Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #41973
    Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

    Jak spravujete mníky? Každou výpravu se nějaký chytí a nikdy nám nijak extra nechutnal

    #42018
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Mník je skvělá ryba! Maso trochu sušší, ale jinak výborná. Dělám ho často na řízky. Ještě lepší je příprava na venkovním grilu na lávovém kameni. Udělám porce dle libosti, přidám česnek, kadeřavou petržel a zakapu olivovým olejem. Nechám uležet několik hodin. Před přípravou osolím a připravuji na lávovém kameni. Důležité je, aby byl kamen dokonale rozpálený. pokud není, bude se maso ke kameni lepit. Příprava je vemi rychlá a výsledek skvělý!!

    #42047
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    RYBÍ SALÁT

    Takto ho každý rok vyrábí můj kamarád. Věřte, nevěřte, když ho vyrábí, tak zásadně takové množství, jak on sám hovoří, „ to musíš dělat do dětské vaničky, jinak to nemá ani cenu dělat “

    Co budeme potřebovat : rybu 2 kg ( on zásadně používá kapra ), sůl hřebíček, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, pepř, celý, cibuli, ocet, majolku ( tatarku ), kyselé zelí, sladkokyselou zeleninu ( Moravanku, zelenina na bramborový salát a pod. )

    Vykuchanou očištěnou rybu dáme do studené převařené vody tak, aby byla celá ponořená. Vodu osolíme větší hrstí soli. Přiklopíme pokličkou a necháme dva dny v chladu odležet. Potom přidáme – 5 hřebíčků, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, celý pepř a vše vaříme cca 15 minut. Po uvaření rybu přendáme do jiné nádoby a posypeme větším množstvím nakrájené cibule. Horký vývar odměříme a přidáme ocet – 1/3 jako je vývaru. Tímto nálevem rybu s cibulí zalijeme, přiklopíme a necháme v chladu 3 až 4 dny proležet. Vodu pak slijeme, rybu vykostíme, natrháme na menší kusy, přidáme cibuli z nálevu a dle chuti sladkokyselou zeleninu a majolku. Zásadní částí takového rybího salátu je domácí kyselé zelí, takže ho tam přiměřené množství dát prostě musíte. Pak teprve je tento rybí salát hotový.

    Je fakt dobrej….

    #42729
    Pandion
    Účastník
    (248 odpovědí)

    Všem :

    Dnes se nám podařilo doplnit výpravu na Bakkan a mám tak velkou radost, že prozradím recept , který používám na Gravlax. Je to úžasné žrádlo z lososa. :-):-):-)

    Pandion

    #42732
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    PĚKNÝ, ŠKODA TÝ KŮŽIČKY,JINAK SUPR ŽRASO8-)

    #42746
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Vlkous napsal: RYBÍ SALÁT

    Takto ho každý rok vyrábí můj kamarád. Věřte, nevěřte, když ho vyrábí, tak zásadně takové množství, jak on sám hovoří, „ to musíš dělat do dětské vaničky, jinak to nemá ani cenu dělat “

    Co budeme potřebovat : rybu 2 kg ( on zásadně používá kapra ), sůl hřebíček, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, pepř, celý, cibuli, ocet, majolku ( tatarku ), kyselé zelí, sladkokyselou zeleninu ( Moravanku, zelenina na bramborový salát a pod. )

    Vykuchanou očištěnou rybu dáme do studené převařené vody tak, aby byla celá ponořená. Vodu osolíme větší hrstí soli. Přiklopíme pokličkou a necháme dva dny v chladu odležet. Potom přidáme – 5 hřebíčků, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, celý pepř a vše vaříme cca 15 minut. Po uvaření rybu přendáme do jiné nádoby a posypeme větším množstvím nakrájené cibule. Horký vývar odměříme a přidáme ocet – 1/3 jako je vývaru. Tímto nálevem rybu s cibulí zalijeme, přiklopíme a necháme v chladu 3 až 4 dny proležet. Vodu pak slijeme, rybu vykostíme, natrháme na menší kusy, přidáme cibuli z nálevu a dle chuti sladkokyselou zeleninu a majolku. Zásadní částí takového rybího salátu je domácí kyselé zelí, takže ho tam přiměřené množství dát prostě musíte. Pak teprve je tento rybí salát hotový.

    Je fakt dobrej….

    #42985
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    Makrela na Ruskej způsob::-D 2dkg soli na 1.l vody, makrely vykucháme,odřízneme hlavy,aby maso nebylo hořké od žaber!! V láku nacháme 2dny. Osušené naskládáme do udírny a udíme 2dny STUD.kouřem(30st.!!) Udím jedině olší (pak jsou krásně zlaté) maso jemné,růžové,šˇavnaté!!!

    #42987
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Díky Respi, určitě vyzkouším.

    Já udím kouřem 40°- 50°C a trvá to cca 4-5 hodin. I tak jsou skvělé a šťavnaté.

    Ale tvůj recept vyzkouším a dám zprávu.

    #43037
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Pár let požívám tyto dva druhy citronového pepře, přitom HINDU mě přijde aromatyčtější.Pepře prodávané v Čechách se nemohou rovnat.Vozíte ještě jiný druh a jaké máte skušenosti?

    #43038
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Treska obecná marinovaná v citronovém pepři pečená na másle.Všichni jistě znají.

    #43046
    skroban5
    Člen
    (158 odpovědí)

    Letos jsem si koupil citronovy pepř v norsku a je to opravdu rozdíl od toho u nas.Jak to marinuješ,jenom to posypeš nějaky čas předem nebo nakladaš.Díky za rady

    Jindrich napsal:

    Treska obecná marinovaná v citronovém pepři pečená na másle.Všichni jistě znají.

    #43053
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    skroban5 napsal: Letos jsem si koupil citronovy pepř v norsku a je to opravdu rozdíl od toho u nas.Jak to marinuješ,jenom to posypeš nějaky čas předem nebo nakladaš.Díky za rady

    Jindrich napsal:

    Treska obecná marinovaná v citronovém pepři pečená na másle.Všichni jistě znají.

    Pokud jde o tuto rychlou a jednoduchou přípravu tak rybu pořádně nasolím poté posypu c. pepřem a vmasíruji do filety.Po té nechám odpočinout v lednici do druhého dne.Podávám s chlebem či brambory.:-D

    #43054
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    skroban5 napsal: Letos jsem si koupil citronovy pepř v norsku a je to opravdu rozdíl od toho u nas.Jak to marinuješ,jenom to posypeš nějaky čas předem nebo nakladaš.Díky za rady

    Jindrich napsal:

    Treska obecná marinovaná v citronovém pepři pečená na másle.Všichni jistě znají.

    Jaký druh jsi si přivezl?Ty co jsou na fotce nebo jiný?

    #43064
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Jindrich napsal:

    Pár let požívám tyto dva druhy citronového pepře, přitom HINDU mě přijde aromatyčtější.Pepře prodávané v Čechách se nemohou rovnat.Vozíte ještě jiný druh a jaké máte skušenosti?

    Naprosto souhlasím! Já používám citronový pepř výhradně od Hindu. Je dle mého soudu nejlepší. Mají ho v obchodech JOCKER a KIWI.

    #43075
    skroban5
    Člen
    (158 odpovědí)

    Ani nevim jak se jmenoval ten obchod kde jsem ho koupil bylo to cestou na Lofopy asi v Bjerkviku. Vybrali jsme v obchodě celé plato a prodavačka nechápavě hleděla.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...