Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35400
    kveta90
    Účastník
    (225 odpovědí)

    Přidávám jeden recept na makrelku trochu jinak.

    Makrelu pečeme i s hlavou. Nakrájíme 10 dkg cihly a 10 dkg nivy na kostičky. Celou makrelu posypeme kořením na ryby a vnitřek vymažeme trochou česneku. Do břicha dáme kostičky sýrů. Makrelu zabalíme do plátků slaniny tak, aby břicho bylo slaninou uzavřeno! Peču v troubě na pečícím papíře.

    :-(:-(

    #35401
    kveta90
    Účastník
    (225 odpovědí)

    A ještě jeden, který máme rádi.

    Porce ryby posypeme hojně citronovým pepřem (doporučuji norský – náš se mu bohužel zdaleka nevyrovná), naskládáme na plech na pečící papír a potřeme silně (cca 1cm) majolkou. Dáme zapéci přibližně na 15 min do trouby. Na povrchu se nám utvoří krásná kůrčička, chutná výborně a je to rychlé.:-|:-|

    #35403
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Šroubku

    já vím, je tam mrkev, ale fakt to vyzkoušej, pak teprve pochopíš, proč jsem to sem dal. A fakt to bylo tak, co dům dal, takže improvizace v ten den srazu.

    Snažím se i doma dělat ryby z Norska tak, aby byl recept jednoduchý na přípravu, nenáročný na složení a rychlý na upečení. V Norsku se věnujeme většinou něčemu jinému než vaření a tak vždy co nejrychleji něco našupu do pekáče, zapeču a brzy jíme. Samozřejmě tomu tak neni každý den. Vyšroubovaná treska je vyšroubovaná proto, že opravdu všem hodně chutnala.

    Květo – opravdu se mi seběhly sliny. Mám pár dotazů k tvému na první pohled lahodnému receptu.

    1. makrely si takto upravujete i v Norsku?

    2. pokud ano jak tam dokážeš dopravit nivu v poživatelném stavu?

    3. první otázku pokládám i proto, že domu vozím makrely v celku jen

    na uzení ostatní filetuju – takže si musím nějaké vyšetřit i na

    tuto úpravu

    #35404
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

    Vlkous napsal:

    Šroubku

    já vím, je tam mrkev, ale fakt to vyzkoušej, pak teprve pochopíš, proč jsem to sem dal. A fakt to bylo tak, co dům dal, takže improvizace v ten den srazu.

    Snažím se i doma dělat ryby z Norska tak, aby byl recept jednoduchý na přípravu, nenáročný na složení a rychlý na upečení. V Norsku se věnujeme většinou něčemu jinému než vaření a tak vždy co nejrychleji něco našupu do pekáče, zapeču a brzy jíme. Samozřejmě tomu tak neni každý den. Vyšroubovaná treska je vyšroubovaná proto, že opravdu všem hodně chutnala.

    Květo – opravdu se mi seběhly sliny. Mám pár dotazů k tvému na první pohled lahodnému receptu.

    1. makrely si takto upravujete i v Norsku?

    2. pokud ano jak tam dokážeš dopravit nivu v poživatelném stavu?

    3. první otázku pokládám i proto, že domu vozím makrely v celku jen

    na uzení ostatní filetuju – takže si musím nějaké vyšetřit i na

    tuto úpravu

    ;-);-);-);-);-);-)

    #35405
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Květo

    a ten druhý recept je ještě lepší – v cuku letu hotovo – to je ono

    Kupovaná majolka je pěkná” kyselina” a cestu do Norska vydrží, tak to půjde udělat i tam. A nebo si jí koupíme v Norsku.

    Pečící papír – to znamená bez zbytečného tuku – jj to musíme vyzkoušet.

    #35408
    kveta90
    Účastník
    (225 odpovědí)

    to Vlkous: makrely jsem zatím takto dělala vždy jen doma, ale myslím si že by určitě nebyl problém převézt nivu ve vákuovém balení.

    Majolku vezu sebou a skleničky pak poslouží na játra.

    Myslím že vám budou tyto recepty chutnat jako nám.

    #35414
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Vakuovanou Nivu jsem zkoušel převézt, dokonce v bedně do které jsem dal plastovou láhev s ledem. Bohužel to Niva nepřežila.

    Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.

    Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno.

    Takto to například vypadá Vařené vákuově balené brambory

    Myslím si, že v okolí každého z nás se tohle dá sehnat.

    #35438
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Vlkous napsal:

    …Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.

    Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno…

    Nechci byt za rejpala, ale nejsou nahodou brambory “zakazane” zbozi pro dovoz?

    #35442
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    MifakM napsal: Vlkous napsal:

    …Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.

    Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno…

    Nechci byt za rejpala, ale nejsou nahodou brambory “zakazane” zbozi pro dovoz?

    A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?

    #35444
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Jindrich napsal:

    A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?

    No nejsem si jisty proto se ptam 😛

    #35448
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    My si vozíme brambory sadbové:-D naklíčené,tam si je zasadíme,:-PTrolové je přirychlí(tahaj za nať) aby byly brzo a za tři dny je kopeme(velmi ranné) a s pečenou treskou vynikající:-P:-P:-P8-)

    #35449
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    MifakM napsal: Jindrich napsal:

    A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?

    No nejsem si jisty proto se ptam

    No já si myslim že to tak je protože jak znám Nory tak rozhodně nechtějí aby se jim tam natahalo kdejaké svinstvo.Uvařené a vakuované brambory nemohou nijak škodit.

    #35450
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Já právě si nejsem jistý jestli je v tom zákonu jen syrové brambory, nebo syrové brambory a výrobky z nich…

    Zkusím pohledat

    #35452
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    respi napsal: My si vozíme brambory sadbové naklíčené,tam si je zasadíme,Trolové je přirychlí(tahaj za nať) aby byly brzo a za tři dny je kopeme(velmi ranné) a s pečenou treskou vynikající

    :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    #35453
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Tak celní předpisy z českých stránek Norska :

    cituji:

    Bez zvláštního povolení je zakázán dovoz:

    nápojů s vyšším než 60 % obsahem alkoholu, narkotik, jedů a léků (léky dovoleny pouze v menším množství pro osobní potřebu, doporučuje se mít potvrzení lékaře, nejlépe v angličtině), dále zbraní, střeliva a zábavné pyrotechniky, ptáků a exotických zvířat, živých rostlin a brambor.

    Nikde není specifikováno jestli syrové, uvařené, pařené či zamražené… předpokládám tedy že výklad bude jakýkoliv brambor…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...