Šťastný nový rok
Ať se daří
Na Soroya se dá zaměřit i na menší druhy platýsů. S jemným proutkem je to skvělá zábava ve dnech, kdy ve vedru velké ryby neberou.
Odpovědět
Slíbené fotky od Britské skupiny. Nejkrásnějším úlovkem byla treska 17kg a okouník 7kg
Odpovědět
Strašný zvíře, ten okoun. Kolik to má asi let, četl jsem , že rostou velmi pomalu. Tipuji mu kolem -+30let?
Odpovědět
Strašný zvíře, ten okoun. Kolik to má asi let, četl jsem , že rostou velmi pomalu. Tipuji mu kolem -+30let?
no někde jsem četl co 1cm délky jeden rok, WIKIpedie píše až 70 let
Odpovědět
Okouníků je několik druhů, takže tenhle veliký není ten nejstarší, většinou ty malinkatý jsou starší ...
ale macek je to pořádnej
Odpovědět
Machani v Hasfjordu to sekaj treska ne treska :D vytahli tresku 22kg a kdyz se s ni Standa s Honzou fotili, tak jim zabrala na prutu druhá treska 22kg (prut je ohnutý na fotkce)
Odpovědět
Paráda velká gratulace k takovému super úspěchu. Nějaká rada na co chytáte? V zaří jedem na Hasvik tak scháním nejake info. Díky všem za rady a postřehy
Odpovědět
V Hasfjordu si skupina Standy Machana udělal výřad krásných jídelních tresek a povedla se i veliká jednoskvrnka.
V rámci pobytu nám tu v Hasfjordu zanechali památku na dlouhé roky dopředu, které si budou užívat další hosti (bude samostatný příspěvek)
Odpovědět
Radek Jeh lov tresek se liší jak nástrahou, tak i lovným mistem. Takže se liší lov tresek na jaře, v létě, i na podzim, jezdí se na jiná (některá stejná) místa a chytá se na různých hloubkách.
V každém případě až na ostrově budete v září, tak treska asi nebude hlavní rybou, pro kterou si pojedete, ale i tak, pokud byste chtěli, na šelfu jich jistě najdete spoustu.
Podzim patří halibutům :)
Odpovědět
do Hasfjordu mě přijeli navštívit rodiče. Tak sem podnikli několik výletů. Ten kratší byl jen přes kopec k Ornulfovi na chatu. Odkud se (přes kopec) dá vidět Hasfjord.
Je to kousek od cesty ale krásně v zákrytu, bezvětří, klídek, nádherné místo. Krásný relax
Odpovědět
Hasfjord rozšiřuje kapacitu. V budově H1 z boku, kde roky byl sklad, někdy mrazáky, někdy jen bordel, tak nakonec tu vznikl malý apartmánek.
V roce 1946 kdy ta H1 dřevostavba byla postavena v těhle "bočních" prostorách byl obchod, který sloužil pro všechny návštěvníky Hasfjordu, v dobách, kdy H1 sloužila jako ubytovna pro rybáře a pracovníky zpracovny krevet. Takže časem bude nade dveřmi cedulka "Butik"
V této chvíli jsou prostory obyvatelné a ještě se dokončuje a dolaďuje. Elektřina a voda funguje a už jen zvelebujeme.
Z tohoto důvodu, že sme tlačili "obyvatelnost" tohohle apartmánku, tak šli dočasně stranou dalí projekty ... molo, betonek atd ...
Tento apartmánek je možno rezervovat ještě letos, kdo chce přiletět smočit šňůru, nabízíme s 1 lodí pro 2-3 rybáře.
Pokud budete mít opravdový zájem, tak neváhejte, pár termínů už je pronajato ...
Více foto doložim, jak se bude dokončovat.
Odpovědět
Soroya v obětí velkých velkých okounů. Pěkné počasí, s pomalým driftem, bylo na jejich lov ideální.
Odpovědět
v rámci výletu s našima sme navštívili i nový kostel v Altě a nedaleké Tirpitz muzeum, které vypovídá příběh o lodi Tirpitz, která byla potopena u Tromso.
Odpovědět
Součástí pobytu rodičů v Hasfjordu byl i výjezd na moře. Projeli sme kopce před Hasvikem, kde sme na návazce na okouníky vytáhli několik menších kelerů ( tátova první ryba v životě) a pak to začlo ... na 17ce za zubem táta zapřáhl tresku 120+ a po zdolání, když sem se pro ni natahoval, tak upadla těsně pod lodí, když sem ne napřáhnul gafem.
Na pláži za zubem sem sklepal slunou kočku ( nechtěl sem paniku v lodi ) :D :D
Potom sme přejeli na 10ku za zub, všude kolem to vařilo a rajtovali v dálce i delfíni, tak sme předjeli hejno a zdriftovali pod. Já měl krásný záběr halibuta. Vytáhl sem ho pod loď, měl dobře 120-130cm, a akorát, když sem viděl jak byl chycen (za horní čelist, ale z vnější strany, takže jen na krajíčku za kůži) u lodi se zaškubal a uvolnil se
Ani chvilku sme neváhali a hodili sme tam s tátou oba nástrahu, hned za nim ( když je tam jeden halibut, sou tam i další) a jak sme to tam hodili oběma nám to sebralo něco strašnýho.
Letělo to přes brzdu ( oba pruty najednou) jakoby nic. Po odmotání cca 200m se usadil a chvíli si na nás počkal.
Chvíli už sem přemýšlel co budem dělat, jestli bude vymotávat dál, protože sme byli zaháknutý oba, tak nebylo lehký chytat i řídit.
Když sme ho dojeli a namotali šňůry, tak se rozjel znova, a já to za chvilku urval ....
Zůstal jen táta a nejjemnější prut v lodi, vodil ho asi hodinu, nedal se vůbec otočit, zvednout nic, musel to být halík přes 150cm, asi hodně přes ...
No .. nakonec sme jeli domů jen s těmi kelery, ale životní zážitek, souboj, který někteří rybáři nezažijí za celý život ...
Odpovědět