Hasvik, NO
temperature icon -1°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 8°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 27°C
oblačno

Rybaření v Thajsku

Nazdar kamarádi.

Právě jsem se vrátil z Thajska a kdo tam byl, snad mi dá za pravdu, že je to také zajímavá destinace pro nás, mořské nadšence.

Je sice pravdou, že jsem byl chytat jen jednou, ale podle slov okolních rybářů by stálo za to, abychom toto téma, již vzhledem k cenám, které jsou nepoměrně nižší, než např. na Maledivách, trochu probrali.

Jinak jsem byl velmi mile překvapen cenami rybářských potřeb, ať už se týká prutů, navijáků i nástrah.

Kdyby měl někdo zájem, poreferuji, jinak téma klidně nechte v propadlišti dějin.

Odpovědět

Posílám důkaz, že jsou barakudy I u břehu asi 2m pod hladinou. Nelze vyloučit I záběr kanice - bývají ukrytí v jeksyňkách. Někdy I pěkné kusy.

to kim: dík za rady. To znamená větší splávek, olovo, lanko, větší háček, kousek kalamáry nebo chobotničky a je to;-)

Můžu takto chytit nějakou jedovatou rybu ne kterou bych raději neměl šahat?

No pokud by to bylo až na dně nelze vyloučit ulovení ropušnice, nebo odrance (nejjedovatější druh ropušnice- některé roupšnice nazývají kamenná ryba- opravdu tak vypadají), popřípadě nějakého rejnoka s jedovatým trnem. Perutýn to asi nevezme - ten loví do hejna malé rybky. Několikrát jsem viděl, jak se rúzné druhy ryb doslova neurvale pustili do chobotnic - živých. Zejména murény. Někde to mám natočené. Nevím, zda by to vzal nějaký druh vodnáře - take loví rybky mezi korály. Na Borneu jsem se setkal s jedním obrovským. Chvíli jsem jej sledoval, ale neodvážil za ním rychle plavat. Jinak při koupání pozor na homolice - jsou krásné a pak na tzv. trnové koruny. Myslím, že něco přidají lovci navštěvující Maledivy a jiné tropické oblasti.

[yt=e4wnwGVT-aE&feature=yt]e4wnwGVT-aE&feature[/yt]

O vložení videa mě požádal KIM, není to moje práce :-) :-)

:-D Dnes balím a zítra směr Phi Phi za kamarády. Už se těším. Aklimatizace po týdnu u KONCE !!!!! Zdravím z provincie Krabi Ao Nang.

Ráno hurá na loď. :-D

:-D¨¨

Veřejné i neveřejné povídání o THAILANDU bude za pár týdnů ve Spálově u Šroubka na SRAZU RYBOLOV NORSKO.....

Už se těšíme.:-D

to kim: tak teď nevím jestli si mám ten prut brát když je tam tolik jedovatých potvor. Abych ještě nepřišel k úrazu když ty ryby neznám.

No to by musela být velká náhoda, aby se na prut ulovila nějaká nebezpečná (jedovatá) ryba. Není třeba se obávat. Ještě připomenu žahavé medůzy. S kolegou jsme to okusili- okamžitě po jejím pohlazení nastalo silné pálení, zčervenání a pod. Hned nás na lodi natřeli (zasažené místo) nějakou vodičkou a bylo to dobré. Několikrát jsem se ropušnic dotýkal a nikdy na mě nazaútočila, jen naježila jedovaté ostny. Jsou to nádherní tvorové. Proto prut s sebou. Zerp je v Thajsku jako doma a žádný problem neměltam -jen si to užívá. Pokud by jste pobývali na ostrově Samui,tam pozor na kobry v džungli. Ony zde nevarují vetřelce tím, že se vztyčí a syčí.

Co se tyka meduz, doporucuji vzit si sebou do male sklenicky ocet na natirani zasazeneho mista - nepit :-) :-). Opakovane vyzkouseno pri potapeni :-) :-)

[citace]Pafka napsal:

Co se tyka meduz, doporucuji vzit si sebou do male sklenicky ocet na natirani zasazeneho mista - nepit . Opakovane vyzkouseno pri potapeni [/citace]

Môžem potvrdiť.

Budu na ostrově Koh Chang. Co jsem tak četl tak je tam hodně mělko. Tak nevím.

Každopádně si zaplatím výjezd s rybářema na moře.

fishing

;-) fISHING KO LANTA ......

22 fhite snaper

10 gruper.....

:-):-):-):-):-)

:-D:-D Fishimg in Thailand přijde. Zatím trénuju...

A občas CHANG BEER.....

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!