Hasvik, NO
temperature icon -4°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Corona současný stav v Norsku 2020

11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....

Máte někdo nějaké další informace?

Odpovědět

Cestovky a naše peníze. Asi musí cestovka složit předem zálohu aby si udržela objednaný termín. Autobusáci také chtějí mít jistotu stejně jako ubytovatelé, že objednávka cestovky je seriózní. Asi to tak nějak bude. Za ta léta co jezdíme do Norska narážíme na opačný problém: rybáři si objednají termín s platbou v hotovosti při příjezdu a mirnix tirnix vůbec nepřijedou a Nor má ztrátu. Asi to je všechno případ od případu. Co na to Sim, ten je zkušený.

Zdravím kolegy rybáře. Jsem zaregistrovaný i v obdobném německém fóru NAF a před týdnem všem členům odeslali e-mail s doporučeními, jak se v chovat v současné situaci, kdy mnozí z nás mají zájezd předplacený a nikam nepojedou. Především tam apelují na všechny, aby se houfně nevrhli na cestovky a nechtěli hned peníze zpět.  To by bylo pro spoustu kanceláří a agentur likvidační, což nikdo nechceme a v důsledku by se stejně na všechny nedostalo. Doporučují posunout termín nebo rovnou domluvit se na plnění v dalším roce. Je to situace, kterou nikdo ze zúčastněných nezavinil, nebyl na ni připraven a toto řešení napáchá menší škody než hromadné požadavky vracení peněz.

mne sa podarilo zmeniť termín na jar budúceho roku.

Na tom co se děje okolo Corony mě štve nejeví to, že každý doktor má na léčení a .... svůj názor, že každý stát si to řeší po svém, že my se opičíme podle státu co je v něm hlava na hlavě je u moře a nebo rovnou na ostrově, že i WHO má jiný názor na nošení roušek jak naši doktoři..a myslím si že kdyby Primula byl taková kapacita tak nebude řešit viry v naší prdeli ale rovnou ve WHO. Nicméně se mi potvrzuje, že nejsme na planetě jen jedni homo-sapiens ale že je nás tady víc živočišných druhů kterým souhrnně říkáme "člověk, lidé" páč na některé národy (druhy) to působí jinak než na druhé. Jo kdyby takhle lidstvo mohlo ragovat na černou smrt, na malomocenství, neštovice, choleru, španělskou chřipku..tak už teď nejsme páč by nás bylo 20 miliard a to bychom se žrali navzájem....jo a moje úvaha...po celým světě se řeší důchodci a zabezpečení v důchodu, nelze donekonečna prodlužovat pracovní věk...lidstvo stárne a v některých evropských státech se počet důchodců v % přiblížil k %pracujících...a koho ten virus nejvíce ohrožuje...na youtube je rozhovor s jednou mikrobioložkou co tu coronu rozebrala na poslední pidišoubek a prohlásila, že takhle ho příroda neudělala, že to jak je udělaný jsou jasné znaky zásahu člověka do jeho skladby...že někdo udělal doslova bordel ve velíně toho viru..v části která řídí jak se bude množit, jak je nebezpečný, na jaké buňky je cílený apod. tak jak to vlastně je? jen u nás se za 83 leté vyhazují statisíce za přístroje a testy...Španělsko a Francie prohlásilo že lidi nad 75 let vůbec nebudou léčit z corony...

pro sachlj: i ty budeš jednou starý a takové zhovadilosti radši nepiš, protože jako názor je tvůj příspěvek zcela zcestný.

Pro sachlj: nezlob se, nebývam k názorům jiných vulgární, ale ty jsi debil. Pana Prymulu znám osobně, a myslím, ze není v ČR povolanejsi člověk. A mému otci je 73 a letos se mnou má jet na Soroya. Těší se jako malý kluk a užívá si života. A doufám, ze ještě dlouho bude a ty na nej budes makat u lopaty, protože mozkove na nic extra nemáš.
preji všem pevné zdraví i tobě!

Každý človek ma pravo na to žít,i ten starší. Pokud to kapacita zdravotnictvi dovoluje tak at se maká na každé zive duši.

Clovek co tvrdi opak,by si mel uvedomit,jake by mu bylo,kdyby onemocnel jeho rodič nebo prarodič a jestli by sel a "vypnul" by mu pristroje.

Vek je casto jen cislo. Clovek kterymu je 35,huli jak fabrika,žere nesmysly a kdyz vyjde patro tak umírá. A nebo clovek ktery je "mimo tabulku" ale po zdravotni strance je fit...

Tak co? Zajímalo by mě tvoje iq?

To co jsem napsal byl jen můj názor co se děje na světě. Ně že bych si to přál a nebo někomu. I když? I mezi důchodci jsou pořád svině komanči co jsme je měli v 89 té pověsit. To je názor za který si stojím. A kdyby vychcípali všichni pedofilové tak jen budu tleskat. I na homouše mám tvrdý názor ale jen když przní malé děti. Kam se svět žene tak se na důchod co mám asi za 18 let moc nehrnu. Důchodci jsou důležití protože si pamatují věci na které my rádi zapomínáme. Například, že děti se dají vychovávat i za války když nebyla ani hygiena, čistá voda a jídlo. A nedělala se z toho taková věda jako dnes. takže to byl jen můj názor na to jak to vypadá a kdo za tím může stát. Nebo si myslíte naivně, že války se vedou bys smyslu a jen tak? Že to není veletrh zbraní a systémů řízení? Že na tom vydělají? Nebo si myslíte, že bubáci sami trefili do Německa? Ty trefíš pěšky do Bostry? Jen s mobilem v kapse? Bez peněz a jen s tím co máš na sobě? Pokud to IQ bylo na mě pak naposledy mě měřili před cca 7mi roky a bylo to něco kolem 130 ale to nebylo důležité, to byla jen jedna část pro získání jednoho papíru.

asi bych tohle téma zavřel tohle neeeeeee

Kluci nechte toho, tohle nemá cenu. Zkuste myslet trochu pozitivně a těšme se na to, až nás zase pustí do Norska. Přeci se tu nebudeme hádat. Každý máme nějaký názor a ne všichni s tím naším musí souhlasit a obráceně. Teď se potřebujeme obrnit trpělivostí a být k sobě pokud možno tolerantní.

Dosky máš pravdu, len aj tolerancia má svoje hranice, takže magorovi s deklarovaným IQ 130 a nulovým EQ treba pripomenúť, že niektorí máme aj žijúcich 80- tnikov, ktorí nám dali život a aj my niektorí 50-tnici nemáme v úmysle si v deň nástupu na dôchodok nechať prehnať hlavou guľku...

Frenky já tvůj názor chápu a asi máš i pravdu, ale hoďme to za hlavu a pojďme se raději věnovat Norsku a tomu jak se tam všichni těšíme. Nemá cenu se zejména v této dost těžké době ještě navzájem prudit.

Souhlasim s Doškym, nemá cenu se dohadovat.

zdravim,

takze dnesny emal od nora z oblasti meloy/ bolga:

Now it is obvious that the season is spoiled, at least until 30/6.

Probably for longer…

If it is possible for you, we can try a rebooking till late august/september.

vyzera ze to tam tiez nie je bohvieco

uvidime ako sa k tomu postavi polferries, ci vrati ecka alebo bude ochotna presunut rezervacku

mali sme plavat 23.05.2020

lepsi august v hrsti ako 2021 na streche

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!