Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2018
- Toto téma obsahuje celkem 510 odpovědí. Do diskuze (86 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zbony a poslední změna proběhla před 5 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#291522 14.1.2018 v 9:00
Kolik stojí v Hasfjordu litr benzínu? \Můžeme si k pumpě jezdit sami?
#291524 14.1.2018 v 9:22Bandasky s benzínom sme mali pripravené.To bolo u Ornulfa perfektné.Prišiel si z mora po mnohých hodinách, potom filetovanie, navariť nejaké jedlo a oddych. Cena benzínu bola ako na pumpe. Veľká spokojnosť.Odovzdali sme na konci lode s prázdnymi nádržami,spočítal koľko sme spálili a zaplatili sme.
Na pravo vedľa Rasťa Kurinca.
#291527 14.1.2018 v 11:18Já, v téhle souvislosti, rád vyprávím, jak jsme si takhle popíjeli kafe na terase Hasfjordu I. , najednou přijelo auto, vystoupila Jill-Evlyn (Ornulfova žena) a jala se vyndavat kanystry z kufru. Než jsme se vzpamatovali, měla jich venku asi 6. Potom do každé ruky jeden popadla a chystala se s nimi sestoupit po lávce na molo. Byl zrovna maximální odliv, takže lávka připomínala spíše severní stěnu Eigeru. To už jsme se vzpamatovali a vyrazili k ní, aby se “slabá” žena nedřela. Na naší nabídku, ať to hned pustí, že kanystry odneseme sami se jenom usmála, přeměřila si mě trochu s despektem – časy, kdy asi bylo i trochu na těle poznat, že jsem zvedal v mrtvém tahu cca 200 kg jsou patrně už fuč – a že tedy máme odnést ty zbývající. Ona s nimi seběhla po kluzkém dřevu svižně jak s kamzík a my, bez možnosti jistit se o zábradlí, krok-sun-krok patami hledajíce pomoc příčných latí, natlučeních na prkna lávky, funěli jak Sentinel. Takže poučení z této bajky : lemtej si svoje kafe a nes…r se do věcí, které zvládne zocelená norská žena lépe, než středoevropskej chlap 🙂
#291528 14.1.2018 v 12:40Benzin vozime z Brejvikbotn cca 25km z Hasfjordu a na benzince je cena benzin 17Nok, nafta 15Nok.
Hostum prodavame za stejnou cenu bez zisku.
Kdo chce, muze si do Brejvikbotn jezdit tankovat sam 😉
Kazdy startuje s 10 kanystry po 25litrech, kdyz zacnou dochazet, dovezeme nove, co nespotrebujete se jednoduse vrati.
Nevim jake byly zvyklosti drive, ale dnes dostanete lod s plnou nadrzi a vracite s plnou nadrzi. Doplneni na konci muzeme provest my a vzdy si potvrdime objem vyuziteho benzinu, ktery s vami Ornulf vyuctuje.
#291529 14.1.2018 v 12:54Já, v téhle souvislosti, rád vyprávím, jak jsme si takhle popíjeli kafe na terase Hasfjordu I. , najednou přijelo auto, vystoupila Jill-Evlyn (Ornulfova žena) a jala se vyndavat kanystry z kufru. Než jsme se vzpamatovali, měla jich venku asi 6. Potom do každé ruky jeden popadla a chystala se s nimi sestoupit po lávce na molo. Byl zrovna maximální odliv, takže lávka připomínala spíše severní stěnu Eigeru. To už jsme se vzpamatovali a vyrazili k ní, aby se „slabá“ žena nedřela. Na naší nabídku, ať to hned pustí, že kanystry odneseme sami se jenom usmála, přeměřila si mě trochu s despektem – časy, kdy asi bylo i trochu na těle poznat, že jsem zvedal v mrtvém tahu cca 200 kg jsou patrně už fuč – a že tedy máme odnést ty zbývající. Ona s nimi seběhla po kluzkém dřevu svižně jak s kamzík a my, bez možnosti jistit se o zábradlí, krok-sun-krok patami hledajíce pomoc příčných latí, natlučeních na prkna lávky, funěli jak Sentinel. Takže poučení z této bajky : lemtej si svoje kafe a nes…r se do věcí, které zvládne zocelená norská žena lépe, než středoevropskej chlap 🙂
Prave sem prelozil a vypravel tohle story Jill a s Ornulfem se smali skoro k slzam 😀
Je to tak, sou zvykli celej zivot tvrde makat v extremnich podminkach a nikdy se nevzdavaj, ja sem tu na to cumel jak jitrnice, a pro ne je to normalni 😀
Neboj, tenhle pocit tu mam docela casto …
Mam te pozdravovat od Jill 🙂
#291536 14.1.2018 v 13:03#291537 14.1.2018 v 13:17😀 Já už se na severu po těch letech taky nedivím (skoro) ničemu. Pokud nám tu mezitím nezavřou hranice, tak bychom se měli s Jill a Ornulfem pozdravit 10.6. osobně 😉
#291571 15.1.2018 v 16:37#291578 15.1.2018 v 16:49Led v Hasfjordu kazdym dnem zesiluje
Pěkně přituhuje. Hned bych posílal stížnost do Mexika ke správci dálkového vytápění ! Možná by měli na Soroy ubytovatelé zvážit nákup alespoň několika lodí Kvaerno Isbryter, pro tyhle případy 🙂 No, snad poválečné kůly pod Hasfjordem I. ještě chvíli vydrží ….
#291579 15.1.2018 v 16:50#291581 15.1.2018 v 18:40Mám jen takový dotaz? Ty 2 velké kvaerna co jsou vidět v přístavu jsou už ty nové co údajně Ahmed objednal nebo jsou to ty co tam byli už loňskou sezónu ?
#291608 17.1.2018 v 9:07Radyn, uprimne … nemam nejmensi tuseni 😀
#291619 17.1.2018 v 14:41#291633 17.1.2018 v 19:16Co to na tom molu Ornulf postavil? To tam loni na jaře ještě nebylo.
#291646 19.1.2018 v 8:45Ornulf tam postavil nový grilovací domeček. Už se těším, jak ho letos vyzkouším.
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Soroya 2018’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2018