Hasvik, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 6°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 7°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Rybolov Hitra – Dolmoy – zkušenosti, aktuality.

Díky pomoci se mi podařilo založit nové téma. Mám za to, že na tyto ostrovy vyjíždí slušná řádka norků. Já do těchto končin jezdím asi 15 let. Před tím jsem byl asi na 4 jiných místech. Tuto lokalitu upřednostňuji zejména z toho důvodu, že i při nepříznivém počasí

(vítr a vlny a pod.)se mohu mezi desítkami ostrůvků a skalních výčnělků věnovat lovu a nejsem odkázán na sezení na chatě. Myslím, že i zastoupení rybích druhů je zde rozmanité. Každý rok se setkám s tím, že někteří se dočkají velkých kusů - viz např. Honza Dufek a jeho mníci. Za týden touto dobou bych se tam měl již nalézat.

Odpovědět

Jigine. Zítra jdu dokoupit trojháky a pod. Vyzkouším to. To že se málo uvázne je asi způsobeno jednak pohyblivostí systému a pak asi tím, že fileta asi trojhák nadnáší. Je to zvláštní - uvidím. Ještě dotaz - lze také použít větší fluorescenční kuličky (korálky) ?

ahoj Kime,jasnačka že se dá ,ty svítici prvky je potreba dát kolem háčku i kdyby si je mnel uvázat na tenký vlasec...v podstate, když lovím nad 200mtak to svíti jak vánoční stromeček..:-P kolem stovky stačí i jedna antena...dobré jsou pilkry s očkem které je ze zhora nafotím to..lovím stím tak, že klepnu o dno a mírne zvednu,..zábery jsou docela hned,nekdy používam i jeden príves s jednohákem tak 80cm nad pilkr hlavne když se objevý jednoskvrnky a taky svetlo a jeden cár s makrely...

To jigin

Tak letos to také vyzkoušim vim, že jsme o to mspolu v hospůdce mluvili a Miloš pokud ho hned zas neodvezou s trojhákem v ruce to bude chtít vyzkoušet taky. Jinak ještě jednou dík za nástrahy a s těmi očkama počítám ještě Ti pošlu soukromý mail.

Také jsem používal svítivé tyčinky,ale čím větší chlad tím menší svítivost.Dnes již používám fosforové doplňky jako korálky ,bužírky a samozřejmě pilkry.Ty nasvítím UV světlem na prohlížení bankovek -stojí pár korun.Pak uvidíte vánoční stromeček.Dva trojháky dobrý nápad,ale nám dělalo problém vyprostit z tlamy brosmy i jeden trojhák.

to máš úplnou pravdu, taky kuličky používam...mám ich na gumičkách a pridávam ich prímo na háčky..brosma ich pak líp trefí...málokdy se stáva že by mnela brosma nacpaný oba háky v tlame a když ,tak je to menší problém:-Dpak to chce trpelivost a pozor na prsty...

ono já si myslím,že najdúležitejší je ten obratlík nad háčkami,zkoušel sem i menit velikost trojháku ,u pilkru menší a dolu vetší, ale je to jedno, jak to zbaští, tak visí...:-P

nekdy to dopadne i takhle...Miloši...letos si vem porádny klešte :-D

Tak toho obratlíku jsem si nevšiml ,to je dobrej nápad.Málem jsem přišel o zápěstí když jsem vytahoval brosmu za pilkr a ona se roztočila.

[citace]jigin napsal:

nekdy to dopadne i takhle...Miloši...letos si vem porádny klešte [/citace]

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

letos sem mnel ten systém ješte doladenejší,použil sem obratlík s karabinou a jen sem si prepínal háčky s masem které sem si pripravil v klidu na chajde....ono ve vlnách je taky zážitek napichovat cáry na háky pak to dopadne jak foto nahore..výmena háku je daleko snadnejší a bezpečnejší aj rychlost chytáni se zvýši.. akorát že letos bylo špatné počasí a vyjeli sme na hloubky jen jednou..no nepadla nám ani jedna ryba...je to už na vás kluci,to vyzkoušet popripadu doladit a podat zprávy..letos se už do norska asi nepodívam...

Zítra je den D - naše parta odjíždí na Hitru. Ještě dnes jsme dokupovali nějaké potřeby, vycházejíc ze zkušeností zdejších vebových stránek. Myslím, že jsme pro úspěch udělali co bylo v našich silách. Pokud to bude možné budeme podávat zprávy - samozřejmě pokud něco ulovíme. Ještě zítra mě kolega přinese mouchy - něco na způsob jak byla zachycena jejich výroba na některém vlákně zde. Budou i s očima. Každý máme asi 40 - 50 zoomů různých barev a tak jsem zvědav. Hlavně je důležité, aby si naši nováčci Norsko zamilovali resp. mu propadli.

Kime,preji klidnou cestu ,ať se vám to povede podle prání....:-P.letos sem mnel se sebou taky nováčky a ješte ted jsou ve vytržení...hodne štestí...budu čekat na správy...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!