Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Corona současný stav v Norsku 2020

• Toto téma obsahuje celkem 1,040 odpovědí. Do diskuze (177 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 2 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 166. až 180. (celkem z 1,040)
  • Autor
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)
    Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Tak to nechapu, po 6 dnech se tu objevi stare prispevky, ktere mi tehdy nesly vlozit .. divne ..

vydra-cz
    Účastník
    (216 odpovědí)

Janko asi nějakej  vir koronák

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Janka: i moje 🙂

Valhalla
    Účastník
    (56 odpovědí)

Tak to nechapu, po 6 dnech se tu objevi stare prispevky, ktere mi tehdy nesly vlozit .. divne ..

Janka: i moje 🙂

Jestli to chápu dobře, tak tahle stránka běží na nějaké upravené verzi WordPressu a ten má svůj automatický antispamovací systém, který z nějého důvodu Váš příspěvek vyhodnotí jako spam – asi to bude dělat ten dlouhý odkaz. Takže příspěvěk se na stránky odešle, ale čeká na schválení od admina.

Doporučuju používat nějaký zkracovač dlouhých URL např. https://tinyurl.com/

Mohlo by to pomoci.

bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

Nechci hazet flintu do zita, ale ubytovatel nam vcera napsal, ze uz ted maji informaci a vi, ze kazdy, kdo bude chtit prijet v lete do Norska, musi zustat nejdriv 2 tydny v karantene. Coz znamena, ze rybarske pobyty do konce prazdnin jsou nerealne…

storm
    Účastník
    (104 odpovědí)

Norsko podléhá kontrole hranic na všech hranicích od 16. března na základě článku 28 nařízení EU o hranicích. Jedná se o výjimečný postup v situacích, které vyžadují okamžitou akci a mohou trvat pouze dva měsíce. Co udělá Norsko 15. května – po uplynutí dvouměsíční lhůty? V dopise ministerstva spravedlnosti a krizového řízení, který byl zaslán EU dne 14. dubna, se uvádí, že hraniční kontrola může být * prodloužena o dalších 90 dnů – po 15. květnu -, ale poté na základě článků 25 a 27 nařízení o hranicích. To se neodráží v tiskové zprávě vydané ministerstvem téhož dne.

(* Původní název „Kontrola norských hranic pokračuje i po 15. květnu“ byl změněn. Ministerstvo spravedlnosti uvedlo po zveřejnění zpravodaje: „Pokud chcete prodloužit kontrolu vnitřních hranic o 90 dnů na základě článků 25 a 27 nařízení o hranicích , musí být oznámeno EU 4 týdny předem. Není rozhodnuto, zda prodloužit o 90 dní, ale ministerstvo spravedlnosti a krizového řízení to oznámilo EU dopisem ve formě dopisu, abychom tak mohli učinit po 15. květnu, pokud si to přejeme Protože to nebylo určeno, nebylo to ani zmíněno v tiskové zprávě 14. dubna “).

V dopise EU ze dne 14. dubna ministerstvo spravedlnosti a krizového řízení informuje o těchto opatřeních:

Hraniční kontrola na všech norských vzdušných, námořních a pozemních hranicích se prodlužuje o 20 dnů – do 4. května – na základě článku 28 nařízení o hranicích.

Rozhodnutí o prodloužení posledních 10 dnů – od 4. května do 15. května – na základě článku 28 bude přijato později.

Hraniční kontrola na všech norských vzdušných, námořních a pozemních hranicích bude zavedena 15. května na základě článků 25 a 27 nařízení o hranicích a bude platná po dobu 90 dnů. Důvodem je, stejně jako v bodech 1 a 2 výše, zabránění šíření viru covid-19.

Hraniční kontrola, kterou má Norsko od roku 2017 v trajektové dopravě ze Švédska, Dánska a Německa, se prodlužuje o šest měsíců – od 12. května do 11. listopadu. Tato hraniční kontrola je rovněž stanovena v článcích 25 a 27, ale důvody jsou spojeny s teroristickými hrozbami.

Tisková zpráva ministerstva spravedlnosti téhož dne informuje pouze o bodě 1 – prodloužení hraniční kontroly o 20 dní.

