Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35575
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    kveta90 napsal: to:monty1

    Zapoměl jsem kde se koření dostane sehnat.

    http://www.unileverfoodsolutions.cz

    Koření Knorr Aromat již používám léta, ale to “Bylinky a máslo” neznám, ale moc se mi líbí. Dívala jsem se na udávané stránky, ale tam se to pravděp. objednat nedá. Dá se to někde koupit?

    2 Kveta 90:

    Pokud by byl problém objednat koření přes webové stránky, mám někde telefon na dealera, tak bych ho tu pověsil….

    😎

    #35577
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    Já si myslím, že když někdy na naviják za dost tisíc, na gumovou rybu za 400, na další a další části cajku, který není vůbec levný, tam si snad může dovolit koupit i norské brambory a nemusím porušovat jejich předpisy a nařízení. Mimochodem jsou dobré, na rozdíl od jejich chleba.

    #35578
    kveta90
    Účastník
    (225 odpovědí)

    to bulik: naprosto souhlasím, nehledě na to, že na základě této bramborové debaty jsem se dnes dívala kolik stojí v Bille vařené vákuované brambory (mejí 2kg balení) a cena je jen o něco nižší

    nežli syrové brambory v Norsku. Takže pro naší partu myslím jsme

    rozhodnuti. Navíc jedu-li do státu, kde mají toto nařízení (a myslím si že rozumné) a budu tam chtít jezdit v pohodě i nadále, tak proč si zadělávat na problémy.

    #35588
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Jasně a proto je třeba do Norska nevozit syrové neloupané brambory.

    #35591
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Zmínka o loupaných, vařených, vakuově balených bramborách padla proto, že je možno si je u nás koupit a legálně dovézt do Norska. Takovéto brambory, když načnu tak poměrně dlouho v lednici vydrží. Stačí si vyndat jen takové množství které právě potřebuju. Kupuju si 4 kg balení a použiju ho na několikrát. Jde o úsporu času o nic jiného. K rybám jsou velice vhodné na zapékání. Ryby neni nutné moc dlouho péct a brambory jsou již vařené, vlastně se jen ohřejou – opečou. Přijedu z rybolovu a jídlo mám hotové do “pár minut” Neni nutné nic škrabat a vařit.

    Pokud vůbec toužím po bramborách.

    Pokud vůbec jde o cenu, tak já kupoval 4 kg za 48 kč.

    Nakonec si tam nemusím vozit vůbec žádné jídlo, protože se tam dá přeci koupit, včetně alkoholu i cigaret.

    #35592
    kveta90
    Účastník
    (225 odpovědí)

    To Vlkouš: beru dobrá rada, ale jak jsem se dnes koukala, tak tady 2 kg za 39,90. Jiné neměli a to jsem si řekla že to vyjde nastejno. Je fakt, že se pak nemusí loupat a vařit. Zatím jsme stále vozili syrové, ale po těchto debatách to určitě už dělat nebudu. Jede nás 8 a to je na jedno jídlo dost brambor. Ještě se podívám někde jinde, budou-li mít větší balení.Rozhodně ani vařené nezavrhuji.

    :-|:-|:-|

    #35593
    Drahoslav Račák
    Člen
    (4 odpovědí)

    janek.su napsal:

    a my maso nasolíme, posypeme citronovým pepřem, zaprášíme hladkou moukou , promícháme a smažíme na oleji, připravujeme to z menších kelerů

    Jeníku ty to neumíš to dělám jen já.

    #36020
    klakson
    Člen
    (42 odpovědí)

    Nejlepší treska je flák hovězího a k tomu vychlazená plzínka. 😛

    #36042
    dedek
    Člen
    (489 odpovědí)

    klakson napsal:

    Nejlepší treska je flák hovězího a k tomu vychlazená plzínka.

    Co tím básník chtěl říct:-E:-E:-E:-E

    #36827
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Makrela s rajsou omáčkou

    Filety z makrel osolím a zprudka opeču na sádle.

    V hrnci si osmahnu cibulku dozlatova. Přidám rajský protlak, vodu nebo vývar. Vše zahustím jíškou. Dochutím solí, cukrem a špetkou pepře. Do rajské omáčky vložím osmažená filátka z makrely a chvilku ještě spolu povařím.

    Je to dobré s čímkoliv.

    I studené druhý den k snídani to stále chutná znamenitě.

    #37693
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    co takhle nějaké tipy na úpravu krabů, krabic a dalších potvor včetně olihní atd …

    #37720
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Kraba jsme chytli jen párkrát a to jen náhodou.

    Upravili jsme je jako raky – uvařit ve slané vodě.

    Pochoutka to i tak byla.

    #39236
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Treska v alobalu

    (porce pro 4 osoby)

    1 kg filé z tresky, lososa nebo polaka

    citron

    4 stonky jarní cibulkou

    200 g mrkve, nakrájené

    4 stonky chřestu

    sladký hrášek

    Kopr nebo petrželka

    150 g másla

    Sůl a pepř

    Uvařte zeleninu na skus (vložit do studené vody)

    Do středu dvojitého alobalu dejte kousek másla. Jeden balíček = porce pro 1 osobu.

    Přidejte nakrájenou zeleninu s nasekanou petrželkou nebo koprem, jarní cibulku a ryby. Vymačkejte na rybu citron. Přidejte sůl a pepř.

    Zabalte a grilujte cca. 10 minut.

    #39468
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Pomazánka z uzených makrel:

    Vyuzené makrely oberu a zavařím do skleniček. Možno zalít olejem nebo i na sucho při brzké spotřebě.

    Mám li na něco speciálního chuť, načnu si skleničku zavařených uzených makrel. K tomu si nakrájím nadrobno cibulku a sladkokyselou okurku. Ještě přidám lžíci hořčice a vše zamíchám. Chleba lehce pomáznu máslem, na to dám tuhle pomazánku a nechávám si zdát o nádherných malých torpédech s třepotajícími ocásky – MAKRELÁCH.

    #40181
    zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

    Čerstvá uzená ryba,treska 110+, mořský pstruh a makrelu pozná každý. Recept má každý svůj,,,,

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...