Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 23°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 21°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
kveta90
15.04.2012 ID: 1035400

Přidávám jeden recept na makrelku trochu jinak.

Makrelu pečeme i s hlavou. Nakrájíme 10 dkg cihly a 10 dkg nivy na kostičky. Celou makrelu posypeme kořením na ryby a vnitřek vymažeme trochou česneku. Do břicha dáme kostičky sýrů. Makrelu zabalíme do plátků slaniny tak, aby břicho bylo slaninou uzavřeno! Peču v troubě na pečícím papíře.

:-(:-(

0

Odpovědět

kveta90
15.04.2012 ID: 1035401

A ještě jeden, který máme rádi.

Porce ryby posypeme hojně citronovým pepřem (doporučuji norský - náš se mu bohužel zdaleka nevyrovná), naskládáme na plech na pečící papír a potřeme silně (cca 1cm) majolkou. Dáme zapéci přibližně na 15 min do trouby. Na povrchu se nám utvoří krásná kůrčička, chutná výborně a je to rychlé.:-|:-|

0

Odpovědět

Vlkous
15.04.2012 ID: 1035403

Šroubku

já vím, je tam mrkev, ale fakt to vyzkoušej, pak teprve pochopíš, proč jsem to sem dal. A fakt to bylo tak, co dům dal, takže improvizace v ten den srazu.

Snažím se i doma dělat ryby z Norska tak, aby byl recept jednoduchý na přípravu, nenáročný na složení a rychlý na upečení. V Norsku se věnujeme většinou něčemu jinému než vaření a tak vždy co nejrychleji něco našupu do pekáče, zapeču a brzy jíme. Samozřejmě tomu tak neni každý den. Vyšroubovaná treska je vyšroubovaná proto, že opravdu všem hodně chutnala.

Květo - opravdu se mi seběhly sliny. Mám pár dotazů k tvému na první pohled lahodnému receptu.

1. makrely si takto upravujete i v Norsku?

2. pokud ano jak tam dokážeš dopravit nivu v poživatelném stavu?

3. první otázku pokládám i proto, že domu vozím makrely v celku jen

na uzení ostatní filetuju - takže si musím nějaké vyšetřit i na

tuto úpravu

0

Odpovědět

sroubek282
15.04.2012 ID: 1035404

[citace]Vlkous napsal:

Šroubku

já vím, je tam mrkev, ale fakt to vyzkoušej, pak teprve pochopíš, proč jsem to sem dal. A fakt to bylo tak, co dům dal, takže improvizace v ten den srazu.

Snažím se i doma dělat ryby z Norska tak, aby byl recept jednoduchý na přípravu, nenáročný na složení a rychlý na upečení. V Norsku se věnujeme většinou něčemu jinému než vaření a tak vždy co nejrychleji něco našupu do pekáče, zapeču a brzy jíme. Samozřejmě tomu tak neni každý den. Vyšroubovaná treska je vyšroubovaná proto, že opravdu všem hodně chutnala.

Květo - opravdu se mi seběhly sliny. Mám pár dotazů k tvému na první pohled lahodnému receptu.

1. makrely si takto upravujete i v Norsku?

2. pokud ano jak tam dokážeš dopravit nivu v poživatelném stavu?

3. první otázku pokládám i proto, že domu vozím makrely v celku jen

na uzení ostatní filetuju - takže si musím nějaké vyšetřit i na

tuto úpravu

[/citace]

;-);-);-);-);-);-)

0

Odpovědět

Vlkous
15.04.2012 ID: 1035405

Květo

a ten druhý recept je ještě lepší - v cuku letu hotovo - to je ono

Kupovaná majolka je pěkná" kyselina" a cestu do Norska vydrží, tak to půjde udělat i tam. A nebo si jí koupíme v Norsku.

Pečící papír - to znamená bez zbytečného tuku - jj to musíme vyzkoušet.

0

Odpovědět

kveta90
15.04.2012 ID: 1035408

to Vlkous: makrely jsem zatím takto dělala vždy jen doma, ale myslím si že by určitě nebyl problém převézt nivu ve vákuovém balení.

Majolku vezu sebou a skleničky pak poslouží na játra.

Myslím že vám budou tyto recepty chutnat jako nám.

0

Odpovědět

Vlkous
15.04.2012 ID: 1035414

Vakuovanou Nivu jsem zkoušel převézt, dokonce v bedně do které jsem dal plastovou láhev s ledem. Bohužel to Niva nepřežila.

Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.

Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno.

Takto to například vypadá Vařené vákuově balené brambory

Myslím si, že v okolí každého z nás se tohle dá sehnat.

0

Odpovědět

MifakM
15.04.2012 ID: 1035438

[citace]Vlkous napsal:

...Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.

Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno...[/citace]

Nechci byt za rejpala, ale nejsou nahodou brambory "zakazane" zbozi pro dovoz?

0

Odpovědět

Červený Jndřich
15.04.2012 ID: 1035442

[citace]MifakM napsal: Vlkous napsal:

...Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.

Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno...

Nechci byt za rejpala, ale nejsou nahodou brambory "zakazane" zbozi pro dovoz?[/citace]A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?

0

Odpovědět

MifakM
15.04.2012 ID: 1035444

[citace]Jindrich napsal:

A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?[/citace]

No nejsem si jisty proto se ptam :-P

0

Odpovědět

respi
15.04.2012 ID: 1035448

My si vozíme brambory sadbové:-D naklíčené,tam si je zasadíme,:-PTrolové je přirychlí(tahaj za nať) aby byly brzo a za tři dny je kopeme(velmi ranné) a s pečenou treskou vynikající:-P:-P:-P8-)

0

Odpovědět

Červený Jndřich
15.04.2012 ID: 1035449

[citace]MifakM napsal: Jindrich napsal:

A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?

No nejsem si jisty proto se ptam [/citace]No já si myslim že to tak je protože jak znám Nory tak rozhodně nechtějí aby se jim tam natahalo kdejaké svinstvo.Uvařené a vakuované brambory nemohou nijak škodit.

0

Odpovědět

MifakM
15.04.2012 ID: 1035450

Já právě si nejsem jistý jestli je v tom zákonu jen syrové brambory, nebo syrové brambory a výrobky z nich...

Zkusím pohledat

0

Odpovědět

Červený Jndřich
15.04.2012 ID: 1035452

[citace]respi napsal: My si vozíme brambory sadbové naklíčené,tam si je zasadíme,Trolové je přirychlí(tahaj za nať) aby byly brzo a za tři dny je kopeme(velmi ranné) a s pečenou treskou vynikající[/citace]:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

MifakM
15.04.2012 ID: 1035453

Tak celní předpisy z českých stránek Norska :

cituji:

Bez zvláštního povolení je zakázán dovoz:

nápojů s vyšším než 60 % obsahem alkoholu, narkotik, jedů a léků (léky dovoleny pouze v menším množství pro osobní potřebu, doporučuje se mít potvrzení lékaře, nejlépe v angličtině), dále zbraní, střeliva a zábavné pyrotechniky, ptáků a exotických zvířat, živých rostlin a brambor.

Nikde není specifikováno jestli syrové, uvařené, pařené či zamražené... předpokládám tedy že výklad bude jakýkoliv brambor...

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.