Nařízení EU o hranicích (nařízení 2016/399) stanoví pravidla pro hraniční kontrolu v schengenských zemích. Přestože hlavním pravidlem je, že kontrola by měla být na vnějších hranicích a že vnitřní hranice by měly být otevřené, existují výjimky. Články 25 a 27 nařízení o hranicích opravňují členské státy k zavedení kontrol na vnitřních hranicích. Evropské rozhodnutí bude oznámeno vnitrostátnímu rozhodnutí. Komise se může vyjádřit k tomu, zda je opatření nezbytné a přiměřené, ale nemůže takovému rozhodnutí říci ne. Článek 28 je výjimečný postup, který umožňuje dočasnou hraniční kontrolu po dobu 10 dnů, pokud existuje vážné ohrožení veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti. Lze jej prodloužit, ale ne více než o dva měsíce. Další informace viz zprávy EU / EHP 23. března 2020.

Co dělají Švédsko a Dánsko? Švédsko nezavádí kontrolu na všech hranicích, ale pouze s kontrolou hranic na určitých hraničních přechodech, včetně mostu Øresund, odůvodněných hrozbami terorismu. Stejně jako Norsko Švédsko 14. dubna oznámilo, že tato hraniční kontrola bude prodloužena do 11. listopadu. Dánsko má od 16. března kontrolu nad všemi hranicemi, stejně jako Norsko. V dánském dopisu EU ze dne 8. dubna se oznamuje, že kontroly na všech hranicích budou prodlouženy o šest měsíců – od 12. května do 11. listopadu. Domovem jsou články 25 a 27 a důvody jsou spojeny s teroristickou hrozbou a šířením viru covid-19. Zdůrazňuje se, že Dánsko zmírní cestovní omezení týkající se covid-19, jakmile to situace umožní, a vrátí se k hraniční kontrole, která byla spojena s teroristickými hrozbami.

Přehled zavedení hraniční kontroly v jiných schengenských zemích viz úvodní přehled Evropské výzkumné služby pro Evropu (EPRS).

Komise se obává, že kontroly na vnitřních hranicích zavedené v mnoha zemích EU vytvářejí na vnitřním trhu vážné překážky. Proto byly předloženy pokyny k zajištění přepravy důležitého zboží prostřednictvím „zelených koridorů“, k usnadnění letecké nákladní dopravy ak zajištění volného pohybu pracovníků. Jedním z opatření, které může napomoci usnadnění kontrol na vnitřních hranicích, je usnesení EU ze dne 17. března o uzavření vnějších hranic EU (dále jen „koordinované dočasné omezení zbytečného cestování do EU“). Kontrola vnějších hranic byla prodloužena do 15. května.

To, co se v EU děje po 15. květnu, je v současné době nejasné. Podle agentury Agence Europe komisař EU Thierry Breton dne 21. dubna uvedl, že se o tom diskutuje v Komisi a že chce najít „strategii odchodu, která je co možná nejvíce harmonizovaná“, zatímco „ne všichni vyjdou z uzamčení současně“. Ministři spravedlnosti a vnitřních věcí EU jednali včera na neformálním zasedání o hraniční kontrole,

Krbec
    Účastník
    (28 odpovědí)

Kluci,

napadlo mne, když asi Norsko nebude a aby mi v srpnu nepropadl trajekt (Německo – Trelleborg) – docela dost peněz –  jestli se nepokusit o rybaření alespoň ve Švédsku, bude-li to vůbec možné do Švédska jet. Samozřejmě, je tam dost nakažených (i když už to klesá jako u nás), ale na trajektu mám kabinu, pak vlezu do auta a dojedu do destinace, zásoben z ČR a teoreticky nemusím tak riskovat. Nemáte někdo tip na nějaký ubytko u jezer? Díky Honza

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Stále nieje istá návratová karanténa v ČR a SR.

ctvrteckaj
    Účastník
    (36 odpovědí)

trajekt stena  line se dá přebukovat na příští rok

vostrmar
    Účastník
    (150 odpovědí)

Stena i scanlines se daji přebukovat na 2021 . Mám to zařízené a do jinde roku musím nahlásit nový termín 2021

vostrmar
    Účastník
    (150 odpovědí)

Stena i scanlines se daji přebukovat na 2021 . Mám to zařízené a do konce roku musím nahlásit nový termín 2021

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 6 měsíci uživatelem vostrmar.
    Semtamtuk
    Účastník
    (32 odpovědí)

Kluci, jak se srovnáváte s tím, že místo za 9 to máte třeba jako já za 390 ?

vostrmar
    Účastník
    (150 odpovědí)

Kluci, jak se srovnáváte s tím, že místo za 9 to máte třeba jako já za 390 ?

zrovna dnes se mi to nedaří. Pravdě teď jsme měli na Dolmoy zkoušet loď a a první rybky. Takhle to máme za 375 🐟

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 166. až 180. (celkem z 1,040)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Corona současný stav v Norsku 2020

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(180)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...