11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
Stále jsme ve stresu, jestli nás tam pustí.
nejste jediny ja uz pomalu ani nespim. :-(
Odpovědět
Ahoj,
myslím si a počítám to správně, že další informace od Norů o tom, zda nás pustí, nebo nepustí k sobě bude 7.8. okolo poledne?
Díky
Odpovědět
Ahoj, myslím si a počítám to správně, že další informace od Norů o tom, zda nás pustí, nebo nepustí k sobě bude 7.8. okolo poledne? Díky
melo by to tak byt.
Odpovědět
vysledkova listina z 24.07.
SK: 3,9 / 1%
CZ: 13,4 / 2,7%
zdroj:
(fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19)
dole na stranke su prilozene pdf subory
Odpovědět
Report z trasy Blansko-Oksfjord
abychom vyhoveli vsem predpisum Corona situace, jedeme tentokrat celym Nosrskem po E6.
Hranice do Danska, kontrola dokumenty voucher ubytovani vcetne doby pobytu, vse v klidu.
Do Svedska, doklady, duvod navstevy, trasa cesty, jinak OK.
Do Norska doklady, misto a doba ubytovani, trasa pres Svedsko (Malmo, Olso) nasich pasu se stitili😀 jinak uplne v pohode
Takze pokracujeme, do cile jeste 1.960 km😨
Prejeme stastnou cestu vsem ostatnim, dokud se sem dostaneme.
ST. a spol.
P. S. Posilame svetlo na konci tunelu
Odpovědět
Zdravím, můžete mne prosím nasměrovat kde je formulována povinnost mít písemné potvrzení o pobytu. Jsou mi jasné důvody které je k tomu vedou, ale zajímá mne zda je naděje, že se to zmírní a bude možný volný pohyb. Chtěli bychom jet v září "bydlíkem" a týden courat a týden do kempu na ryby. Jestli to dobře chápu tak to nyní možné není? Nebo ano? Fungují v Norsku kempy? Nemáte prosím někdo aktuální zkušenost??
Odpovědět
Ještě doplňuji a částečně si i odpovím:
<p class="MsoNormal">Norsko - Kempování, prázdniny na farmě a další typy dobrodružných prázdnin v Norsku lze provádět, pokud</p>
<p class="MsoNormal">dodržujete obecná opatření pro kontrolu infekce.</p>
Dánsko - <span style="color: #898989; font-family: Arial, sans-serif;">Tranzit zemí je povolen, pro hraniční kontrolu doporučujeme mít připravené potvrzení pro trajekt do Norska. </span><u style="color: #898989; font-family: Arial, sans-serif;">Pokud ale v Dánsku chcete pobývat, musíte mít při vstupu do země potvrzení o rezervaci ubytování alespoň na 6 nocí!</u>
<p style="margin: 6pt 0cm; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"></p>
Odpovědět
Omlouvám se za ten "maglajs" - kopíroval jsem text z webu a netušil jsem, že to vloží i tagy. Prosím admina jestli je to možné aby to promazal. Díky
Odpovědět
To Sten75:
Perfektné informácie.
Šťastnú cestu i keď je to asi najdlhšia cesta, aká sa na Soroyu dá vymyslieť.
Príjazd plánujete v piatok ráno?
Odpovědět
Jsem tu 5.den v Norsku, jezdime a posunujeme se smer sever / zapad, uz jsme u moře u fjordu při Surnadal - nyní v airbnb za 55 euro, predtim 2 kempy: za hranicemi a v Jotunheimen / Gjendesheim - v pohode fungují, v tom 1. meli zakazane sprchy kvuli corona
Odpovědět
Tady mate kriteria podle kterych norske urady posuzuji vyjimky z karanteny. Kazdy si muze lehce spocitat,jestli se blizime k hranici nebezpecnosti pro Norsko.
Kritéria pro hodnocení - EU / EHP / Schengenský prostor
Výjimky ze vstupní karantény pro cestující ze zemí EU, EHP a schengenského prostoru:
s méně než 20 potvrzenými případy na 100 000 obyvatel za poslední dva týdny (hodnoceno na úrovni země) a méně než 5% pozitivních vzorků v průměru za týden v posledních dvou týdnech.Kromě toho se provádí celkové hodnocení zemí na základě trendů v míře infekce a dalších relevantních informací.
Hodnocení může být provedeno na regionální úrovni, pokud je možné, aby zdravotní úřady provedly profesionální a komplexní kontrolu infekce profesionálním posouzením infekčního tlaku v jednotlivých regionech. V současné době to platí pouze pro skandinávské země.
Odpovědět
cau
https://www.dinside.no/reise/europa-her-oker-smitten-mest/72699874
Odpovědět
Ta kritéria jsou jasná, jenomže právě ty způsoby výpočtu si některé země upravují operativně a pro nás trochu nejasně, takže ať si spočítám co chci, jejich rozhodnutí může být jiné. Rozhodující jsou a budou oficiální vyhlášení jejich RAD. Nás zajímá Dánsko pro tranzit. Jejich RADA by měla provádět aktualizace každý čtvrtek v 16.00:
https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...