Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#35575 16.4.2012 v 15:47
kveta90 napsal: to:monty1
Zapoměl jsem kde se koření dostane sehnat.
http://www.unileverfoodsolutions.cz
Koření Knorr Aromat již používám léta, ale to “Bylinky a máslo” neznám, ale moc se mi líbí. Dívala jsem se na udávané stránky, ale tam se to pravděp. objednat nedá. Dá se to někde koupit?
2 Kveta 90:
Pokud by byl problém objednat koření přes webové stránky, mám někde telefon na dealera, tak bych ho tu pověsil….
😎
#35577 16.4.2012 v 16:00Já si myslím, že když někdy na naviják za dost tisíc, na gumovou rybu za 400, na další a další části cajku, který není vůbec levný, tam si snad může dovolit koupit i norské brambory a nemusím porušovat jejich předpisy a nařízení. Mimochodem jsou dobré, na rozdíl od jejich chleba.
#35578 16.4.2012 v 16:45to bulik: naprosto souhlasím, nehledě na to, že na základě této bramborové debaty jsem se dnes dívala kolik stojí v Bille vařené vákuované brambory (mejí 2kg balení) a cena je jen o něco nižší
nežli syrové brambory v Norsku. Takže pro naší partu myslím jsme
rozhodnuti. Navíc jedu-li do státu, kde mají toto nařízení (a myslím si že rozumné) a budu tam chtít jezdit v pohodě i nadále, tak proč si zadělávat na problémy.
#35588 16.4.2012 v 17:35Jasně a proto je třeba do Norska nevozit syrové neloupané brambory.
#35591 16.4.2012 v 17:49Zmínka o loupaných, vařených, vakuově balených bramborách padla proto, že je možno si je u nás koupit a legálně dovézt do Norska. Takovéto brambory, když načnu tak poměrně dlouho v lednici vydrží. Stačí si vyndat jen takové množství které právě potřebuju. Kupuju si 4 kg balení a použiju ho na několikrát. Jde o úsporu času o nic jiného. K rybám jsou velice vhodné na zapékání. Ryby neni nutné moc dlouho péct a brambory jsou již vařené, vlastně se jen ohřejou – opečou. Přijedu z rybolovu a jídlo mám hotové do “pár minut” Neni nutné nic škrabat a vařit.
Pokud vůbec toužím po bramborách.
Pokud vůbec jde o cenu, tak já kupoval 4 kg za 48 kč.
Nakonec si tam nemusím vozit vůbec žádné jídlo, protože se tam dá přeci koupit, včetně alkoholu i cigaret.
#35592 16.4.2012 v 18:02To Vlkouš: beru dobrá rada, ale jak jsem se dnes koukala, tak tady 2 kg za 39,90. Jiné neměli a to jsem si řekla že to vyjde nastejno. Je fakt, že se pak nemusí loupat a vařit. Zatím jsme stále vozili syrové, ale po těchto debatách to určitě už dělat nebudu. Jede nás 8 a to je na jedno jídlo dost brambor. Ještě se podívám někde jinde, budou-li mít větší balení.Rozhodně ani vařené nezavrhuji.
:-|:-|:-|
#35593 16.4.2012 v 18:11janek.su napsal:
a my maso nasolíme, posypeme citronovým pepřem, zaprášíme hladkou moukou , promícháme a smažíme na oleji, připravujeme to z menších kelerů
Jeníku ty to neumíš to dělám jen já.
#36020 20.4.2012 v 14:18Nejlepší treska je flák hovězího a k tomu vychlazená plzínka. 😛
#36042 20.4.2012 v 16:28klakson napsal:
Nejlepší treska je flák hovězího a k tomu vychlazená plzínka.
Co tím básník chtěl říct:-E:-E:-E:-E
#36827 30.4.2012 v 16:39Makrela s rajsou omáčkou
Filety z makrel osolím a zprudka opeču na sádle.
V hrnci si osmahnu cibulku dozlatova. Přidám rajský protlak, vodu nebo vývar. Vše zahustím jíškou. Dochutím solí, cukrem a špetkou pepře. Do rajské omáčky vložím osmažená filátka z makrely a chvilku ještě spolu povařím.
Je to dobré s čímkoliv.
I studené druhý den k snídani to stále chutná znamenitě.
#37693 13.5.2012 v 19:26co takhle nějaké tipy na úpravu krabů, krabic a dalších potvor včetně olihní atd …
#37720 14.5.2012 v 13:04Kraba jsme chytli jen párkrát a to jen náhodou.
Upravili jsme je jako raky – uvařit ve slané vodě.
Pochoutka to i tak byla.
#39236 3.6.2012 v 10:09Treska v alobalu
(porce pro 4 osoby)
1 kg filé z tresky, lososa nebo polaka
citron
4 stonky jarní cibulkou
200 g mrkve, nakrájené
4 stonky chřestu
sladký hrášek
Kopr nebo petrželka
150 g másla
Sůl a pepř
Uvařte zeleninu na skus (vložit do studené vody)
Do středu dvojitého alobalu dejte kousek másla. Jeden balíček = porce pro 1 osobu.
Přidejte nakrájenou zeleninu s nasekanou petrželkou nebo koprem, jarní cibulku a ryby. Vymačkejte na rybu citron. Přidejte sůl a pepř.
Zabalte a grilujte cca. 10 minut.
#39468 5.6.2012 v 13:13Pomazánka z uzených makrel:
Vyuzené makrely oberu a zavařím do skleniček. Možno zalít olejem nebo i na sucho při brzké spotřebě.
Mám li na něco speciálního chuť, načnu si skleničku zavařených uzených makrel. K tomu si nakrájím nadrobno cibulku a sladkokyselou okurku. Ještě přidám lžíci hořčice a vše zamíchám. Chleba lehce pomáznu máslem, na to dám tuhle pomazánku a nechávám si zdát o nádherných malých torpédech s třepotajícími ocásky – MAKRELÁCH.
#40181 16.6.2012 v 7:01Čerstvá uzená ryba,treska 110+, mořský pstruh a makrelu pozná každý. Recept má každý svůj,,,,
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY