Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
slabý déšť
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
mikulcak
06.04.2012 ID: 1034537

tak sem to už nevydržel a ve středu šel letos poprvé na kapříky,včera jsem dělal z kapra placičky a super,jedla to celá rodina a to kapra moc nemusí:-D

[yt=woBJPAw-WXM=yt]woBJPAw-WXM[/yt]

zitra se chystám na tohle:

[yt=BcHO0Tk7KJw=yt]BcHO0Tk7KJw[/yt]

0

Odpovědět

Vlkous
06.04.2012 ID: 1034612

Hranolky z kapra znám a běžně dělám. Jen tam nenechávám kůži.

Je to prostě dobrota.

Někdy to rybí maso jen osolím a obalím v solamilu nebo v hladké mouce. Kdo tam přidá prášek do pečiva neprohloupí. Obal po usmažení bude nadýchanější.

Recept od paní Janky neznám - musím ho brzy vyzkoušet.

0

Odpovědět

kveta90
10.04.2012 ID: 1034926

Jako nováček jsem se konečně prokousala k receptům a pánové musím se poklonit. Některé moc zajímavé recepty, které určitě vyzkouším. Játra jsme nikdy nezavařovali, buď jsme je někomu dali, nebo vyhodili. Dnes když to tady čtu, tak vidím že to byla chyba a letos určitě - pakliže se nám poštěstí vyzkouším.

Takže děkuji za tipy a opět platí, že člověk se učí celý život.:-):-P

0

Odpovědět

Vlkous
12.04.2012 ID: 1035039

Květo

pokud jíte kupovaná tresčí játra a chutnají vám, tak ty co si uděláte v Norsku budou rozhodně lepší.

Hlavně, než je budete dělet, tak je zkontrolujte. Některá mají z venku na bláně a někdy i vevnitř háďátka stočená do kolečka. Někdy jsou játra absolutně netknutá.

Tento parazit se tepelnou úpravou a nebo zmrazením zneškodní.

Přeji vám jen samá čistá játra a pak už jen dobrou chuť.

0

Odpovědět

scarabo
12.04.2012 ID: 1035042

Zdravím, když už jste tu nakousli ty tresčí játra... Nevíte jak je to s játry na jaře? (resp. teď) Mají je ryby/nemají. Dají se jíst/nedají? díky 8-)

0

Odpovědět

MifakM
12.04.2012 ID: 1035043

Známý mi dal jeden recept, na rybí salát bez ryb. Podle něj je chuťově k nerozeznání. Samosebou se dají použít i kousky rybího masa, ale když už není... ;-)

FALEŠNÝ RYBÍ SALÁT

Jeden králík (cca 3 kg živé váhy), nebo hrudě+přední kytky a ořez ze dvou králíků) zbytek použít třeba na řízky nebo čínu). Dá se nahradit i kuřecím či krůtím masem. Nebo použít prostě rybu ;-)

Maso uvařit (cca 2 hod - do měka) s:

- lžící soli

- 4 bobkovými listy

- 10 celými pepři

- 10 kuliček nového koření

Maso nechat vychládnout, nakrájet na menší kousky a rozložit do větší mísy, kam se budou přidávat další ingredience. A to:

1 polévková lžíce soli

1 polévková lžíce moučkového cukru

2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

2 skleničky "Moravanky" - nakrájet na kostičky

1 lák z "Moravanky"

2 střední cibule (špičky nakrájet na kolečka, zbytek najemno)

1 skleničku majolky

3/4 kg bílého jogurtu

1 čajovou lžičku mletého pepře

1/2 vetšího celeru

2 mrkve

Kořenovou zeleninu uvařit na skus a pokrájet na jemno.

Vše v míse promýchat, přikrýt alobalem nebo fólií a dát do lednice do druhého dne rozležet.

Podávat s pečivem

"Dobrou chuť"

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
12.04.2012 ID: 1035048

Ty hranolky z kapra lze dělat z jakékoli ryby, také je dělám spíš bez kůže, někdy s kůží. Je to výborné k pivu, vínu atd. Nejradši si je máčim do nějaké omáčky s koprem, bilý jogurt, česnek, kopr, trochu soli a pepře, záleží zase jen na chuti člověka.

