Šťastný nový rok
Ať se daří
Soroya s ptačí perspektivy, aneb lov tresek s polární září nad hlavou.
Odpovědět
Snad tam do konce dubna něco zbyde...... Ta polární záře je super
Odpovědět
Zdravím, od 20 do 30.4. máme chatu na Hasviku. Měli jsme jet 3, ale kolegu chytil covid....
Neměl by někdo zájem. Jedeme autem přes Švédsko.
Tel 608951155
Odpovědět
Včerejší největší treska 34.5kg a monster halibut 205cm, který byl změřen ve vodě a okamžitě vypuštěn. Halibut byl uloven na reefu mezi hejny tresek na gumu od SG 22cm.
https://www.topfishing.eu/4d-herring-big-shad/
Odpovědět
Halibut 140cm a velké tresky, kam se podíváš. To je Soroya dnešních dní.
Odpovědět
30 dnů do odjezdu, 32 dnů do příjezdu
promýšlím si jinou trasu a pozastavuji se nad tím, zdali nebylo jednou lepší jet ba trajekty v Dánsku, vždycky jsem jezdil mostem, ale zkusil bych Helsingborg, co myslíte, úspora času ?To asi určitě ne, i když jezdí snad každou půlhodinu. Uspora kilometrů ? Co myslíte bando?
Uvítám názory
Odpovědět
Radku, záleží na priorite. Pre nás je prioritou bezpečnosť, pohoda a príchod na miesto ,,nevydojený", takže jazdíme trajekt Gdaňsk - Nynashamn s nocľahom, do cca 22.00 jazda Švédskom, prespanie v Lulea a do cieľa cca 800km po vidne. Samozrejme ak je to o úspore času tak to je o inom. Vlani sme sundali v noci a daždi v Litve jeleňa, tak sme nočné a nonstop jazdy vylúčili a už netlačíme na pílu.
Odpovědět
Radku, záleží na priorite. Pre nás je prioritou bezpečnosť, pohoda a príchod na miesto ,,nevydojený”, takže jazdíme trajekt Gdaňsk – Nynashamn s nocľahom, do cca 22.00 jazda Švédskom, prespanie v Lulea a do cieľa cca 800km po vidne. Samozrejme ak je to o úspore času tak to je o inom. Vlani sme sundali v noci a daždi v Litve jeleňa, tak sme nočné a nonstop jazdy vylúčili a už netlačíme na pílu.
To pro nás samozřejmě také, už o tom 2 roky debatíme s kamarády a jak se to blíží, překvapuje mě najednou množství poznámek typu : " a co kdybychom jeli tudy, není to tudy lepší apod".
Já bych byl osobně za zastávku na trase na vyspání, ale nadrženci chtějí být už na severu. Jsme 4 dobří řidiči, máme spaní v autě, tak to dozajista zvládneme. Jen ten červíček s některými kousky trasy hlodá a hlodá.
Odpovědět
Naše trasa na Soroyu......
Jedeme už po čtvrté, a trasa je ověřená. Karlovy Vary až k Ornolfovi na Soroyu 3140 km. Vyjíždíme 8.5. v 6 hod. na místě 10.5. v 13 hod.
K.Vary - Rostock - Gedser - Helsingborg - Stokholm - přespíme v městě Umea (autocapm 10 eček na osobu) Kaunokeino - Oksfjord - Hasvik.......jedese na pohodu.
Odpovědět
My jedeme v termínu 20 - 30.4. nahoru jedeme poprvé a tak hledáme optimální trasu. Do Umea je to přes Rostock přes 18 hodin. Když vyjíždíte v 6 ráno tak mi to vychází na dojezd do Umea o půlnoci..... v případě nulovýho čekání na trajekt.
Zatím máme naplánovanou trasu Praha - Sassnitz - Ystad - Stockholm - Umea - Kaunokeino - Oksfjord - Hasvik.
Odjezd z Prahy 18.4. v 6:00, Sassnitz dojezd 11:15, Trajekt do Ystad 12:45 - 15:00, Ystad - Stockholm 16:00 - 23:00, Stockholm - Umea 0:00 - 9:00, Umea - Kantokeino 9:00 - 19:00, Kantokeino - Oksfjord 19:00 - 23:00 19.4.22. Odjezd trajektu na Hasvik 20.4. v 8:15. Je tam teda 10 hodin rezerva.
Mám to dobře nebo jsem se někde seknul ?? Prosím o doporučení.
Díky Pavel
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...