Ahoj Stanlyy,
ty se nemáš za co omlouvat, napsal jsi jen to, co Ti p. Slavík navykládal. Já jezdím do této lokality už tři roky a první s kým jsem se tam setkal byl Roman (Romeo), ani jsem nevěděl, že je v místě víc Čechů průvodců. To jsem zjistil až později i to , že se nemají zrovna moc v lásce, ale to, že se pan Slavík snížil k tomu, aby vyháněl lidi, co jsou na dovolené, místo toho aby si je snažil získat tím, že je skutečně lepší tak to si u mě jako charakter opravdu posr...
A ještě že nerozezná tuňáka malého a tuňáka bonito od chráněného obecného tak by si měl aspoň zajít do obchodňáku, kde tyto ryby prodávají a prohlídnout si je.
Evidentně to byl od něj úmysl nás zastrašit, navíc ještě před námi slovně napadal Romana v přístavu a vyhrožoval mu fyzickým napadením, z jakého důvodu opravdu nevím.
Jinak dovolenou nám to nezkazilo, je to jejich problém ne náš. Já jsem zvyklý si vypůjčit člun a jezdit na moře sám, takže služby průvodce využívám jen minimálně, nechytili jsme sice žádného velkého tuňáka, ale s těmi malými jsme se dobře pobavili, protože všichni máme rádi ryby jak na grilu tak i jinak upravené tak je taky bereme a nevidím v tom žádnou masařinu. Je blbost ryby pouštět a potom si je chodit kupovat.
Taky jsem si rád přečetl tvoje informace a poznatky z lovu i z cesty jak se tam dostat letecky a vlakem. O této možnosti jsem sice věděl, ale nijak jsem se o ni nezajímal. Jen videa jsem ještě neměl čas prohlídnout.
Ve Španělsku v Riumar a okolí se nám moc líbí, rybařina je dost odlišná od té v Norsku, je tam teplo dobré pivo Esterela, prostě pohoda a navíc se tam dá jet i s celou rodinou, holky s dětma můžou jít k vodě na páž, která je téměř prázdná a chlapi na ryby.:-D