0

Odpovědět

kveta90
12.04.2012 ID: 1035053

To Vlkouš: moc děkuji za radu, teoreticky už to mám zmáknuté, ale praxe chybí, tak snad brzy vyzkouším. Pavel s Jindrou už je loni také dělali a byly výborné. Já jsem zatím neměla odvahu, neboť když jsem začala jezdit, tak mi na Korlinu od toho odrazovali. Takže brzy snad ochutnám svou výrobu.8-)8-)

0

Odpovědět

bestik
12.04.2012 ID: 1035076

[citace]scarabo napsal:

Zdravím, když už jste tu nakousli ty tresčí játra... Nevíte jak je to s játry na jaře? (resp. teď) Mají je ryby/nemají. Dají se jíst/nedají? díky [/citace]

Jeste jsem nevidel zivocicha, ktery by si jatra na jaro nebo jine rocni obdobi odkladal... :-D

0

Odpovědět

scarabo
12.04.2012 ID: 1035077

[citace]bestik napsal:

scarabo napsal:

Zdravím, když už jste tu nakousli ty tresčí játra... Nevíte jak je to s játry na jaře? (resp. teď) Mají je ryby/nemají. Dají se jíst/nedají? díky

Jeste jsem nevidel zivocicha, ktery by si jatra na jaro nebo jine rocni obdobi odkladal... [/citace]

Dobrá reakce :-D no ale teď vážně... Pokud se nemýlím, tak tresky si na podzim dělají zásoby práve do jater, tudíž se zvětšují a pak se z nich dělají právě ty dobroty, ale pokud z nich žijí celou zimu, tak si dovedu představit, že v játrech zůstávají odpadní a škodlivé látky a když ubývají živiny, tak se játra prostě zmenšují. Pokud melu kraviny, prosím opravte mě. ;-)

0

Odpovědět

Kliknis
12.04.2012 ID: 1035078

2 bestík

taky mě to napadlo, ale nechtěl jsem rejpat..:-D

0

Odpovědět

mikr
12.04.2012 ID: 1035086

Tak Bestík, to asi nebude uplně pravda. Játra si samozřejmě nikdo neodkládá, ale jako zdroj živin je ryba využívá když nežere. Buď nemá co nebo jí bere láska apod. Na jaře chytáme štikozubce s játrama jak ze žurnálu a v létě z nich vytáhneš jen játrové torzo.(většinou samci-asi něco kolem tření)

0

Odpovědět

Step
12.04.2012 ID: 1035091

Tak jsem dnes udělal podle návodu hranolky, ne však z kapra, ale kuřecí a bylo to jedlý. Už aby byla treska.. "za 26".

0

Odpovědět

vapno1
12.04.2012 ID: 1035092

Chtělo by to asi odborníka, je-li v našich řadách. MvDr? Dle mých chabých znalostí se domnívám, že játra se v průběhu roku u stejného jedince příliš nemění. Veškerou energii na přežití v zimním období schrańujou zvířata v tucích, taktéž ryby. Játra mají jinou funkci. Faktem je, že se zde mohou usazovat škodlivé látky.

0

Odpovědět

bestik
12.04.2012 ID: 1035096

[citace]mikr napsal:

Tak Bestík, to asi nebude uplně pravda. Játra si samozřejmě nikdo neodkládá, ale jako zdroj živin je ryba využívá když nežere. Buď nemá co nebo jí bere láska apod. Na jaře chytáme štikozubce s játrama jak ze žurnálu a v létě z nich vytáhneš jen játrové torzo.(většinou samci-asi něco kolem tření)[/citace]

Tezko rict, mam tresky nachytane snad v kazdem mesici v roce a nikdy jsem rozdil nepozoroval. Ale je fakt, ze jatra nikdy moc detailne nezkoumam. Ty delam jen kdyz nekam vyrazim na vice dnu a muzu si vybirat z desitek kousku ty nejlip vypadajici a pripadne nejmin napadle... Spise me stve, ze jsem naposledy pri kuchani na kutru vyhodil krasne jikry a o par hodin pozdeji si na netu precetl, ze se to normalne pripravuje (ve Skotsku dokonce mistni specialita). Musim to priste zkusit.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.