Na Soroya začíná sezóna lovu skrejí. Minulý týden se nesl v duchu velkých úlovků a krásného počasí.
Na Soroya začíná sezóna lovu skrejí. Minulý týden se nesl v duchu velkých úlovků a krásného počasí.
Přikládám fotky z Ondrovýho výletu za velkými treskami, největší 26kg!
Odpovědět
Tady jsou krásné tresky od Sergeje, který chytal na stejném místě jako Ondra. Nepotkali jste se?
Odpovědět
Sime, chtěl jsem se zeptat,
mezi Hasfjord 1 a Hasfjord 2 byla postavena nebo se dostavuje zcela nová chata, stavěli to údajně Češi. V nabídce pro příští rok není a údajně moc termínů už nezbývá. Jsou nějaké fotky, nebo můžeš dát nějaké informace? V diskuzi jsem nic nenašel, možná mi to uniklo.
Díky.
Odpovědět
Ano, je tam nová chata, která se právě dokončuje. Fotky přivezu z Halibut festivalu a po 22.9. zveřejníme novou chatu v našich lokalitách. Ornulf musí na novou sezónu koupit 2 nové aluboaty a postavit další molo.
Odpovědět
Naposledy ze Soroya, trápí nás počasí. Na zitra a pondělí hlásí az 15m/s, takže nás pobyt končíme o den dřív. Letos to s rybama bylo jiný. Nachytaly jsme převážně dorse. A to ve velmi slušných velikostech většinu okolo 12-17kg. Největší měla 26kg. Specifické bylo, ze brali na malého kelirka, který se chytl po cestě. Na samotný pilkr útočili málo a menší. Byli i jine druhy halibut 2 menší kousky okolo metru (13kg), kočka, okounici, v menší míře keleri. Každy rok je jiny, ale je tu krasne. Rostou houby.... Brusinky, a běhají tu stáda sobů i na pět metru na parkovišti. Michale držím pěsti, at se vam zadari.
Odpovědět
Na Soroya se stále chytají tresky 25kg+ a k tomu takový nádherný západy slunce. Dnes to máme za 9.
Odpovědět
Včera kousek před Vaaganem uloveni 2 halibuti, jeden menší 35kg zdolán, skončil u Ahmada v kuchyni a ten větší, odhadem kolem 50kg, se nepovedlo dostat do lodi. Nástraha gumový riper 18cm a 22cm s jigovou hlavou 150g.
Odpovědět
Včera jsme v pohode dorazili domu. Letos nás trochu trápilo počasí , ale jinak vse vyšlo. Nápisu víc, az se aklimatizuju v pracovním procesu
Odpovědět
Dnes jsme se vrátili vše proběhlo v pohode pro špatne pocasi jsme ukoncili pobyt o dva dny drive neprisli žádné trofejky ale i tak celkem dobre pochtani příští rok jim to ukážeme
Odpovědět
Včera byly velká hejna tresek jen kousek od Hasviku. Pokud vše vydrží jak má, mohl by být halibut festival hodně zajímavý. Stejně čekám obligátní uvítání od Ornulfa: "No, bralo to fantasticky až do včera, dnes jsme se už trápily."
Odpovědět
Tady je report od Oldy:
Ahoj Michale,
Teď bylo dva dni pěkně a máme každý skoro plnou bednu. Jezdíme doprava na šelf 50 – 80m. Je to odsud cca 16-18 km. Mezi malými kellery jsou velké tresky – chytil jsem jednu okolo 28 kilo. Karel chytá také velké a jeho syn Lukáš chytil včera dvě přes 25 kg také. Sem tam velký keller. Až naplníme kvóty, tak zkusíme okolo pobřeží halibuty. Měj se.
Odpovědět