Zdravim Vas pratele, blizi se nam novy rok 2018 a nova sezona plna dobrodruzstvi a skvelych ulovku.
Zdravim Vas pratele, blizi se nam novy rok 2018 a nova sezona plna dobrodruzstvi a skvelych ulovku.
Kolik stojí v Hasfjordu litr benzínu? \Můžeme si k pumpě jezdit sami?
Odpovědět
Bandasky s benzínom sme mali pripravené.To bolo u Ornulfa perfektné.Prišiel si z mora po mnohých hodinách, potom filetovanie, navariť nejaké jedlo a oddych. Cena benzínu bola ako na pumpe. Veľká spokojnosť.Odovzdali sme na konci lode s prázdnymi nádržami,spočítal koľko sme spálili a zaplatili sme.
Na pravo vedľa Rasťa Kurinca.
Odpovědět
Já, v téhle souvislosti, rád vyprávím, jak jsme si takhle popíjeli kafe na terase Hasfjordu I. , najednou přijelo auto, vystoupila Jill-Evlyn (Ornulfova žena) a jala se vyndavat kanystry z kufru. Než jsme se vzpamatovali, měla jich venku asi 6. Potom do každé ruky jeden popadla a chystala se s nimi sestoupit po lávce na molo. Byl zrovna maximální odliv, takže lávka připomínala spíše severní stěnu Eigeru. To už jsme se vzpamatovali a vyrazili k ní, aby se "slabá" žena nedřela. Na naší nabídku, ať to hned pustí, že kanystry odneseme sami se jenom usmála, přeměřila si mě trochu s despektem - časy, kdy asi bylo i trochu na těle poznat, že jsem zvedal v mrtvém tahu cca 200 kg jsou patrně už fuč - a že tedy máme odnést ty zbývající. Ona s nimi seběhla po kluzkém dřevu svižně jak s kamzík a my, bez možnosti jistit se o zábradlí, krok-sun-krok patami hledajíce pomoc příčných latí, natlučeních na prkna lávky, funěli jak Sentinel. Takže poučení z této bajky : lemtej si svoje kafe a nes...r se do věcí, které zvládne zocelená norská žena lépe, než středoevropskej chlap :-)
Odpovědět
Benzin vozime z Brejvikbotn cca 25km z Hasfjordu a na benzince je cena benzin 17Nok, nafta 15Nok.
Hostum prodavame za stejnou cenu bez zisku.
Kdo chce, muze si do Brejvikbotn jezdit tankovat sam ;-)
Kazdy startuje s 10 kanystry po 25litrech, kdyz zacnou dochazet, dovezeme nove, co nespotrebujete se jednoduse vrati.
Nevim jake byly zvyklosti drive, ale dnes dostanete lod s plnou nadrzi a vracite s plnou nadrzi. Doplneni na konci muzeme provest my a vzdy si potvrdime objem vyuziteho benzinu, ktery s vami Ornulf vyuctuje.
Odpovědět
Já, v téhle souvislosti, rád vyprávím, jak jsme si takhle popíjeli kafe na terase Hasfjordu I. , najednou přijelo auto, vystoupila Jill-Evlyn (Ornulfova žena) a jala se vyndavat kanystry z kufru. Než jsme se vzpamatovali, měla jich venku asi 6. Potom do každé ruky jeden popadla a chystala se s nimi sestoupit po lávce na molo. Byl zrovna maximální odliv, takže lávka připomínala spíše severní stěnu Eigeru. To už jsme se vzpamatovali a vyrazili k ní, aby se „slabá“ žena nedřela. Na naší nabídku, ať to hned pustí, že kanystry odneseme sami se jenom usmála, přeměřila si mě trochu s despektem – časy, kdy asi bylo i trochu na těle poznat, že jsem zvedal v mrtvém tahu cca 200 kg jsou patrně už fuč – a že tedy máme odnést ty zbývající. Ona s nimi seběhla po kluzkém dřevu svižně jak s kamzík a my, bez možnosti jistit se o zábradlí, krok-sun-krok patami hledajíce pomoc příčných latí, natlučeních na prkna lávky, funěli jak Sentinel. Takže poučení z této bajky : lemtej si svoje kafe a nes…r se do věcí, které zvládne zocelená norská žena lépe, než středoevropskej chlap 🙂
Prave sem prelozil a vypravel tohle story Jill a s Ornulfem se smali skoro k slzam :-D
Je to tak, sou zvykli celej zivot tvrde makat v extremnich podminkach a nikdy se nevzdavaj, ja sem tu na to cumel jak jitrnice, a pro ne je to normalni :-D
Neboj, tenhle pocit tu mam docela casto ...
Mam te pozdravovat od Jill :-)
Odpovědět
Nedavno se tu mluvilo o ledu, tak prinasim aktualni foto z Hasfjordu.
Odpovědět
:-D Já už se na severu po těch letech taky nedivím (skoro) ničemu. Pokud nám tu mezitím nezavřou hranice, tak bychom se měli s Jill a Ornulfem pozdravit 10.6. osobně ;-)
Odpovědět
Led v Hasfjordu kazdym dnem zesiluje
Pěkně přituhuje. Hned bych posílal stížnost do Mexika ke správci dálkového vytápění ! Možná by měli na Soroy ubytovatelé zvážit nákup alespoň několika lodí Kvaerno Isbryter, pro tyhle případy :-) No, snad poválečné kůly pod Hasfjordem I. ještě chvíli vydrží ....
Odpovědět
V Hasviku to zase keasne foukalo.
Lode sou ve Vaaganu na pevnine a postupne se udrzuji.
Big Fish Adventure uz se tesi na jaro :-)
Odpovědět
Mám jen takový dotaz? Ty 2 velké kvaerna co jsou vidět v přístavu jsou už ty nové co údajně Ahmed objednal nebo jsou to ty co tam byli už loňskou sezónu ?
Odpovědět
Práva severské zima. Těšení už je u mě na nejvyšším stupni.
To Radyn : K těm současným dvěma velkým kvaernum 21feet, co jsme jezdili v září, mají přijít další dvě někdy v únoru.
Odpovědět
Co to na tom molu Ornulf postavil? To tam loni na jaře ještě nebylo.
Odpovědět
Ornulf tam postavil nový grilovací domeček. Už se těším, jak ho letos vyzkouším.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...