Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 5°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
monty1
16.04.2012 ID: 1035575

[citace]kveta90 napsal: to:monty1

Zapoměl jsem kde se koření dostane sehnat.

www.unileverfoodsolutions.cz

Koření Knorr Aromat již používám léta, ale to "Bylinky a máslo" neznám, ale moc se mi líbí. Dívala jsem se na udávané stránky, ale tam se to pravděp. objednat nedá. Dá se to někde koupit?[/citace]

2 Kveta 90:

Pokud by byl problém objednat koření přes webové stránky, mám někde telefon na dealera, tak bych ho tu pověsil....

8-)

0

Odpovědět

bulik
16.04.2012 ID: 1035577

Já si myslím, že když někdy na naviják za dost tisíc, na gumovou rybu za 400, na další a další části cajku, který není vůbec levný, tam si snad může dovolit koupit i norské brambory a nemusím porušovat jejich předpisy a nařízení. Mimochodem jsou dobré, na rozdíl od jejich chleba.

0

Odpovědět

kveta90
16.04.2012 ID: 1035578

to bulik: naprosto souhlasím, nehledě na to, že na základě této bramborové debaty jsem se dnes dívala kolik stojí v Bille vařené vákuované brambory (mejí 2kg balení) a cena je jen o něco nižší

nežli syrové brambory v Norsku. Takže pro naší partu myslím jsme

rozhodnuti. Navíc jedu-li do státu, kde mají toto nařízení (a myslím si že rozumné) a budu tam chtít jezdit v pohodě i nadále, tak proč si zadělávat na problémy.

0

Odpovědět

Vlkous
16.04.2012 ID: 1035588

Jasně a proto je třeba do Norska nevozit syrové neloupané brambory.

0

Odpovědět

Vlkous
16.04.2012 ID: 1035591

Zmínka o loupaných, vařených, vakuově balených bramborách padla proto, že je možno si je u nás koupit a legálně dovézt do Norska. Takovéto brambory, když načnu tak poměrně dlouho v lednici vydrží. Stačí si vyndat jen takové množství které právě potřebuju. Kupuju si 4 kg balení a použiju ho na několikrát. Jde o úsporu času o nic jiného. K rybám jsou velice vhodné na zapékání. Ryby neni nutné moc dlouho péct a brambory jsou již vařené, vlastně se jen ohřejou - opečou. Přijedu z rybolovu a jídlo mám hotové do "pár minut" Neni nutné nic škrabat a vařit.

Pokud vůbec toužím po bramborách.

Pokud vůbec jde o cenu, tak já kupoval 4 kg za 48 kč.

Nakonec si tam nemusím vozit vůbec žádné jídlo, protože se tam dá přeci koupit, včetně alkoholu i cigaret.

0

Odpovědět

kveta90
16.04.2012 ID: 1035592

To Vlkouš: beru dobrá rada, ale jak jsem se dnes koukala, tak tady 2 kg za 39,90. Jiné neměli a to jsem si řekla že to vyjde nastejno. Je fakt, že se pak nemusí loupat a vařit. Zatím jsme stále vozili syrové, ale po těchto debatách to určitě už dělat nebudu. Jede nás 8 a to je na jedno jídlo dost brambor. Ještě se podívám někde jinde, budou-li mít větší balení.Rozhodně ani vařené nezavrhuji.

:-|:-|:-|

0

Odpovědět

Drahoslav Račák
16.04.2012 ID: 1035593

[citace]janek.su napsal:

a my maso nasolíme, posypeme citronovým pepřem, zaprášíme hladkou moukou , promícháme a smažíme na oleji, připravujeme to z menších kelerů[/citace] Jeníku ty to neumíš to dělám jen já.

0

Odpovědět

klakson
20.04.2012 ID: 1036020

Nejlepší treska je flák hovězího a k tomu vychlazená plzínka. :-P

0

Odpovědět

dedek
20.04.2012 ID: 1036042

[citace]klakson napsal:

Nejlepší treska je flák hovězího a k tomu vychlazená plzínka. [/citace]

Co tím básník chtěl říct:-E:-E:-E:-E

0

Odpovědět

Vlkous
30.04.2012 ID: 1036827

Makrela s rajsou omáčkou

Filety z makrel osolím a zprudka opeču na sádle.

V hrnci si osmahnu cibulku dozlatova. Přidám rajský protlak, vodu nebo vývar. Vše zahustím jíškou. Dochutím solí, cukrem a špetkou pepře. Do rajské omáčky vložím osmažená filátka z makrely a chvilku ještě spolu povařím.

Je to dobré s čímkoliv.

I studené druhý den k snídani to stále chutná znamenitě.

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
13.05.2012 ID: 1037693

co takhle nějaké tipy na úpravu krabů, krabic a dalších potvor včetně olihní atd ...

0

Odpovědět

Vlkous
14.05.2012 ID: 1037720

Kraba jsme chytli jen párkrát a to jen náhodou.

Upravili jsme je jako raky - uvařit ve slané vodě.

Pochoutka to i tak byla.

0

Odpovědět

MifakM
03.06.2012 ID: 1039236

Treska v alobalu

(porce pro 4 osoby)

1 kg filé z tresky, lososa nebo polaka

citron

4 stonky jarní cibulkou

200 g mrkve, nakrájené

4 stonky chřestu

sladký hrášek

Kopr nebo petrželka

150 g másla

Sůl a pepř

Uvařte zeleninu na skus (vložit do studené vody)

Do středu dvojitého alobalu dejte kousek másla. Jeden balíček = porce pro 1 osobu.

Přidejte nakrájenou zeleninu s nasekanou petrželkou nebo koprem, jarní cibulku a ryby. Vymačkejte na rybu citron. Přidejte sůl a pepř.

Zabalte a grilujte cca. 10 minut.

0

Odpovědět

Vlkous
05.06.2012 ID: 1039468

Pomazánka z uzených makrel:

Vyuzené makrely oberu a zavařím do skleniček. Možno zalít olejem nebo i na sucho při brzké spotřebě.

Mám li na něco speciálního chuť, načnu si skleničku zavařených uzených makrel. K tomu si nakrájím nadrobno cibulku a sladkokyselou okurku. Ještě přidám lžíci hořčice a vše zamíchám. Chleba lehce pomáznu máslem, na to dám tuhle pomazánku a nechávám si zdát o nádherných malých torpédech s třepotajícími ocásky - MAKRELÁCH.

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
16.06.2012 ID: 1040181

Čerstvá uzená ryba,treska 110+, mořský pstruh a makrelu pozná každý. Recept má každý svůj,,,,

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Berkley Power Worm 18cm 13ks Motor Oil

Sleva 20 Kč
Berkley Power Worm 18cm 13ks Motor Oil
319 Kč
299 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

DAM Pilkr Ron Thompson THOR 15cm 300g UV Red

Sleva 10 Kč
DAM Pilkr Ron Thompson THOR 15cm 300g UV Red
339 Kč
329 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic Pilkr Twister Sister 200g Blue/Silver

Sleva 10 Kč
Kinetic Pilkr Twister Sister 200g Blue/Silver
259 Kč
249 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.