Hasvik, NO
temperature icon -3°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Corona současný stav v Norsku 2020

11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....

Máte někdo nějaké další informace?

Odpovědět

Stále jsme ve stresu, jestli nás tam pustí.

Stále jsme ve stresu, jestli nás tam pustí.

nejste jediny ja uz pomalu ani nespim. :-(

Ahoj,

myslím si a počítám to správně, že další informace od Norů o tom, zda nás pustí, nebo nepustí k sobě bude 7.8. okolo poledne?

Díky

Ahoj, myslím si a počítám to správně, že další informace od Norů o tom, zda nás pustí, nebo nepustí k sobě bude 7.8. okolo poledne? Díky

melo by to tak byt.

vysledkova listina z 24.07.

SK: 3,9 / 1%

CZ: 13,4 / 2,7%

zdroj:

(fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19)

dole na stranke su prilozene pdf subory

Report z trasy Blansko-Oksfjord

abychom vyhoveli vsem predpisum Corona situace, jedeme tentokrat celym Nosrskem po E6.
Hranice do Danska, kontrola dokumenty voucher ubytovani vcetne doby pobytu, vse v klidu.
Do Svedska, doklady, duvod navstevy, trasa cesty, jinak OK.

Do Norska doklady, misto a doba ubytovani, trasa pres Svedsko (Malmo, Olso)  nasich pasu se stitili😀 jinak uplne v pohode

Takze pokracujeme, do cile jeste 1.960 km😨

Prejeme stastnou cestu vsem ostatnim, dokud se sem dostaneme.
ST. a spol.
P. S. Posilame svetlo na konci tunelu

Zdravím, můžete mne prosím nasměrovat kde je formulována povinnost mít písemné potvrzení o pobytu. Jsou mi jasné důvody které je k tomu vedou, ale zajímá mne zda je naděje, že se to zmírní a bude možný volný pohyb. Chtěli bychom jet v září "bydlíkem" a týden courat a týden do kempu na ryby. Jestli to dobře chápu tak to nyní možné není? Nebo ano? Fungují v Norsku kempy? Nemáte prosím někdo aktuální zkušenost??

Ještě doplňuji a částečně si i odpovím:
<p class="MsoNormal">Norsko - Kempování, prázdniny na farmě a další typy dobrodružných prázdnin v Norsku lze provádět, pokud</p>
<p class="MsoNormal">dodržujete obecná opatření pro kontrolu infekce.</p>
Dánsko - <span style="color: #898989; font-family: Arial, sans-serif;">Tranzit zemí je povolen, pro hraniční kontrolu doporučujeme mít připravené potvrzení pro trajekt do Norska. </span><u style="color: #898989; font-family: Arial, sans-serif;">Pokud ale v Dánsku chcete pobývat, musíte mít při vstupu do země potvrzení o rezervaci ubytování alespoň na 6 nocí!</u>
<p style="margin: 6pt 0cm; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"></p>

Omlouvám se za ten "maglajs" - kopíroval jsem text  z webu a netušil jsem, že to vloží i tagy. Prosím admina jestli je to možné aby to promazal. Díky

To Sten75:

Perfektné informácie.

Šťastnú cestu i keď je to asi najdlhšia cesta, aká sa na Soroyu dá vymyslieť.

Príjazd plánujete  v piatok ráno?

Jsem tu 5.den v Norsku, jezdime a posunujeme se smer sever / zapad, uz jsme u moře u fjordu při  Surnadal - nyní v airbnb za 55 euro, predtim 2 kempy: za hranicemi a v Jotunheimen / Gjendesheim - v pohode fungují, v tom 1. meli zakazane sprchy kvuli corona

Tady mate kriteria podle kterych norske urady posuzuji vyjimky z karanteny. Kazdy si muze lehce spocitat,jestli se blizime k hranici nebezpecnosti pro Norsko.
Kritéria pro hodnocení - EU / EHP / Schengenský prostor

Výjimky ze vstupní karantény pro cestující ze zemí EU, EHP a schengenského prostoru:

s méně než 20 potvrzenými případy na 100 000 obyvatel za poslední dva týdny (hodnoceno na úrovni země) a méně než 5% pozitivních vzorků v průměru za týden v posledních dvou týdnech.Kromě toho se provádí celkové hodnocení zemí na základě trendů v míře infekce a dalších relevantních informací.

Hodnocení může být provedeno na regionální úrovni, pokud je možné, aby zdravotní úřady provedly profesionální a komplexní kontrolu infekce profesionálním posouzením infekčního tlaku v jednotlivých regionech. V současné době to platí pouze pro skandinávské země.

cau

https://www.dinside.no/reise/europa-her-oker-smitten-mest/72699874

...

Ta kritéria jsou jasná, jenomže právě ty způsoby výpočtu si některé země upravují operativně a  pro nás trochu nejasně, takže ať si spočítám co chci, jejich rozhodnutí může být jiné. Rozhodující jsou a budou oficiální vyhlášení jejich RAD. Nás zajímá Dánsko pro tranzit. Jejich RADA by měla provádět aktualizace každý čtvrtek v 16.00:

https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!