Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Corona současný stav v Norsku 2020

• Toto téma obsahuje celkem 1,040 odpovědí. Do diskuze (177 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 2 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 151. až 165. (celkem z 1,040)
  • Autor
    Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Tak jak se dá do komentáře odkaz tak se nezobrazí.

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

cau an.no tu pisu – Norsko chce zatvorit hranice zo Svedskom na cele leto,,,

Serus, ten článok je spoplatnený – ale áno, nadpis hovorí že Nóri chcú zavrieť hranice so Švédskom počas leta.

Viac som sa nedočítal – google translate sa ďalej nedostal.

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Vydra: jedná se pouze o můj osobní názor. Není to tedy žádný zákon, přesto se dle mého názoru bude situace vyvíjet přesně tím směrem, jak jsem nastínil. Letošek je z mého pohledu jasný a to bez diskuze. Příští rok z hlediska pandemie sice nelze předjímat, ale psal jsem, že v souvislosti s ochromenou ekonomikou, může nastat situace, že mnozí z nás budou mít starosti zcela jiného rázu, například existenční. Pandemie mimo jiné zcela změní svobodu v cestování, jednotlivé státy se budou izolovat a soustředit pouze sami na sebe, na svojí vlastní ochranu a jestliže budou muset obětovat i některou součást své ekonomiky, bude to v případě Norů a to zcela logicky, právě turistika. Přestože je významnou součástí příjmů do státní kasy, tak jí z důvodu dalšího možného zavlečení viru turisty a opětovné eskalace pandemie zakážou, aby tím ochránili své vlastní občany a tím i  ekonomiku, která je pro chod státu daleko důležitější.  Že bude dopad pandemie na ekonomiku zdrcující a to napříč světem, o tom není nejmenších pochyb. Dokud nebude vakcína a jak se zdá, nebude hodně dlouho, nic se na uzavření států nezmění a turistika, jako jeden z hlavních šiřitelů pandemie,bude problémem i další léta. Jen dvě věci to mohou změnit. Vakcína, nebo zázrak….

ctvrteckaj
    Účastník
    (36 odpovědí)

pochopil jsem to tak že hraniční kontroly na všech přechodech do 15 srpna což znamená 14 dní karanténu

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Léto ne, ale v září pojedeme. Tomu věřím.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

pochopil jsem to tak že hraniční kontroly na všech přechodech do 15 srpna což znamená 14 dní karanténu

Ne uplne.

ted je to  do 15.5. 2020 a potom, pokud norska strana bude chtit a nebo mit potrebu, muze omezeni prodlouzit az na 90 dnu.

Zatim neni urceno zadne pevne datum. Pristi tyden ma byt zase jednani o uvolnovani dalsich omezeni, o cestovani se bude rozhodovat asi az za 14 dnu. Proste zase nic konkretniho.

Bohuzel, nejdou mi sem vlozit odkazy na konkretni stranky.  Tady jsem prepsala adresu dnesniho upresneni vcerejsiho oznameni, ktere opet rozbesnilo vasne v mediich  – tak si to okopirejte a pred to napiste http://www.  pak by to melo jit.         stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/EU-EOS-informasjon/EU-EOS-nytt/2020/eueos-nytt—30.april-2020

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

Tzn to čo povedala Nórska vláda kamošovi ktorý vlastní chatu na Lofoty aby nepočítal s príjmom zo zahraničných turistov najbližsie 2 roky sa mi zdá reálne…

Semtamtuk
    Účastník
    (32 odpovědí)

Igorecko ! , prosím aby jsi nás strašil s citem. Ono už je hrozné mít to například ne za 20, ale nejdřív za 400.  A co teprve za 800 !!!

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

Čau

Igorecko chod na an a tam je odkaz na(nattavisen) prečítaj si reakciu Amerického prezidenta na situáciu vo Švédsku(14:05)

Ciza
    Účastník
    (163 odpovědí)

Ahoj  ,jsem, nebo spíše chci byt optimista ,ale tohle nevypadá dobře

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Neviem ako v Nórsku ale aj tu už sa spomínali zatvorené hranice na 2 roky, rok, teraz už to v lete pôjde do Chorvátska a možno aj Talianska atď.

Všetko sa mení a tak som zatiaľ optimista i keď odjazd na konci mája už nestihneme. Možno jeseň.

O všetkom rozhodujú politici a záleží ako dokážu vyhodnotiť informácie od epidemiológov. Ten vírus tu stále je. Nieje liek, nieje vakcína a sám sa nevyparí.

Za mesiac môže byť všetko inak a aj rozhodnutia budú iné.

Takže, zatiaľ táto jeseň 👍🐋

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Nač stahovat gatě když brod je ještě daleko 🙂

Ciza
    Účastník
    (163 odpovědí)

přesně tak

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Zpráva “jedna paní povídala” sice žádnou velkou hodnotu nemá, ale v této situaci i podobná zpráva kapku naděje přeci jen přináší. Okolo 17.5. se má ohledně norských hranic něco měnit. Nezbývá než doufat, že to bude změna příznivá…

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

aktualni informace:

https://www.stortinget.no/nn/kva-skjer-pa-stortinget/EU-EOS-informasjon/EU-EOS-nytt/2020/eueos-nytt—29.-april-2020/norsk-grensekontroll-viderefores-etter-15.-mai/

kazdy si udelejte obrazek z tohoto prohlaseni sam.

Strucne, do 15.5. zustavaji kontroly na hranicich, jako do ted. Po 15.5. mohou byt ( pokud bude Norsko chtit) kontroly a omezeni prodlouzeny o 90 dnu do 15. srpna 2020.  Pasove konroly kvuli hrozbe terorismu budou probihat v kazdem pripade do listopdu 2020.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 151. až 165. (celkem z 1,040)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Corona současný stav v Norsku 2020

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...