Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Servis a údržba mořského vybavení

• Toto téma obsahuje celkem 196 odpovědí. Do diskuze (75 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel scarabo a poslední změna proběhla před 1 rokem a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 181. až 195. (celkem z 197)
  • Autor
    Candat – Rosťa
    Účastník
    (199 odpovědí)

Tak tady už je pozdě něco čistit, mazat a zachraňovat. Nenechte si svoje vybavení sežrat slanou vodou.

Uf, naštěstí to není moje 🙂

Po jak dlouhé době se toto může stát?

tom
    Účastník
    (181 odpovědí)

Předpokládám naviják bez odolnosti vůči mořské vodě (IPX6).

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Michale co to bylo za značku multíku ???

Mareček
    Účastník
    (116 odpovědí)

Honzík to je jedno aká značka toto je vizitka majitela.

Frenky
    Účastník
    (95 odpovědí)

Ahoj, viete mi poradiť z vlastných skúseností morský naviják /ľahká – stredná prívlač/ v kategórii 150-350 Euro a ako a ako často ho servisovať? Prípadne aj vaše pozitívne skúsenosti s pletenkou 0,16-0,18 mm? Ďakujem.

tom
    Účastník
    (181 odpovědí)

Ahoj, viete mi poradiť z vlastných skúseností morský naviják /ľahká – stredná prívlač/ v kategórii 150-350 Euro a ako a ako často ho servisovať? Prípadne aj vaše pozitívne skúsenosti s pletenkou 0,16-0,18 mm? Ďakujem.

Ahoj Frenky, já používám na přívlač Penn Slammer III vel. 3500 a na těžší přívlač mám velikost 5500. Mám je oba 3 roky a šlapou jak švýcarské hodinky. Je pravda, že jsem je doposud neservisoval. Za mne TOP značka za rozumný peníz. Co se týká šňůry, na 3500 mám WFT Strong 0,12mm/15 kg, na 5500 mám namotanou Daiwa Tournament 0,25mm/39 kg.

Frenky
    Účastník
    (95 odpovědí)

Ahoj Tome, ďakujem.

scarabo
    Účastník
    (39 odpovědí)

Ahoj,

ve Slammeru 460 mi prasklo táhlo překlapěče, takové to Z v rotoru umístěné pod krytem na druhé straně od rolničky. Nechápu, jak se takovýhle drát mohl zlomit, nicméně stalo se. Asi výrobní vada. Nevíte, kde ho sehnat? Nebo nemáte někdo původní třeba z jinak poškozeného navijáku?

Děkuji

Filip Travnicek
    Účastník
    (63 odpovědí)

U Slammeru se mi protáčí klička na obě strany. Mám velikost 460 a 560, dělá to u obou. Umíte to opravit?

Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

Tento problém jsem řešil asi před čtyřmi roky. Koupil jsem si z druhé ruky 360 ku. Naviják  sice vypadal  jako nový a prý nebyl moc používaný, ale tuto vadu měl. Nejhorší bylo, že se to dalo těžko zjistit protože v teple fungoval normálně. Problém nastal jakmile byla zima. Co jsem se dozvěděl tak problém byl v ložisku, které se asi zimou scvrkne a problém je na světě. Zkoušel jsem tenkrát vše od speciální peen vazelíny, ale nic nepomohlo. Poptával jsem i nové ložisko, ale cenově to bylo jako půlka nového navijáku a prý to ani nemusí fungovat, jelikož nějaká odchylka může být v každém navijáku. Tenkrát jsem to řešil i s Hartym, jeho kamarád měl stejný problém.

masar
    Účastník
    (83 odpovědí)

Souhlasím v plném rozsahu. Měl jsem 2 ks Slammer 360 a oba stejný problém. Údajně jakési jednocestné ložisko. V servisu se závada neprojevila. Když taháš rybu a ono se to točí zpátky tak jseš nasranej. Slammer nebrat.

scarabo
    Účastník
    (39 odpovědí)

Oprava vašeho problému s protáčením by neměl být problém, pokud není poškozen koš v ložisku. Pak je zapotřebí jeho výměna.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

U Slammeru se mi protáčí klička na obě strany. Mám velikost 460 a 560, dělá to u obou. Umíte to opravit?

Ahoj, jednosměrná ložiska mám skladem. Pošli je ke mě na Michal Simčo, Dolní Lhota 11, 678 01 Blansko.

Vyměníme je, určitě to pomůže.

Filip Travnicek
    Účastník
    (63 odpovědí)

Ahoj, zabaleno. V pondělí ti to pošlu přes českou poštu. Díky.

P.S. Udělej i celkový servis. Mám je 3 roky a ještě jsem na nich nic nedělal.

vostrmar
    Účastník
    (150 odpovědí)

Ahoj,

u Slammer 360 jsem zjistil, že mi na rolničce překlapěče chybí jeden z těch bočních krycích kroužků.

Do té mezery mi pak občas zajede šňůra, což není dobrý …

Rolnička i ten druhý kroužek jsou OK.

Sime, nemáte tuto “blbůstku” ? Přehodil bych si to asi i sám …

Díky předem za prověření

Martin

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 181. až 195. (celkem z 197)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Servis a údržba mořského vybavení

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...