Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#35400 15.4.2012 v 9:18
Přidávám jeden recept na makrelku trochu jinak.
Makrelu pečeme i s hlavou. Nakrájíme 10 dkg cihly a 10 dkg nivy na kostičky. Celou makrelu posypeme kořením na ryby a vnitřek vymažeme trochou česneku. Do břicha dáme kostičky sýrů. Makrelu zabalíme do plátků slaniny tak, aby břicho bylo slaninou uzavřeno! Peču v troubě na pečícím papíře.
:-(:-(
#35401 15.4.2012 v 9:23A ještě jeden, který máme rádi.
Porce ryby posypeme hojně citronovým pepřem (doporučuji norský – náš se mu bohužel zdaleka nevyrovná), naskládáme na plech na pečící papír a potřeme silně (cca 1cm) majolkou. Dáme zapéci přibližně na 15 min do trouby. Na povrchu se nám utvoří krásná kůrčička, chutná výborně a je to rychlé.:-|:-|
#35403 15.4.2012 v 9:31Šroubku
já vím, je tam mrkev, ale fakt to vyzkoušej, pak teprve pochopíš, proč jsem to sem dal. A fakt to bylo tak, co dům dal, takže improvizace v ten den srazu.
Snažím se i doma dělat ryby z Norska tak, aby byl recept jednoduchý na přípravu, nenáročný na složení a rychlý na upečení. V Norsku se věnujeme většinou něčemu jinému než vaření a tak vždy co nejrychleji něco našupu do pekáče, zapeču a brzy jíme. Samozřejmě tomu tak neni každý den. Vyšroubovaná treska je vyšroubovaná proto, že opravdu všem hodně chutnala.
Květo – opravdu se mi seběhly sliny. Mám pár dotazů k tvému na první pohled lahodnému receptu.
1. makrely si takto upravujete i v Norsku?
2. pokud ano jak tam dokážeš dopravit nivu v poživatelném stavu?
3. první otázku pokládám i proto, že domu vozím makrely v celku jen
na uzení ostatní filetuju – takže si musím nějaké vyšetřit i na
tuto úpravu
#35404 15.4.2012 v 9:35Vlkous napsal:
Šroubku
já vím, je tam mrkev, ale fakt to vyzkoušej, pak teprve pochopíš, proč jsem to sem dal. A fakt to bylo tak, co dům dal, takže improvizace v ten den srazu.
Snažím se i doma dělat ryby z Norska tak, aby byl recept jednoduchý na přípravu, nenáročný na složení a rychlý na upečení. V Norsku se věnujeme většinou něčemu jinému než vaření a tak vždy co nejrychleji něco našupu do pekáče, zapeču a brzy jíme. Samozřejmě tomu tak neni každý den. Vyšroubovaná treska je vyšroubovaná proto, že opravdu všem hodně chutnala.
Květo – opravdu se mi seběhly sliny. Mám pár dotazů k tvému na první pohled lahodnému receptu.
1. makrely si takto upravujete i v Norsku?
2. pokud ano jak tam dokážeš dopravit nivu v poživatelném stavu?
3. první otázku pokládám i proto, že domu vozím makrely v celku jen
na uzení ostatní filetuju – takže si musím nějaké vyšetřit i na
tuto úpravu
;-);-);-);-);-);-)
#35405 15.4.2012 v 9:36Květo
a ten druhý recept je ještě lepší – v cuku letu hotovo – to je ono
Kupovaná majolka je pěkná” kyselina” a cestu do Norska vydrží, tak to půjde udělat i tam. A nebo si jí koupíme v Norsku.
Pečící papír – to znamená bez zbytečného tuku – jj to musíme vyzkoušet.
#35408 15.4.2012 v 9:54to Vlkous: makrely jsem zatím takto dělala vždy jen doma, ale myslím si že by určitě nebyl problém převézt nivu ve vákuovém balení.
Majolku vezu sebou a skleničky pak poslouží na játra.
Myslím že vám budou tyto recepty chutnat jako nám.
#35414 15.4.2012 v 10:29Vakuovanou Nivu jsem zkoušel převézt, dokonce v bedně do které jsem dal plastovou láhev s ledem. Bohužel to Niva nepřežila.
Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.
Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno.
Takto to například vypadá Vařené vákuově balené brambory
Myslím si, že v okolí každého z nás se tohle dá sehnat.
#35438 15.4.2012 v 15:08Vlkous napsal:
…Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.
Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno…
Nechci byt za rejpala, ale nejsou nahodou brambory “zakazane” zbozi pro dovoz?
#35442 15.4.2012 v 15:31MifakM napsal: Vlkous napsal:
…Jinak jsem se pokoušel taky převézt vakuované syrové brambory nakrájené na kolečka . Taky to nedopadlo dobře.
Nakonec vozíme nakrájené brambory vařené, vákuově balené a s těma je to naprosto v pohodě. Cestu do Norska zvládly bez vady. Po otevření balíčku vydrží v lednici další 4 dny = vyzkoušeno…
Nechci byt za rejpala, ale nejsou nahodou brambory “zakazane” zbozi pro dovoz?
A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?
#35444 15.4.2012 v 15:38Jindrich napsal:
A nejedná se náhodou o brambory syrové, neoloupané s klíčky?Kde je možnoat přenosu rostliných nákaz?
No nejsem si jisty proto se ptam 😛
#35448 15.4.2012 v 15:54My si vozíme brambory sadbové:-D naklíčené,tam si je zasadíme,:-PTrolové je přirychlí(tahaj za nať) aby byly brzo a za tři dny je kopeme(velmi ranné) a s pečenou treskou vynikající:-P:-P:-P8-)
#35449 15.4.2012 v 15:55MifakM napsal: Jindrich napsal:
No nejsem si jisty proto se ptam
No já si myslim že to tak je protože jak znám Nory tak rozhodně nechtějí aby se jim tam natahalo kdejaké svinstvo.Uvařené a vakuované brambory nemohou nijak škodit.
#35450 15.4.2012 v 15:57Já právě si nejsem jistý jestli je v tom zákonu jen syrové brambory, nebo syrové brambory a výrobky z nich…
Zkusím pohledat
#35452 15.4.2012 v 16:01respi napsal: My si vozíme brambory sadbové naklíčené,tam si je zasadíme,Trolové je přirychlí(tahaj za nať) aby byly brzo a za tři dny je kopeme(velmi ranné) a s pečenou treskou vynikající
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
#35453 15.4.2012 v 16:02Tak celní předpisy z českých stránek Norska :
cituji:
Bez zvláštního povolení je zakázán dovoz:
nápojů s vyšším než 60 % obsahem alkoholu, narkotik, jedů a léků (léky dovoleny pouze v menším množství pro osobní potřebu, doporučuje se mít potvrzení lékaře, nejlépe v angličtině), dále zbraní, střeliva a zábavné pyrotechniky, ptáků a exotických zvířat, živých rostlin a brambor.
Nikde není specifikováno jestli syrové, uvařené, pařené či zamražené… předpokládám tedy že výklad bude jakýkoliv brambor…
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY