Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybářské pojištění Allrisk s.r.o.

• Toto téma obsahuje celkem 63 odpovědí. Do diskuze (27 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Pafka a poslední změna proběhla před 10 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 64)
  • Autor
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Chlapi, kde je spomenuté, že Standart Evropa platí len pre motory do 40Hp?

To znamená, že na Soroyi je Evropa nepoužiteľná 😐

karelfish
    Člen
    (66 odpovědí)

stipko napsal: Chlapi, kde je spomenuté, že Standart Evropa platí len pre motory do 40Hp?

To znamená, že na Soroyi je Evropa nepoužiteľná

———————————————————

Je to ve smlouvě, nebo si najdi na netu informace o ALLRISK pojištění a je tam tabulka s údaji o pojistných limitech, ceně pojištění atd.

Karel M.

karelfish
    Člen
    (66 odpovědí)

os napsal: to Dorsak: máš pravdu. Ale přece ti provozovatel kempu musí říct, nebo nejlépe napsat zda má lodě pojištěné. Podle toho si můžeš i vybírat, kam pojedeš a hlavně se tomu přizpůsobíš, případně se dopojistíš.

——————————————

Přesně tak,podle toho budu vybírat. Ale připojistím se u ALLRISKU zcela určitě v každém případě.

Karel M.

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

karelfish napsal: os napsal: to Dorsak: máš pravdu. Ale přece ti provozovatel kempu musí říct, nebo nejlépe napsat zda má lodě pojištěné. Podle toho si můžeš i vybírat, kam pojedeš a hlavně se tomu přizpůsobíš, případně se dopojistíš.

Stále dokola se tu řeší, jak by měl mít majitel lodě pojištěné, jak by nám to měl říci, abychom sami ušetřili na pojištění, ale ještě nikdy jsem se s tím nesetkal a nemyslím si, že by to byla zavedená běžná praxe. Jezdím do NO již nějakou dobu na různá místa, mám kamarády, kteří zase jezdí jinam. Nikdy nikomu z nás Norci neřekli, že když to poškodí, je to v pohodě a nezaplatí nic nebo pár drobných za spoluúčast. Vždycky jsme si za to ručili sami a vždycky jsme na to byli upozorněni.8-O

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Na Bakkane to fungovalo tak,že si v rámci ubytovania mal aj poistenie.

Bolo to pre 6 ľudí 100.-eur a tak si platil v prípade poškodenia iba spoluúčasť.Ale o tomto prípade tu bolo už mnoho rozpísané. Že by jediný Nór /Benn/?

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

to Jakabo:

To je naprosto v pořádku, zaplatili jste 100,-E a měli jste to pojištěné.Jsou tu ale názory, jako že by to mělo být pouze věcí majitele, asi jako když si v půjčovně půjčíš auto a pojistné ani škody by se tě neměly týkat. A s tím jsme se opravdu zatím nesetkali.

Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

No obecně se zde řeší jen vrtule, maximálně poškození lodě.Ovšem ruku na srdce, je to to, co by nás mělo trápit asi nejméně oproti tomu, co se může stát. Bohužel jsme museli nejedou řešit repatriaci do ČR a věřte mi, náklady jdou do pětimístných částek, o nákladech na lékařskou pomoc, madikaci apd.už vůbec nehovořím.Bohužel převládá povědomí ” tohle mě se stát nemůže” Ti kteří měli obdobnou zkušenost asi ví, o čem hovořím. 🙁

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

to jirka66: abych to tedy upřesnil. Cestovně se dopojišťujeme na maximum, což činí cca 80,- Kč na den (úraz, léčení, transport letecky ap.), stejné pojištění využívám i do Alp na lyže. Co se týká lodí, tak majitel ti přece musí říct, jestli je pojištěný. Na jasnou otázku je jasná odpověď. Např. Honza Dufek má lodě pojištěný (dá to písemně) a upozorní tě, že se to nevztahuje na vrtuli. Ale kdyby jsi to potopil nebo jinak poškodil, tak je pojištěný.

Podle mě je základní chyba v tom, že nejsou žádný smlouvy na to zapůjčení lodi. Tam by byli jasně dané podmínky a tudíž i to, jestli to pojištěné je nebo ne! Pokud jedu někam, kde nevím o pojištění nic, tak se připojistím. Dobrá loď totiž stojí i mega, a tak by to bylo hodně nepříjemný.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

os napsal: to jirka66: abych to tedy upřesnil. Cestovně se dopojišťujeme na maximum, což činí cca 80,- Kč na den (úraz, léčení, transport letecky ap.), stejné pojištění využívám i do Alp na lyže. Co se týká lodí, tak majitel ti přece musí říct, jestli je pojištěný. Na jasnou otázku je jasná odpověď. Např. Honza Dufek má lodě pojištěný (dá to písemně) a upozorní tě, že se to nevztahuje na vrtuli. Ale kdyby jsi to potopil nebo jinak poškodil, tak je pojištěný.

Podle mě je základní chyba v tom, že nejsou žádný smlouvy na to zapůjčení lodi. Tam by byli jasně dané podmínky a tudíž i to, jestli to pojištěné je nebo ne! Pokud jedu někam, kde nevím o pojištění nic, tak se připojistím. Dobrá loď totiž stojí i mega, a tak by to bylo hodně nepříjemný.

Tak to jsi mne pobavil.

Už vidím, jak v rychlosti přejedeš skálu při odlivu. Roztrhneš loď , která se potopí.

Dufek ti řekne. Nic se neděle . loď je pojištěná. Jen mi zaplatíš vrtuli.Protože jsi ji o tu skálu ohobloval. Jo a v kempu máš nachystanou novou, abyste mohli chytat dál.

Napiš mi souřadnice a já ji nechám zítra jeřábem vytáhnout.

VŠE JE POJIŠTĚNÝ.

Tak takhle to asi nebude.

Spolu´účast bude 10-20% ( 100 000 – 200 000 ) Dále zachraňovací práce , atd, atd.

To ti na Dolmoy asi neřekli.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Každopádně jsi tu pojistku viděl a podepisoval. Kdyžtak ji sem naskenuj. Můžeme to společnými silami rozebrat.

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

To os:

Tak na Dolmoy u Honzy je to asi světlá výjimka, taky ty jejich nové lodě musely stát víc než auto. Dobře, že to aspoň někde funguje. Samozřejmě, když tam zůstane celá loď, vrtule se asi už neřeší. Pokud bouchneš vrtulí, jde to za vámi.

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

to 007krivanek: asi jsem tě úplně nepochopil, respektive nerozumím tvojí reakci. Podle tvých předchozích dizkusí jsi mi přišel inteligentní, ale zdání asi klame., vrtuli platíš to je daný. Pokud by jsi poškodil loď, je pojištěná a je tam samozřejmě spoluúčast. NIkde jsem nepsal, že se nic neděje. Ale je sakra velkej rozdíl, jestli platím spoluúčast 10-20% nebo celej cirkus.

Když uděláš vrtuli, zaplatíš vrtuli a jezdíš dál. Je to podle mě naprosto jasně napsané.

To jirka66: pochopiíl jsi to správně

Nevím jak ostatní, ale já si vždy zjišťuji podmínky kempu kam jedu.8-)

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Nechci se hádat, ale napsal jsi, že lodě jsou pojištěný. Nenapsal jsi, že je tam třeba 20% spoluůčast. To znamená, že mnoho lidí by se mohlo domnívat z tvého příspěvku, že když loď rozbijí, tak nikomu nic nebudou platit protože je pojištěná. Proto jsem i navrhl, aby jsi sem dal kopii smlouvy kterou ti asi dali, jestli jsi tam byl.

Tušil jsem že se toho někdo chytne.

Nic víc, nic míň.

Vím kolik stojí vrtule u nás a kolik v Norsku. Vždy je to x 4.

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

to 007krivanek: tak potom ti dlužím omluvu, sorry. O spoluúčasti jsem nepsal, přišlo mi to automatické, jako to je u havarijního pojištění(profesionální deformace). A vrtuli platíš celou, nevím cenu přesně, ale tusím neco okolo 300 euro. Na to pan Dufek upozorňuje.

No a k potopení lodi můžu dodat vlastní zkušenost z kvaenveru za Wohanky. Vyplivl nám motor a za dvě minuty jsme se váleli na skále, chybělo fakt málo, aby nám do lodi šplejchla větší vlna a byli jsme tam.Opravdu nechutná zkušenost.8-O8-O:-S

Co se týká pojištění zdraví, úraz a tak podobně, doporučuji nepodceňovat. Máme za sebou vrtulník a 5 týdnů péče v italské nemocnici a to jsou cenovky. Takže zapomeňte, že Vám to pokreje třeba pojištění z kreditní karty!!

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

to 007Krivanek a ostatní: nedalo mi to a našel jsem korespondenci s p. Dufkem. Podotýkám, že jsme u něho byli poprvé a osobně jsem ho do té doby nikdy neviděl. S jeho souhlasem si dovolji uveřejnit část odpovědi na můj dotaz zda a jak jsou lodě pojištěné?

odpověď:”……Každý kdo si přebírá u nás loď podepisuje při kontrole předávací protokol kde je vše napsané maximální spoluúčast 10.000.-nok (maximální!!!!!), vrtule je za 300e…oprava převodovky nebo uprásknutí spodku motoru vyjde na 27.000nok, nová loď stojí 285.000.- nok…….” a přesně tak to bylo na místě při převzetí lodí.

Snad je to dostačující, jinak si myslím, že na požádání p. Dufek podmínky zašle komukoliv. Takže opravdu lze volit lokalitu podle toho, co nabízí. A pokud mi někdo odpoví, že pojištěný není, ok tedy se dopojistím. 😎

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 64)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybářské pojištění Allrisk s.r.o.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...