Hasvik, NO
temperature icon -3°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Corona současný stav v Norsku 2020

11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....

Máte někdo nějaké další informace?

Odpovědět

Děkujeme za vaše informace p. Janko

Janka, odškodňuje /dotuje/ Nórska vláda kempy /aj neregistrované/,ktoré teraz nemajú žiadnych zákazníkov,alebo málo. Je aj nejaká štatistika, o koľko prišlo Nórsko na turistickom ruchu?

A žiadne cuclanie z prstu.Len fakty.

Jelikoz jsem zase dala do odpovedi odkazy, objevi se tu snad pozdeji.

:-)) dobry,  jen fakty, uz mam stejne vsechny prsty uplne vycucane :-) :-)

Ano, vlada odskodnuje ruzne podniky, pokud splni dane podminky, ale je to malo. Nedavno jsem cetla  clanek, tykalo se to sice severu, ale to je prast jak uhod. Clanek jsem nasla, https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/koronakrisen-har-fort-til-flere-konkurser-i-hotell-og-restaurantbransjen-1.15039281

Jak korona ovlivnuje Norsko uvadi zde statisticky urad, jsou tam zajimave udaje  https://www.ssb.no/korona

Ale jak pisi v tom clanku, jeste je na to vsechno brzy. Osobne vim o jednom campu, ktery konci, o nekolika dalsich, ktere silne bojuji o preziti. Jak to dopadne se jeste uvidi.  O kolik norove presne prisli asi zverejni az na podzim, az bude po prazdninach a po sezone.

Jelikoz jsem zase dala do odpovedi odkazy, objevi se tu snad pozdeji.

Od pondělí jsme zkušebně deaktivovali plugin Akismet Anti-Spam, tak by už nemělo nic blokovat příspěvky, ať už s odkazem, nebo bez něj. Nebo alespoň zcela minimálně.

pred par minutami Erna oznamila, ze od 15.7. otvira Norsko hranice pro zeme Schengenskeho prostoru (Svedsko  vyjimaje) s tim, ze situaci ale mohou zmenit podle aktulani situace.

Konference stale probiha, takze info bude nasledovat a dokud to nebude na vladnich strankach cerne na bilem, zachovejte "paniku"!!

Transit pres Svedsko by mel byt mozny za podminek, ktere jsem uz psala vyse.

Doplneni: do 10.7. bude zverejnen seznam vsech statu, ktere se uvolneni tyka a seznam bude kazdych 14 dnu aktualizovan

zde je odkaz na zpravu v novinach se zaznamem konference,   https://www.nrk.no/norge/norge-apner-for-europa-15.-juli-1.15067959    odkaz na oficialni vladni stranky pridam, az to tam urednice naklepou.

no, tak asi filtr nefunguje, protoze ve chvili, kdy jsem pridala do zpravy odkaz, se zprava ztratila.

Zprava byla pozitivni o otvirani hranic do Norska od 15.7. , tak si pockejte zase, az se objevi ..

Díky za pozitivní zprávy, ale pustí nás přes ty Švédy? Tranzit?

Tet na čt 24 : Norsko ruší od 15.7. cestovní omezení pro Evropu.

To Krbec: pusti, za podminek, jako jsem uz uvadela vyse.

Norsko otvira hranice pro staty Schengenskeho prostoru (s vyjimkou Svedska a Portugalska) od 15.7 2020. Do 10.7. bude seznam vsech statu aktualizovan a potom kazdych 14 dnu. Je dulezite pred cestou se aktualne informovat, protoze situace se muze menit. Tranzit pres Svedsko je povolen za techto podminek: cesta musi byt co nejkratsi a bez zastavek. Pokud uz musite zastavit, napr. natankovat, je nutne dodrzovat odstup, hygienicke podminky jako umyvat a desinfikovat ruce, platit kartou.

A co Dánsko přes ně se nedostaneme

Dáni mohou už dávno.

Pres dánsko by to jít snad mělo, na webu velvyslanectví čr v kodani mají, že průjezd je od 15.6. pro turisty možný, ale nevím podrobnosti.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!