Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 106. až 120. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #40182
    zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

    #40183
    zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

    #40190
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Vlkous napsal: Pomazánka z uzených makrel:

    Vyuzené makrely oberu a zavařím do skleniček. Možno zalít olejem nebo i na sucho při brzké spotřebě.

    Mám li na něco speciálního chuť, načnu si skleničku zavařených uzených makrel. K tomu si nakrájím nadrobno cibulku a sladkokyselou okurku. Ještě přidám lžíci hořčice a vše zamíchám. Chleba lehce pomáznu máslem, na to dám tuhle pomazánku a nechávám si zdát o nádherných malých torpédech s třepotajícími ocásky – MAKRELÁCH.

    😀

    #40233
    PP
    Člen
    (223 odpovědí)

    Hele není to trestné takhle nám dělat chutě8-)

    Dnes to máme za 11 dní na Hitru tak ten recept s pomazánku z uzených makrel určitě vyzkouším:-D

    #40235
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Dělám to přesně jako Vlkouš jen s tím rozdílem, že to zamíchám ještě do měkkého tvarohu.

    #40253
    pavel
    Účastník
    (172 odpovědí)

    nej hešžčí fotky co sem za poslední dobu videl:-P:-P

    #40963
    kveta90
    Účastník
    (225 odpovědí)

    Ahojky, jelikož se mi letos podařilo ulovit Halíka, hledala jsem recept a tento nám moc chutnal:

    marináda na 2-4 porce

    šťáva z 1/2 citronu

    2 lžíce olivového oleje

    2-3 lístky bazalky

    snítka čerstvé majoránky

    snítka čerstváho oregána

    snítka zelené petrželky

    2-3 lístky libečku

    sůl (mořskou)

    1 stroužek česneku

    1 lžíce másla na pánev

    Marinádou potřeme Halíka a necháme odstát 2 hodiny v ledničce. Pak na rozpáleném másle a zbylé marinádě opékáme z každé strany 7 minut.

    Jenom můžu doporučit je to opravdu lahůdka.:-|:-|

    #41742
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Zkoušel někdo někdy udělat tatarák z uzeného lososa?

    Nebo si myslíte že je to zbytečné kazení potraviny?

    #41744
    Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

    MifakM napsal: Zkoušel někdo někdy udělat tatarák z uzeného lososa?

    Nebo si myslíte zže je to zbytečné kazení potraviny?

    Tataráky se obecně dělají spíš ze syrového masa než z uzeného. Ale jestli to někdo dělá, tak by mě to taky zajímalo.

    #41745
    Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

    Přispěji taky jedním receptem na dobrotu, kterou jsme si operativne udělali před třemi týdny v Korlinu. Našli jsme mělčinovou tyč, na které byly krásně velké exempláře slávek. Takže kolega v kempu zagooglil a jelikož jsme měli nejvíc piva, tak našel na http://www.labuznik.com tento recept :

    Slavky na pivu :

    Ve velkem litinovem hrnci s poklici rozehrat olej a maslo. Pridat salotku a udusit ji asi 5 minut do mekka. Pridat cesnek a pockat az zavoni (par vterin). Pridat musle a zalit je pivem. Hrnec prikryt poklici a vse dusit dokud se musle neotevrou a nejsou matne, asi 5 – 6 minut. Behem te doby nekolikrat protrepat hrncem, aby se slavky dusily stejnomerne.

    Vyjmout musle/slavky na dva hluboke talire. Tekutinu nechat chvili stat, aby pripadny pisek sedl ke dnu. Potom pomoci naberacky opatrne odebrat vrchni tekutinu a zalit tim slavky na talirich.

    Slavky opeprit, podle chuti posplichat vymackanym citronem, nahore posypat Pasmesanem a ozdobit cilantrem.

    Podavat s krupavym selskym chlebem na namaceni do stavy a vyjidani stavy.

    Bylo to supr, i když jsme teda parmezán ani cilanter (nevím co to je 🙂 ) neměli.

    Takhle to dopadlo.

    #41746
    Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

    a ještě detail :-D. Pro historicky zatvrzelé odpůrce Korlinu upozorňuji na možnost všimnout si nového nábytku, nového nádobí …8-)

    #41934
    kodl1
    Účastník
    (225 odpovědí)

    Zdravím.Chtěli bychom vyzkoušet udělat si v Norsku rybí salát.Prosím o info na nějaký recept.

    Díky za každou informaci.

    #41938
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    Tatarák z uzenýho lososa je to samý jak ze syrovýho:-D Ale nedávám do něj žloutek,ten se s tím uzeným blbě spojí,jinak stejný postup:-P8-)

    #41939
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

    Nejlepsi rybi salat je z Lumba.

    Pevne maso s chuti po krabech …

    file podusim a pak tam napatlam, co najdu. Cibulku, nejakou zeleninu – klidne Kunovjanku nebo Hradistanku, ja vetsinou podusim cerstvou nebo zmrazenou, k tomu majonezu – nejlepe norskou, pro ty se spatnym svedomim muze byt smichana s jogurtem nebo cerstvym syrem nebo pomazankovym maslem, sul, pepr, troska horcice … Prichutit s eda jeste citronem a bilym vinkem… vseho primerene. Nejake to byli (carky nad y a i)nakonec. Zatim si nikdo nikdy nestezoval, ze by nechutnalo.

    #41940
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

    ale nebyly tu uz recepty na rybi salat? Dokonce z kralika?? 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 106. až 120. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...