Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#35454 15.4.2012 v 16:03
MifakM napsal: Já právě si nejsem jistý jestli je v tom zákonu jen syrové brambory, nebo syrové brambory a výrobky z nich…
Zkusím pohledat
Fajn tak se koukni schválně co tam bude.
#35455 15.4.2012 v 16:06V tom případě si brambory koupíme tam a je to.Tedy za předpokladu že je budeme potřebovat.Já je nepotřeboval nikdy.:-P
#35456 15.4.2012 v 16:08Projistotu jsem napsal na velvyslanectví tak jsem zvědav na odpověď 😉
#35457 15.4.2012 v 16:14A já vozím bramborový noky(knochi)nebo knedlik,to snad můžem? i bramborovej guláš se smí???
:-P:-D:-D:-P
#35460 15.4.2012 v 16:23Klucu dneska budu dělat tatarák z lososa pak hodím foto:-D
#35461 15.4.2012 v 16:26to:monty1
Zapoměl jsem kde se koření dostane sehnat.
http://www.unileverfoodsolutions.cz
Koření Knorr Aromat již používám léta, ale to “Bylinky a máslo” neznám, ale moc se mi líbí. Dívala jsem se na udávané stránky, ale tam se to pravděp. objednat nedá. Dá se to někde koupit?
#35462 15.4.2012 v 17:01Co se týká brambor – tak se nesmějí dovážet brambory syrové ve slupce. Je to kvůli zavlečení chorob brambor. Mají obavu i ze šlupek brambor.
Loupané, vařené brambory, vákuově zabalené, originální nenačnuté balení je bez problémů.
Ale zatím jsem se nesetkal z nikým, kdo by řekl, že za pytlík brambor platil nějakou pokutu nebo měl na hranicích problémy. Netuším, kdo si syrové brambory do Norska vozí, ale bude to hodně výprav.
Do té doby než jsem objevil vařené, vakuově balené brambory, tak jsme si brambory v menším množství kupovali v Norsku.
#35463 15.4.2012 v 17:14Ještě doplním – nejde jen o choroby , ale i o škúdce.
Dovoz brambor v neupravené formě vyžaduje zvláštní rostlinolékařské povolení.
Jedná se o brambory syrové a neloupané.
Norské úřady se obávají, že brambory ze zahraničí povede k šťávy, které mohou poškodit norské přírody.
– Může se to zdát divné, že brambora je nelegální, ale důvodem je to, že mohou obsahovat viry, které mohou poškodit norskou přírodu, říká Liv Kristin kolo Mountain, zástupce ředitele cel a spotřebních daní.
#35464 15.4.2012 v 17:14Je to jako pise Vlkous – kvuli zavleceni chorob a cizopasniku.
#35493 15.4.2012 v 21:53janka napsal: Je to jako pise Vlkous – kvuli zavleceni chorob a cizopasniku.
Já tomu úplně rozumim.Taky bych nechtěl aby mi někdo natahal do země kdejakej sajrajt.Tudíž brambory když už tak koupit v Norsku a jeto.
#35516 16.4.2012 v 5:25My jsme si o brambory řekli domácímu. Přinesl ná pětikilovej pytel a mávnul rukou. Nač si dělat problémy.
#35517 16.4.2012 v 5:45Přidám svou zkušenost, asi před 4. roky jsme byli kontrolováni na kraji Osla,(od té doby už tudy raději nejezdíme) byla to štára jakou jsem ještě nezažil, celníci, financové, pracovní , protidrogové psi…,zkouška na alkohol, brali úplně vše, my jsme vyložili 2/3 transportéra, mě ještě odvedli, protože jsem měl v pasu ukrajinská a ruská víza, dobrý pocit jsme neměli, kdyby se vyndal celý obsah, nebylo by to dobré,mj. jsme vyndali i krabici brambor, prohrábli je rukama, a víc je nezajímaly.
#35535 16.4.2012 v 10:05ono vzdy zalezi na celnicich, ale proc to zkouset, ze jo.
U psu je to podobne, diky prisnym opatrenim nemaji problemy s tasemnici a jeste nejakou potvorou, co je i u lisek.
Pak musim jen korutit hlavou, kdyz se lidi chlubi, jak projeli se psem bez ockovani, odcerveni a ja nevim co.
Mne cesky celnik malem odtrhl housku od pusy, kdyz se tehdy kvuli silenym kravam nesmelo vozit maso pres hranice. Ja to nevedela, mela housku se sunkou rozjezenou .. ale nemel sanci, hlad je svina, rychle jsem dojedla nez zabavil vedle sedici mamince s detma jejich svacinu. Ale ja jeste mela oplatky, takze deti hlady neumrely.. 😉
Jak je vyse uvedeno, kdo chce usetrit par korun, prdavaji se vakuovane brambory uz tepelne zpracovane, jinak v Norsku to taky nikoho nezruinuje, kdyz si je koupi. (10-12 NOK/kg)
#35537 16.4.2012 v 10:19janka napsal: ono vzdy zalezi na celnicich, ale proc to zkouset, ze jo.
U psu je to podobne, diky prisnym opatrenim nemaji problemy s tasemnici a jeste nejakou potvorou, co je i u lisek.
Pak musim jen korutit hlavou, kdyz se lidi chlubi, jak projeli se psem bez ockovani, odcerveni a ja nevim co.
Mne cesky celnik malem odtrhl housku od pusy, kdyz se tehdy kvuli silenym kravam nesmelo vozit maso pres hranice. Ja to nevedela, mela housku se sunkou rozjezenou .. ale nemel sanci, hlad je svina, rychle jsem dojedla nez zabavil vedle sedici mamince s detma jejich svacinu. Ale ja jeste mela oplatky, takze deti hlady neumrely..
Jak je vyse uvedeno, kdo chce usetrit par korun, prdavaji se vakuovane brambory uz tepelne zpracovane, jinak v Norsku to taky nikoho nezruinuje, kdyz si je koupi. (10-12 NOK/kg)
No vždyť právě. Není problém zajít do obchodu a cokoli koupit.I když někdo ho asi má.:-?
#35559 16.4.2012 v 13:29Jindřichu
Není problém vůbec nic.
Prostě je možnost si do Norska dovéz mimo dalšího i brambory. Jen to musí být brambory vařené a vakuově balené.
O nic jiného tady nejde.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY