Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybí salát z tresky

  • Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Otta a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 16. až 19. (celkem z 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • #286095
    Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

    Ahoj nevíte jak se dostanu na starou diskuzi do vlákna KUCHAŘSKÉ RECEPTY?

    #286128
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

    Stačí v diskuzi napsat do vyhledávače slovo recepty a vypadne ti toto, diskuze je stále jen jedna stará i nová.

    https://rybolovnorsko.cz/forums/topic/recepty/

    #286133
    Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

    díky.

    #286352
    Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

    Táké už jsem to sem dával ale to snad nevadí.Salát a matesy z makrel.Filetuji makrely hned na lodi.Do kyblíku dávám sůl-filety-sůl-filety,nakonec vždy sůl,solí opravdu nešetřit,filety uplně pokrýt solí.Potom odlévám vodu a dosipávám sůl.Filety mám i dva roky v poměrně teplém sklepě.No a jdeme na salát,filety vyndám-v soli jsou jak zabetonované-pořádně opláchnu a stáhnu kůži,potom dám na jeden a půl dne do neředěného octa.Filety opláchnu a nakrájim na kousky asi jako článek prstu,přidám na jemno nakrájenou cibuli,asi 40% váhy ryb,rozdrcené koření-pepř,nové koření a bobkový list,zakápnu olivovym olejem a pořádně promíchám.Minimálně den nechám odležet.Recept od Nora.Někdy když dělám salát tak vyndám více filetů a po opláchnutí a stažení odříznu podélně asi třetinu filetu-hřebetní část.Do hrnce dám olej a ohřeju ho-asi 60 stupňů-naleju ho na dno nějaké krabičky/pozor na teplotu/a skládám na kolečka nakrájenou cibuli,bob.list,celý pepř,nové koření a filety,to opakuji a končim cibulí.Celé zaliji opět olejem a nechám aspoň čtyři dny odležet.Vinikající matjesy nebo matesy-obojí je dobře.Na tyto matesy je ale lepší když jsou filety v soli aspoň dva měsíce,čim ale déle tím lépe.Dělal jsem je po roce a půl a všichni řikali že lepší nejedli.Dobrou chuť.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 16. až 19. (celkem z 19)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybí salát z tresky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...