Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#41973 22.7.2012 v 21:39
Jak spravujete mníky? Každou výpravu se nějaký chytí a nikdy nám nijak extra nechutnal
#42018 23.7.2012 v 20:00Mník je skvělá ryba! Maso trochu sušší, ale jinak výborná. Dělám ho často na řízky. Ještě lepší je příprava na venkovním grilu na lávovém kameni. Udělám porce dle libosti, přidám česnek, kadeřavou petržel a zakapu olivovým olejem. Nechám uležet několik hodin. Před přípravou osolím a připravuji na lávovém kameni. Důležité je, aby byl kamen dokonale rozpálený. pokud není, bude se maso ke kameni lepit. Příprava je vemi rychlá a výsledek skvělý!!
#42047 24.7.2012 v 12:03RYBÍ SALÁT
Takto ho každý rok vyrábí můj kamarád. Věřte, nevěřte, když ho vyrábí, tak zásadně takové množství, jak on sám hovoří, „ to musíš dělat do dětské vaničky, jinak to nemá ani cenu dělat “
Co budeme potřebovat : rybu 2 kg ( on zásadně používá kapra ), sůl hřebíček, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, pepř, celý, cibuli, ocet, majolku ( tatarku ), kyselé zelí, sladkokyselou zeleninu ( Moravanku, zelenina na bramborový salát a pod. )
Vykuchanou očištěnou rybu dáme do studené převařené vody tak, aby byla celá ponořená. Vodu osolíme větší hrstí soli. Přiklopíme pokličkou a necháme dva dny v chladu odležet. Potom přidáme – 5 hřebíčků, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, celý pepř a vše vaříme cca 15 minut. Po uvaření rybu přendáme do jiné nádoby a posypeme větším množstvím nakrájené cibule. Horký vývar odměříme a přidáme ocet – 1/3 jako je vývaru. Tímto nálevem rybu s cibulí zalijeme, přiklopíme a necháme v chladu 3 až 4 dny proležet. Vodu pak slijeme, rybu vykostíme, natrháme na menší kusy, přidáme cibuli z nálevu a dle chuti sladkokyselou zeleninu a majolku. Zásadní částí takového rybího salátu je domácí kyselé zelí, takže ho tam přiměřené množství dát prostě musíte. Pak teprve je tento rybí salát hotový.
Je fakt dobrej….
#42729 6.8.2012 v 13:48Všem :
Dnes se nám podařilo doplnit výpravu na Bakkan a mám tak velkou radost, že prozradím recept , který používám na Gravlax. Je to úžasné žrádlo z lososa. :-):-):-)
Pandion
#42732 6.8.2012 v 14:54PĚKNÝ, ŠKODA TÝ KŮŽIČKY,JINAK SUPR ŽRASO8-)
#42746 6.8.2012 v 19:44Vlkous napsal: RYBÍ SALÁT
Takto ho každý rok vyrábí můj kamarád. Věřte, nevěřte, když ho vyrábí, tak zásadně takové množství, jak on sám hovoří, „ to musíš dělat do dětské vaničky, jinak to nemá ani cenu dělat “
Co budeme potřebovat : rybu 2 kg ( on zásadně používá kapra ), sůl hřebíček, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, pepř, celý, cibuli, ocet, majolku ( tatarku ), kyselé zelí, sladkokyselou zeleninu ( Moravanku, zelenina na bramborový salát a pod. )
Vykuchanou očištěnou rybu dáme do studené převařené vody tak, aby byla celá ponořená. Vodu osolíme větší hrstí soli. Přiklopíme pokličkou a necháme dva dny v chladu odležet. Potom přidáme – 5 hřebíčků, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, celý pepř a vše vaříme cca 15 minut. Po uvaření rybu přendáme do jiné nádoby a posypeme větším množstvím nakrájené cibule. Horký vývar odměříme a přidáme ocet – 1/3 jako je vývaru. Tímto nálevem rybu s cibulí zalijeme, přiklopíme a necháme v chladu 3 až 4 dny proležet. Vodu pak slijeme, rybu vykostíme, natrháme na menší kusy, přidáme cibuli z nálevu a dle chuti sladkokyselou zeleninu a majolku. Zásadní částí takového rybího salátu je domácí kyselé zelí, takže ho tam přiměřené množství dát prostě musíte. Pak teprve je tento rybí salát hotový.
Je fakt dobrej….
#42985 11.8.2012 v 7:10Makrela na Ruskej způsob::-D 2dkg soli na 1.l vody, makrely vykucháme,odřízneme hlavy,aby maso nebylo hořké od žaber!! V láku nacháme 2dny. Osušené naskládáme do udírny a udíme 2dny STUD.kouřem(30st.!!) Udím jedině olší (pak jsou krásně zlaté) maso jemné,růžové,šˇavnaté!!!
#42987 11.8.2012 v 7:40Díky Respi, určitě vyzkouším.
Já udím kouřem 40°- 50°C a trvá to cca 4-5 hodin. I tak jsou skvělé a šťavnaté.
Ale tvůj recept vyzkouším a dám zprávu.
#43037 11.8.2012 v 18:58Pár let požívám tyto dva druhy citronového pepře, přitom HINDU mě přijde aromatyčtější.Pepře prodávané v Čechách se nemohou rovnat.Vozíte ještě jiný druh a jaké máte skušenosti?
#43038 11.8.2012 v 19:00Treska obecná marinovaná v citronovém pepři pečená na másle.Všichni jistě znají.
#43046 11.8.2012 v 19:44Letos jsem si koupil citronovy pepř v norsku a je to opravdu rozdíl od toho u nas.Jak to marinuješ,jenom to posypeš nějaky čas předem nebo nakladaš.Díky za rady
Jindrich napsal:
Treska obecná marinovaná v citronovém pepři pečená na másle.Všichni jistě znají.
#43053 11.8.2012 v 20:08skroban5 napsal: Letos jsem si koupil citronovy pepř v norsku a je to opravdu rozdíl od toho u nas.Jak to marinuješ,jenom to posypeš nějaky čas předem nebo nakladaš.Díky za rady
Jindrich napsal:
Treska obecná marinovaná v citronovém pepři pečená na másle.Všichni jistě znají.
Pokud jde o tuto rychlou a jednoduchou přípravu tak rybu pořádně nasolím poté posypu c. pepřem a vmasíruji do filety.Po té nechám odpočinout v lednici do druhého dne.Podávám s chlebem či brambory.:-D
#43054 11.8.2012 v 20:12skroban5 napsal: Letos jsem si koupil citronovy pepř v norsku a je to opravdu rozdíl od toho u nas.Jak to marinuješ,jenom to posypeš nějaky čas předem nebo nakladaš.Díky za rady
Jindrich napsal:
Treska obecná marinovaná v citronovém pepři pečená na másle.Všichni jistě znají.
Jaký druh jsi si přivezl?Ty co jsou na fotce nebo jiný?
#43064 12.8.2012 v 5:01Jindrich napsal:
Pár let požívám tyto dva druhy citronového pepře, přitom HINDU mě přijde aromatyčtější.Pepře prodávané v Čechách se nemohou rovnat.Vozíte ještě jiný druh a jaké máte skušenosti?
Naprosto souhlasím! Já používám citronový pepř výhradně od Hindu. Je dle mého soudu nejlepší. Mají ho v obchodech JOCKER a KIWI.
#43075 12.8.2012 v 7:28Ani nevim jak se jmenoval ten obchod kde jsem ho koupil bylo to cestou na Lofopy asi v Bjerkviku. Vybrali jsme v obchodě celé plato a prodavačka nechápavě hleděla.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY