Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#35400 15.4.2012 v 9:18
Přidávám jeden recept na makrelku trochu jinak.
Makrelu pečeme i s hlavou. Nakrájíme 10 dkg cihly a 10 dkg nivy na kostičky. Celou makrelu posypeme kořením na ryby a vnitřek vymažeme trochou česneku. Do břicha dáme kostičky sýrů. Makrelu zabalíme do plátků slaniny tak, aby břicho bylo slaninou uzavřeno! Peču v troubě na pečícím papíře.
:-(:-(
#35401 15.4.2012 v 9:23A ještě jeden, který máme rádi.
Porce ryby posypeme hojně citronovým pepřem (doporučuji norský – náš se mu bohužel zdaleka nevyrovná), naskládáme na plech na pečící papír a potřeme silně (cca 1cm) majolkou. Dáme zapéci přibližně na 15 min do trouby. Na povrchu se nám utvoří krásná kůrčička, chutná výborně a je to rychlé.:-|:-|
#35403 15.4.2012 v 9:31Šroubku
já vím, je tam mrkev, ale fakt to vyzkoušej, pak teprve pochopíš, proč jsem to sem dal. A fakt to bylo tak, co dům dal, takže improvizace v ten den srazu.
Snažím se i doma dělat ryby z Norska tak, aby byl recept jednoduchý na přípravu, nenáročný na složení a rychlý na upečení. V Norsku se věnujeme většinou něčemu jinému než vaření a tak vždy co nejrychleji něco našupu do pekáče, zapeču a brzy jíme. Samozřejmě tomu tak neni každý den. Vyšroubovaná treska je vyšroubovaná proto, že opravdu všem hodně chutnala.
Květo – opravdu se mi seběhly sliny. Mám pár dotazů k tvému na první pohled lahodnému receptu.
1. makrely si takto upravujete i v Norsku?
2. pokud ano jak tam dokážeš dopravit nivu v poživatelném stavu?
3. první otázku pokládám i proto, že domu vozím makrely v celku jen
na uzení ostatní filetuju – takže si musím nějaké vyšetřit i na
tuto úpravu
#35404 15.4.2012 v 9:35Vlkous napsal:
Šroubku
já vím, je tam mrkev, ale fakt to vyzkoušej, pak teprve pochopíš, proč jsem to sem dal. A fakt to bylo tak, co dům dal, takže improvizace v ten den srazu.
Snažím se i doma dělat ryby z Norska tak, aby byl recept jednoduchý na přípravu, nenáročný na složení a rychlý na upečení. V Norsku se věnujeme většinou něčemu jinému než vaření a tak vždy co nejrychleji něco našupu do pekáče, zapeču a brzy jíme. Samozřejmě tomu tak neni každý den. Vyšroubovaná treska je vyšroubovaná proto, že opravdu všem hodně chutnala.
Květo – opravdu se mi seběhly sliny. Mám pár dotazů k tvému na první pohled lahodnému receptu.
1. makrely si takto upravujete i v Norsku?
2. pokud ano jak tam dokážeš dopravit nivu v poživatelném stavu?
3. první otázku pokládám i proto, že domu vozím makrely v celku jen
na uzení ostatní filetuju – takže si musím nějaké vyšetřit i na
tuto úpravu
;-);-);-);-);-);-)
#35405 15.4.2012 v 9:36Květo
a ten druhý recept je ještě lepší – v cuku letu hotovo – to je ono
Kupovaná majolka je pěkná” kyselina” a cestu do Norska vydrží, tak to půjde udělat i tam. A nebo si jí koupíme v Norsku.
Pečící papír – to znamená bez zbytečného tuku – jj to musíme vyzkoušet.
#35408 15.4.2012 v 9:54to Vlkous: makrely jsem zatím takto dělala vždy jen doma, ale myslím si že by určitě nebyl problém převézt nivu ve vákuovém balení.
Majolku vezu sebou a skleničky pak poslouží na játra.
Myslím že vám budou tyto recepty chutnat jako nám.
#35414 15.4.2012 v 10:29Vakuovanou Nivu jsem zkoušel převézt, dokonce v bedně do které jsem dal plastovou láhev s ledem. Bohužel to Niva nepřežila.
Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.
Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno.
Takto to například vypadá Vařené vákuově balené brambory
Myslím si, že v okolí každého z nás se tohle dá sehnat.
#35438 15.4.2012 v 15:08Vlkous napsal:
…Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.
Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno…
Nechci byt za rejpala, ale nejsou nahodou brambory “zakazane” zbozi pro dovoz?
#35442 15.4.2012 v 15:31MifakM napsal: Vlkous napsal:
…Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.
Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno…
Nechci byt za rejpala, ale nejsou nahodou brambory “zakazane” zbozi pro dovoz?
A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?
#35444 15.4.2012 v 15:38Jindrich napsal:
A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?
No nejsem si jisty proto se ptam 😛
#35448 15.4.2012 v 15:54My si vozíme brambory sadbové:-D naklíčené,tam si je zasadíme,:-PTrolové je přirychlí(tahaj za nať) aby byly brzo a za tři dny je kopeme(velmi ranné) a s pečenou treskou vynikající:-P:-P:-P8-)
#35449 15.4.2012 v 15:55MifakM napsal: Jindrich napsal:
A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?
No nejsem si jisty proto se ptam
No já si myslim že to tak je protože jak znám Nory tak rozhodně nechtějí aby se jim tam natahalo kdejaké svinstvo.Uvařené a vakuované brambory nemohou nijak škodit.
#35450 15.4.2012 v 15:57Já právě si nejsem jistý jestli je v tom zákonu jen syrové brambory, nebo syrové brambory a výrobky z nich…
Zkusím pohledat
#35452 15.4.2012 v 16:01respi napsal: My si vozíme brambory sadbové naklíčené,tam si je zasadíme,Trolové je přirychlí(tahaj za nať) aby byly brzo a za tři dny je kopeme(velmi ranné) a s pečenou treskou vynikající
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
#35453 15.4.2012 v 16:02Tak celní předpisy z českých stránek Norska :
cituji:
Bez zvláštního povolení je zakázán dovoz:
nápojů s vyšším než 60 % obsahem alkoholu, narkotik, jedů a léků (léky dovoleny pouze v menším množství pro osobní potřebu, doporučuje se mít potvrzení lékaře, nejlépe v angličtině), dále zbraní, střeliva a zábavné pyrotechniky, ptáků a exotických zvířat, živých rostlin a brambor.
Nikde není specifikováno jestli syrové, uvařené, pařené či zamražené… předpokládám tedy že výklad bude jakýkoliv brambor…
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY