Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#117991 13.7.2015 v 9:43
Nejlepší úprava Ostrouna je na přírodní způsob. Tedy chytit, vyfotit a pustit zpět do přírodního prostředí. Je to nádherná paryba s pekelně nechutným masem.V roce 2008 jsem jej s Dedo145 zkoušeli zpracovat,no k jídlu to nebylo ani náhodou.
#118002 13.7.2015 v 15:08tak takhle ho upravuji taky , jen mi bylo divné že ho lidi tahají na souš 🙂 , předloni na smole v září nám z matek vypadávali živá mláďata do lodi , no nic moc zážitek , raději je nechytnout :-S
#118003 13.7.2015 v 15:38Bohužel, někteří rybáři je jak říkáš tahají na souš i přesto, že jsou při poučení informováni o tom, že všichni žraloci jsou hájeni. Někteří, bohužel o této skutečnosti ani nevědí. Je to smutné.
#118010 13.7.2015 v 16:35DOSKY napsal:
Bohužel, někteří rybáři je jak říkáš tahají na souš i přesto, že jsou při poučení informováni o tom, že všichni žraloci jsou hájeni. Někteří, bohužel o této skutečnosti ani nevědí. Je to smutné.
Věďí to,ale nerespektují to.Nechtěl jsem být hnidopich,ale v loni jsem na toto poukazoval .Stále se však oběvují fota se žraloky i u rybářu kteří to musí vědět.
#118120 15.7.2015 v 13:21Ďas (nebo jiná mořská ryba) v listovém těstíčku
Listové těsto rozválíme na tloušťku asi 3-5 mm. Rozdělíme na čtverce velikosti asi 15×15 cm. Doprostřed každého čtverce vložíme plátek slaniny, na něj naklademe na kousky nakrájeného ďasa a na něj strouhaný sýr (dle vlastní chuti). Z těsta uděláme balíčky a smažíme pomalu na sádle do zlatova z obou stran. Jako příloha ideální bramborový salát, nebo brambory či bramborová kaše. Lze i bez přílohy.
Lze použít i jinou rybu než ďas. Zkoušel jsem to i s uzeným lengem – tady pozor, maso je dost tvrdé a neforemné (možná lepší by byla uzená makrela)
#118123 15.7.2015 v 13:33Eintopf z mořské ryby
Suroviny:
– brambory
– paprika (zelená, červená, bílá)
– cibule
– rajčata
– mořské ryby (klidně i mix z různých druhů)
– sůl, pepř, chilli, mletá paprika
– sádlo/olej
– bílé víno (0,4 L pro 6 osob)
– citrón/limetka
– česnek
Do hrnce dáme vařit nakrájené brambory na kostky v bílém víně (asi 0,4 l – dle počtu osob) a rozdrcené stroužky česneku.
Cibuli nakarájíme na hrubo a necháme zeskolvatět na sádle/oleji. Přidáme k bramborám. Další suroviny pak přidáváme postupně tak, aby se zelenina nerozvařila. Tedy první nakrájené papriky na vetší kousky. Po změknutí pak přidáváme okořeněné kousky ryby, které jsme cca 15 min před vložením do hrnce pokapali citronem. Nazávěr přidáme rozkrájená rajčata. Dusíme do měka.
Podáváme s chlebem.
Lze zjemnit zakysanou smetanou (ideální je norská Rome) – nejlépe porci přímo na talíř
#118130 15.7.2015 v 16:18Ty ale dokážeš udělat chutě:-D:-D:-D
#118131 15.7.2015 v 16:27Vinem bych nešetřil:-D:-D:-D:-D:-D
#124706 31.10.2015 v 13:14Domácí rybičky z makrely:
Vykostěné filetky z makrel osmažím na oleji a po vychladnutí naskládám do skleniček. Přidám plátek citronu, bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření a doleju rostlinným olejem a 20 minut zavařuji při 100 stupních c.
Vykostit filetky je pracné, ale výsledek opravdu stojí za to.
Přeji dobrou chuť.
#124735 2.11.2015 v 19:52David napsal:
Ahojte ,
viděl jsem , že lidi berou sebou ostrouny a fotí se s nimi na souši, čímž se domnívám , že by někdo dokázal z ostrouna udělat nějakou baštu? Máte někdo zkušenosti , jak z něho dostat tu močovinu a udělat z masa nějaký pokrm ?
Tady v ČR jsem si koupil uzeného ostrouna, nebylo to špatné, ale maréna byla lepší 🙂
#124738 2.11.2015 v 20:12Již to tu padlo několikráte. Žraloci jsou celoročně hájeni. Proto by bylo dobré to respektovat a nevymýšlet jak je tepelně upravovat.
:-x:-x:-x:-x:-x
#124739 3.11.2015 v 6:25Zajimave jsou take tresci jikry. Delal jsem je podle Sicilskeho predpisu “botarga”. pokryji se SILNOU vrstvou soli (nekolik centimetru), aby se z nich odstranila voda. Po par hodinach se sul vymeni a tak dale, az jsou nakonec suche. Musite mit ale dost tolerantni spolubydlici. Krome jednoho vsichni byli. Zabira to misto, vsude to prekazi a uplne to nevoni. Plus je blbost tu sul vyhazovat, takze jsem ji susil v troube a tim padem dalsi smrad. Po uplnem vysuseni jsem to rozemlel a je to super do omacek. Dalsi pozitivum je, ze toho mate v dubnu pomalu na tuny (na severu), nikdo to nechce.
#124740 3.11.2015 v 7:13Na jikry je specialista Jiran. Myslím, že to tak složitě nesuší, ale se solí to míchá taky. Ochutnal jsem a nemá to chybu. Už jsi to Jirane asi někde psal, ale opakování je matka moudrosti, tak pokud to čteš, hoď to sem prosím. Dík. 🙂
#134758 13.2.2016 v 6:52Kamarádi, někdo tu popisoval jak dává filet ryby do soli na dva dny do lednice a pak jej jen očistí a nakrájený na tenké plátky dává na chleba s máslem. Pak tam psal o vylepšení plátky citrónů nebo pomerančů, ale zde si již nepamatuji, zda je dává na tu nasolenou rybu a nebo až na chleba. A tak autora nebo toho kdo si pamatuje kde tento recept je prosím o odkaz. Díky.:-(
#134759 13.2.2016 v 8:46Kulíku, recept je lokalita Veiholmen str.19
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY