Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybářské pojištění Allrisk s.r.o.

• Toto téma obsahuje celkem 63 odpovědí. Do diskuze (27 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Pafka a poslední změna proběhla před 10 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 64)
  • Autor
    Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Nekecej, vedeli jsme o tobe vsichni :-). Nechteli se ti uklizet, tak jsi se zasil 🙂 🙂

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

to all: Musím se přidat ke Kocourovi, vlastním menší autopůjčovnu a nepojistit havarijně auta by byla sebevražda, stejně jako lodě. Takže klidně 20% spoluúčast, ale pojistit. To by měl udělat každej majitel!!! Ještě jsem nezažil, abych podepsal takovou smlouvu o pronájmu lodě, kde by to bylo přesně daný,že každou škodu hradím v plné výši a v jakém případě. Kolikrat je loď předaná na dobrý slovo. A věřte, že smlouva na jednu stránku A4 je spíš k smíchu. Jestli se nepletu, tak např. Ahmed na Soroye má lodě pojištěný se spoluúčastí. Kdyžtak mě Sime oprav.

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

to šroubek: Hlavně jestli ti vysvětlil i co všechno je ve vyjímkách a co znamenají a za jakých podmínek….

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

v Norsku plati slovni domluva stejne jako pisemna.

Jestlize vam preda majitel lod a rekne ze za skody rucite a vy si lod prevezmete, je to uplne stejne, jako kdyz preda car papiru a nebo smlouvu na 100 listu a vy ji podepisete a podpis jeste nechate overit.

Norsko je proste jina zem, tam se opravdu divi tomu, jak vubec muzete znicit vrtuli, kdz mate GPS a cesta je jeste znacena…

Kdyz nekdo pronajme treba deset aut za tyden a osm se jich vrati nabouranych nebo poskrabanych a dalsi tyden treba pet a dalsi jen jedna, ale pak zase 4 … co si myslite, ze udela pojistovna? a co pak udelate vy?

a jeste jedna vec k zamysleni:

co je pro vas prijatelnejsi – tisicovka za pojisteni v ceskych anebo v norskych korunach?

karelfish
    Člen
    (66 odpovědí)

janka napsal: A nemelo by byt hlavni iniciativa pouzivatelu lodi, aby je vraceli neposkrabane a nenabourane, zrovna jako ta auta z pujcovny?

Na ceste taky koukate, at nenajedete na kamen a do diry a do stromu .. a jedete po vyznacenych cestach ..

K otazkam:

Ne vsechny lode musi byt pojisteny a jelikoz je pojisteni hodne opravdu hodne vysoke, take to vsichni majitele nepojistuji.

Nekdo ma pojistene lode se spoluucasti, ktera take neni nezanedbatelna.

Nekdo kasiruje pojisteni pri predavani lodi, nekdo bere kauci, nekdo pojistku nabizi extra.

Kazdy to ma jinak.

Takze pojistka lodi neni vzdy automaticky v cene pronajmu.

—————————————————-

No nevím, není náhodou v Norsku pojištění lodě majitelem jeho povinností ze zákona ? ? Připojištění spoluúčasti klientem beru,ale aby to majitel vůbec neměl pojištěné,tak tam bych nejel. Nenechme ze sebe dělat blbce.

Zdraví Karel

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

sroubek282 napsal:

DOSKY napsal:

Ze zkušeností, které mám já, mají majitelé lodí (mají-li je pojištěné) poměrně vysokou spoluúčast na pojištěných lodích. Jak psala Janka v předchozím příspěvku, pojistky na lodě jsou poměrně vysoké a mají-li majitelé lodí hodně (jako v případě kempu v Jostolen nebo v Kvenvaeru, či na Dolmoy) není pojistka zanedbatelnou částkou. Mnoho rybářů a i těch, kteří mají “papíry na parník” s loděmi jezdí tak nebezpečně, že je až s podivem, že to kolikrát vůbec přežijí. Takže když to shrnu, je na každém, zda si pojistku udělá, či nikoliv. V případě, že ne, nesmí se pak divit, že po něm někdo bude chtít případnou škodu uhradit.

Já se letos pojistil velice dobře u Allrisku a odjížděl jsem úplně v klidu na Soroya.Michal Kotas mi vše vysvětlil a divil jsem se,co všechno o pojištění v této zemi nevím…Tak jsem neváhal a pojistil jsem se jak chlap,málem se vyplatilo,protože půl dne o nás nikdo nevěděl a neměli jsme vůbec žádný signál.Nakonec vše dobře dopadlo!!!

ŠROUBES a kolik tě stálo to pojištění na celou dobu pobytu? Honzak

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

janka napsal: v Norsku plati slovni domluva stejne jako pisemna.

Jestlize vam preda majitel lod a rekne ze za skody rucite a vy si lod prevezmete, je to uplne stejne, jako kdyz preda car papiru a nebo smlouvu na 100 listu a vy ji podepisete a podpis jeste nechate overit.

Norsko je proste jina zem, tam se opravdu divi tomu, jak vubec muzete znicit vrtuli, kdz mate GPS a cesta je jeste znacena…

Kdyz nekdo pronajme treba deset aut za tyden a osm se jich vrati nabouranych nebo poskrabanych a dalsi tyden treba pet a dalsi jen jedna, ale pak zase 4 … co si myslite, ze udela pojistovna? a co pak udelate vy?

a jeste jedna vec k zamysleni:

co je pro vas prijatelnejsi – tisicovka za pojisteni v ceskych anebo v norskych korunach?

to Janka: tohle je na dlouho. A co když já budu tvrdit, že mi majitel řekl, že je má pojištěné??? Slovo proti slovu. Tenhle zákon o slovní dohodě je těžko vymahatelný a to všude.

