Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#40182 16.6.2012 v 7:02#40183 16.6.2012 v 7:02#40190 16.6.2012 v 11:27
Vlkous napsal: Pomazánka z uzených makrel:
Vyuzené makrely oberu a zavařím do skleniček. Možno zalít olejem nebo i na sucho při brzké spotřebě.
Mám li na něco speciálního chuť, načnu si skleničku zavařených uzených makrel. K tomu si nakrájím nadrobno cibulku a sladkokyselou okurku. Ještě přidám lžíci hořčice a vše zamíchám. Chleba lehce pomáznu máslem, na to dám tuhle pomazánku a nechávám si zdát o nádherných malých torpédech s třepotajícími ocásky – MAKRELÁCH.
😀
#40233 17.6.2012 v 10:43Hele není to trestné takhle nám dělat chutě8-)
Dnes to máme za 11 dní na Hitru tak ten recept s pomazánku z uzených makrel určitě vyzkouším:-D
#40235 17.6.2012 v 12:36Dělám to přesně jako Vlkouš jen s tím rozdílem, že to zamíchám ještě do měkkého tvarohu.
#40253 17.6.2012 v 18:27nej hešžčí fotky co sem za poslední dobu videl:-P:-P
#40963 2.7.2012 v 6:47Ahojky, jelikož se mi letos podařilo ulovit Halíka, hledala jsem recept a tento nám moc chutnal:
marináda na 2-4 porce
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce olivového oleje
2-3 lístky bazalky
snítka čerstvé majoránky
snítka čerstváho oregána
snítka zelené petrželky
2-3 lístky libečku
sůl (mořskou)
1 stroužek česneku
1 lžíce másla na pánev
Marinádou potřeme Halíka a necháme odstát 2 hodiny v ledničce. Pak na rozpáleném másle a zbylé marinádě opékáme z každé strany 7 minut.
Jenom můžu doporučit je to opravdu lahůdka.:-|:-|
#41742 18.7.2012 v 8:51Zkoušel někdo někdy udělat tatarák z uzeného lososa?
Nebo si myslíte že je to zbytečné kazení potraviny?
#41744 18.7.2012 v 8:59MifakM napsal: Zkoušel někdo někdy udělat tatarák z uzeného lososa?
Nebo si myslíte zže je to zbytečné kazení potraviny?
Tataráky se obecně dělají spíš ze syrového masa než z uzeného. Ale jestli to někdo dělá, tak by mě to taky zajímalo.
#41745 18.7.2012 v 9:09Přispěji taky jedním receptem na dobrotu, kterou jsme si operativne udělali před třemi týdny v Korlinu. Našli jsme mělčinovou tyč, na které byly krásně velké exempláře slávek. Takže kolega v kempu zagooglil a jelikož jsme měli nejvíc piva, tak našel na http://www.labuznik.com tento recept :
Slavky na pivu :
Ve velkem litinovem hrnci s poklici rozehrat olej a maslo. Pridat salotku a udusit ji asi 5 minut do mekka. Pridat cesnek a pockat az zavoni (par vterin). Pridat musle a zalit je pivem. Hrnec prikryt poklici a vse dusit dokud se musle neotevrou a nejsou matne, asi 5 – 6 minut. Behem te doby nekolikrat protrepat hrncem, aby se slavky dusily stejnomerne.
Vyjmout musle/slavky na dva hluboke talire. Tekutinu nechat chvili stat, aby pripadny pisek sedl ke dnu. Potom pomoci naberacky opatrne odebrat vrchni tekutinu a zalit tim slavky na talirich.
Slavky opeprit, podle chuti posplichat vymackanym citronem, nahore posypat Pasmesanem a ozdobit cilantrem.
Podavat s krupavym selskym chlebem na namaceni do stavy a vyjidani stavy.
Bylo to supr, i když jsme teda parmezán ani cilanter (nevím co to je 🙂 ) neměli.
Takhle to dopadlo.
#41746 18.7.2012 v 9:11a ještě detail :-D. Pro historicky zatvrzelé odpůrce Korlinu upozorňuji na možnost všimnout si nového nábytku, nového nádobí …8-)
#41934 22.7.2012 v 14:10Zdravím.Chtěli bychom vyzkoušet udělat si v Norsku rybí salát.Prosím o info na nějaký recept.
Díky za každou informaci.
#41938 22.7.2012 v 15:50Tatarák z uzenýho lososa je to samý jak ze syrovýho:-D Ale nedávám do něj žloutek,ten se s tím uzeným blbě spojí,jinak stejný postup:-P8-)
#41939 22.7.2012 v 16:52Nejlepsi rybi salat je z Lumba.
Pevne maso s chuti po krabech …
file podusim a pak tam napatlam, co najdu. Cibulku, nejakou zeleninu – klidne Kunovjanku nebo Hradistanku, ja vetsinou podusim cerstvou nebo zmrazenou, k tomu majonezu – nejlepe norskou, pro ty se spatnym svedomim muze byt smichana s jogurtem nebo cerstvym syrem nebo pomazankovym maslem, sul, pepr, troska horcice … Prichutit s eda jeste citronem a bilym vinkem… vseho primerene. Nejake to byli (carky nad y a i)nakonec. Zatim si nikdo nikdy nestezoval, ze by nechutnalo.
#41940 22.7.2012 v 16:53ale nebyly tu uz recepty na rybi salat? Dokonce z kralika?? 😀
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY