Hasvik, NO
temperature icon 8°C
prudký déšť
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
déšť
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Aktuální info Soroya 2016

Na Soroya začíná sezóna lovu skrejí. Minulý týden se nesl v duchu velkých úlovků a krásného počasí.

Odpovědět

A pre tých čo pracujú, alebo zajtra idú do práce, pridám teraz spravené foto z terasy. Skúsim nahrať viac fotiek.

Tak to jsi mně udělal radost fotkama ze známé terasy. Už se tam vidím. Vyjíždíme k Ornulfovi 19.6. !  Pořádně tam ty ryby proberte, ať to nemáme tak snadný a budeme se muset trochu snažit :-)

Čau Peter, díky za vyčerpávající info. Ti kelírci letos připlavali skoro o tři týdny dopředu, obvikle se objevují až v půlce června. Pokud budou i na šelfu, tak zažijete neskutečný jatka. Na ten šelf to chce tu největší gumu 32cm a 600g, potom 20kg treska je jednoduchá záležitost. Hloubku doporučuji 80-130m. Hodně lidí se mě ptá, jestli už Ornulf pořídil past na kraby? Budete nastražovat?

Teď posílám info od tvého menovce Petra Lužného z Hasviku, kteří včera řádili na šelfu.

A teď pár fotek od Jardy, který včera vytahoval pasti na kraby. A jedna fotka z Vaaganu, kde se včera povedl ulovit 1. Leopard 123cm. Nevím proč, ale tato ryba se mě nějak vyhýbá. Asi to bude tím, že hlavní lovná sezóna je přelon května a června. A to většinou trčím doma a vybavuji ostatní rybáře. Včera největší treska 23kg.

Tak hlásim návrat zo šelfu asi o 4.00 ráno. Pochytali sa pekné ryby.Niekoľký z nás si tu plnia svoje sny a rekordy.Tresky 113cm, 118cm a niekoľko 123cm a najväčšia Peter Hřebíček 130cm. Výraz v tvári pri fotení,ako keby ho brala zubatá,ale bol spokojný. Ja som bol spokojný,keď hneď na to odtrhol pekný pilker.A že kamarát.

Trochu sme testovali hĺbky 160m až 200m, ale to nebolo tak úspešné, ako 85-95m. Na šelfe označené ako 93m a vedľa toho padák do 172m.Na fotke Čechy a Morava a Slovensko vytlačené na motore.Inak humor stále bol.

Ornulf už má pascu na krabov na móle.Vyfotím,ale teraz to mám ďaleko/asi 4m/.

Mne sa tam dnes zavesil kocúrek vevýdaných veľkostí/foto/.Väčšieho mám doma/Kartúzskeho kocúrka.

Valil mi po topánke a cvakal zubami.Musel som ho umláťiť gafom/slabšie povahy nečítať/,krv bola všade.Ale zdolal som ho.Na fotke tá najväčšia treska.Zlá farba,ale foto je.

Cesta domov bola náročná,vlny v 7m/s už boli poznať/nie na farbe slipov/ale na jazde Kvaernom.V prístave už panovala dobrá nálada z toho,že sme to prežili.

A prišlo filetovanie a hneď -toho bolí ruka,ruplo mi v kolene,nemôžem nájsť fileťák. Ešte jeden výlet a máme tu ebolu,nedajbože tiku.

Tak som si dal tu námahu a vyfotil som pascu.Vonku je snad 20°a skoro ma ranili slnečné lúče.

dobre foto už sme nažhavení už aby sme tam boli

Chystá sa zmena počasia a teploty pôjdu o polovicu dolu.Nejaký ten dážď, tak si spravýme výlet po ostrove, Ahmadovi vypustíme gumy na aute/nech je sranda/.

Inak dnes ma postihla dramatická udalosť,nešiel z ničoho nič Garmin na lodi.Búcham po ňom zo všetkých strán/ako odborník/a nič. Tak sme zabehli Ahmadovi do prístavu na opravu a pritom som si len kolenom prepol vypínač a už išiel mrška jedna.Ale aspoň partia videla Ahmadov prístav.

A porucha motora na Kvaerne ani nehovorím.Chlapi,že nasrať mi do rúk, ale keď si bandaskou priškripneš prívod paliva do motora,tak nejde. Na to som prišiel celkom rýchlo.

Teraz idem dať piecť chleba do domácej pekárne a kto vie ako to dopadne.

A Maroš, opýtaj sa potom Jozefa,ako sa tu púšťa omývačka na nádoby,lebo jej chýba predný panel a prišli sme na to asi po 15 minútach.To,že je chata naklonená a riady ti vypadnú aj s regálom z umývačky,na to prídeš rýchlo.

Ornulf je pritom najšťastnejší chlapík na planéte, vždy s úsmevom na tvári.

• Téma ‚Aktuální info Soroya 2016’ nepřijímá nové odpovědi.