Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
prudký déšť
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Škrábání kelerů a slávky jedlé

1 2 3 Další »
MorboX
10.02.2011 ID: 524388

Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat škrábete po ulovení kelery? já neškrábu nic a filety nechávám vždy s kůží ale četl sem že keler se šupinami po zamražení má podivnou příchut od šlemu co se uvolní z šupin. A ještě by mě zajímalo jíte někdo nasbírané slávky? Z obchodu jsou super, ale v Norsku sem je ještě nezkoušel.

0
Odpovědět
dalibor
10.02.2011 ID: 1017402

Kelery neškrabem, používáme obyčejný kořínkový kartáč.

Pouze břícho přetáhnem nožem.

Většínou jezdíme v srpnu a podle domácího slávky

v této době nejsou vhodné k jídlu. Přesto jsme to zkusily ,

bohužel to skřípalo mezi zuby většina slávek měla v sobě malé perly.

0

Odpovědět

Tomáš
10.02.2011 ID: 1017403

Kellery škrábeme, nedokážu si představit, že mám filet na talíři se šupinama. Co se slávek týká, někde jsem četl že přes léto jsou toxické, když jsme to ještě nevěděli nasbírali jsme je v červenci a byly super.

0

Odpovědět

stipko
10.02.2011 ID: 1017404

U veľkých kelerov sťahujeme kožu u menších škrabeme ryžákom.

0

Odpovědět

kim
10.02.2011 ID: 1017405

Kellery a další neškrábu. Nemají "sklovité" šupiny jako např. sleď, kapr a pod. Pstruha také neškrábu. Před kuchyńskou úpravou je řádně omyji a spustí se sliz a filety jsou v naprostém pořádku. Něco jiného je, pokud se ryby stahují - s tím lze souhlasit i když k tomu mám své výhrady - důležité stopové prvky mezi kuží a svalovinou, o ty se stahování připravím.

0

Odpovědět

bulik
10.02.2011 ID: 1017406

Kellery čistím jenom kartáčem, slávky se loví od podzimu do jara /od září do března/, přes léto prý nesou moc dobré

0

Odpovědět

stipko
10.02.2011 ID: 1017407

To Kim:

Niečo na tom bude, ale veľký keler má už pod kožou viacej tuku, ktorý postupom času mení chuť ryby a tá koža už je tiež dosť hrubá. Naučil nás to Nór a čistenie rýb je veľmi rýchle.

Ale u menších rýb koža samozrejme zostáva. Ten ryžák funguje rýchlo a spoľahlivo.

0

Odpovědět

Hlaváček Milan
10.02.2011 ID: 1017408

Chlapi a jak ty slávky připravujete dejde nakej dobrej recept jedem začátkem května tak snad budou k jidlu dik;-)

0

Odpovědět

kim
10.02.2011 ID: 1017409

S tím tukem je to pravda. Musím však sdělit zásadní věc: Nikdy nepoužívám při filetování sladkou vodu. Pouze mořskou - nedochází k znehodnocení filetů a déle si uchovají svoji konzistenci a pod. Nejsem sám. Co se týká slávek. Někteří je vaří a konzumují. Neviděl jsem, že by je nějak zvášť připravovali. Já z mořských plodů jím jen krabi a lobstry. Všemu ostatnímu se při cestách po světě důsledně vyhybám.

0

Odpovědět

David
10.02.2011 ID: 1017410

Všechno stahujem, ale je to o názoru a chuti. Někomu to chutná s kůží...

0

Odpovědět

bulik
10.02.2011 ID: 1017411

2vydra

kupované jsou již očištěné, ale ty si je budeš lovit asi sám, takže dobře očistit nejlépe kartáčkem a to je dost práce. Já je pak nasypu do hrnce bez vody, protože si jí pustí samy. Vaříš tak 5 minut, dokud se všechny neotevřou. Na poslední minutu přidáš sklenku vína /nebo aromatické kořalky, třeba třešňovice/ a to je vše. pak jen mlsáš.

0

Odpovědět

kaqpa
10.02.2011 ID: 1017412

My používáme na čištění kelerů vapku...je to supr,šupiny krásně slezou aniž by se ryba nějak znehodnotila. To stejné u všech ostatních ryb, po očištění zůstanou ryby pěkně čisté a po rozmrazení stačí jen lehce opláchnout a dájí se jíst i s kůží.. Tento způsob je ale limitovaný možností připojení vapky na vodu...Na ukázku dávám tímto způsobem očištěného halibuta - vrchní (slizká) část je dolů, aniž by se kůže jakkoliv porušila. Ale každému to vyhovuje jinak...

0

Odpovědět

blokar
10.02.2011 ID: 1017413

Když už jsme u tého jídla,dají se nějak využít i jikry? pokud ano, tak jak?

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
10.02.2011 ID: 1017414

Pokud vím od mé kuchařky, slávky vaří dvakrát,v dosti osolené vodě, následně jsou vhodné osmažit na olivovém oleji a ochutit dle libosti,doporučuji sušený česnek a fiškoření, kapka tatarky, citron.

to: kagpa, nebude tou vapkou narušeno maso, podle mne určitě ano, je to přece jenom tlak vody,,,nebo ne?

0

Odpovědět

exxekutor
10.02.2011 ID: 1017415

kelery se snažím vůbec nevytahovat z vody a pokud už se stane, letí okamžitě zpět... obecňačky stahuju z kůže

0

Odpovědět

1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Odebírej newsletter


Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.

Podzimní soutěž o vybrané oblečení značky Savage Gear!

3 výherci • 3 skvělé ceny • jednoduchá soutěž pro všechny rybáře

Chci soutěžit!