Každopádně stačí dodržovat dvě pravidla:

1. chovat se k lodi jako by byla moje vlastní

2. zjistit si u majitele pojištění lodí a dopojistit se podle toho

My to tak děláme, většinou dopojistíme spoluúčast a pak už jen jezdíme s lodí opatrně a s rozvahou a užíváme si Norsko.

:-)už vidím Nakiho, jak mi půjčuje tranzita na ústní dohodu a bez pojistky :-D:-D:-D

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Jak uz jsem nekolikrat psala – pojisteni lodi neni majitelovou povinnosti a neni povinne ze zakona!

Vemte si, ze mate doma Ferrari, Skodovku , kolo a kolobezku – vsechno jsou dopravni prostredky – jak ktere pojistite? a co je povinne?

To je stejne s lodemi – ma tam treba Arvor 200 HP, Kaasbol 50 HP, Oien 25 a Pionyra 10 HP…

co a jak si pojistite, kdyz bydlite u melcin a nebo mate okolo hned hloubky?

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

To Os

Tak nejak to je … :-D:-D:-D

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Tady je ještě jedna otázka , zda vůbec může nor pojistit loď, když sám neví kdo s ní bude jezdit. Já když se jdu pojistit tak je smlouva vždy na jméno nebo na společnost, nikde jsem neviděl pojistku bezejmenou.

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

to Honzak: Pojišťuje se vlastník, tudíž ten NoR, který ti lo´d pronajímá. proto by ti měl vždy dát smlouvu o pronájmu, kde jsou podmínky. U aut např. zda je v ceně pronájmu dálniční známka, výše spoluúčasti ap.. Takže pojištěný je vlastník lodě.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

os napsal:

to Honzak: Pojišťuje se vlastník, tudíž ten NoR, který ti lo´d pronajímá. proto by ti měl vždy dát smlouvu o pronájmu, kde jsou podmínky. U aut např. zda je v ceně pronájmu dálniční známka, výše spoluúčasti ap.. Takže pojištěný je vlastník lodě.

Takto by to mohlo spíš mělo asi být. Honzak

karelfish
    Člen
    (66 odpovědí)

janka napsal: Jak uz jsem nekolikrat psala – pojisteni lodi neni majitelovou povinnosti a neni povinne ze zakona!

Vemte si, ze mate doma Ferrari, Skodovku , kolo a kolobezku – vsechno jsou dopravni prostredky – jak ktere pojistite? a co je povinne?

To je stejne s lodemi – ma tam treba Arvor 200 HP, Kaasbol 50 HP, Oien 25 a Pionyra 10 HP…

co a jak si pojistite, kdyz bydlite u melcin a nebo mate okolo hned hloubky?

———————–

Nechci do toho moc šťourat, ale jestli si někdo myslí, že bude přeci jezdit opatrně a ne na mělčinách a tedy se nemůže nic stát, tak se šeredně mýlí. Vím o případu, kdy jel člun na hloubce a brnknul o kus plovoucího prkna,které vůbec nebylo vidět a odnesla to vrtule.Takže stát se může fakt cokoliv a připojištění je důležité.Špatné je,že to u běžné pojišťovny neuzavřete.

Jinak si vůbec nedovedu představit situaci, kterou tu popisují někteří diskutující, že jim majitel předá člun se slovy, že za něj ručí (chápu za celou jeho hodnotu) a pojištěné to nemá.To bych považoval za podvod a fakt nevím, jestli bych do člunu za cca 1,0 mil. Kč vlezl. Pak mi připojištění spoluúčasti nebude přeci k ničemu. Je to fakt složité a nebezpečné,100x se nic nestane a pak malér . Jedině ,jak tu někdo psal, pořádně si u pronajimatele ověřit, že to má pojištěné a nechat si ukázat smlouvu. Ale norsky neumím…..

Upřímně přivítám další názory na výše uvedené.

Zdraví Karel.;-)

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

whiskey napsal: ivanmi5 napsal: Ja som si ho chcel tento rok tiež zaplatiť, ale zistil som, že čo sa týka poistenia

Od p. Kotasa mám mail s ktorého vyberám:posílám Vám znění VPP.Pro potřeby Vašeho zájezdu u Fishing Travel Agency je pojištění motoru a jehou součástí limitováno 40 kW, nikoliv 40HP.

to all: tak jsem to zjišťoval a v poj. ALL Risk u verze Standart je limit na motor 40HP!!! U verze Plus je motor bez omezení HP. Tudíž verze Standart je praktikcy nepoužitelná, pokud nebudete sedět v lodi jenom u mola. 😀

sob
    Člen
    (94 odpovědí)

Letos v Hogset se mi namotalo na vrtuli motoru kus staré v moři zanechané sítě,zřejmě ji tam zanechal nějaký “zodpovědný domácí rybář”.Motor jel jen dozadu a dopředu jen chrčel.Domácí mi vystavil předběžnou fakturu na 10100 nok,-ta mi dneska v noci přišla meilem i s fotem poškození ze servisu.Domácí lodě proti poškození nemá pojištěné,má je pojištěné jen proti krádeži.Mám sjednané pojištění ALLRISK,po,telefonickém nahlášení mi sdělili že pojistka se na tuto událost vztahuje.Část dokladů jsem již předal pojišťovně a další ji dodám v pondělí,jak jsem dopadnul budu následně informovat

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 64)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybářské pojištění Allrisk s.r.o.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...