Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 21°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 21°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
kulik
12.09.2013 ID: 1071077

Nejde o recept, ale o srovnání názorů:

Jak by jste sestavili, dle Vašeho názoru, pořadí kvality a chuti masa ryb lovených v Norsku?:-|

0

Odpovědět

mira.sta
12.09.2013 ID: 1071087

zkusil nekdo filetovat makrelu podle toho druheho videa, na dvoj filethttp://www.visfileren.nl/makreel

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
12.09.2013 ID: 1071104

[citace]mira.sta napsal:

zkusil nekdo filetovat makrelu podle toho druheho videa, na dvoj filethttp://www.visfileren.nl/makreel[/citace]

od jakživa to jinak nedělám ... je to bez žeberních kostí, max. tam máš jen ty kolmý kostičky, který jdou sež+at!

0

Odpovědět

radek
12.09.2013 ID: 1071108

vyzkouším, jedu 19.9., to jich nachytám dost.Potom písnu, jak mi to šlo

0

Odpovědět

petras
12.09.2013 ID: 1071113

[citace]leiter napsal:

vyzkouším, jedu 19.9., to jich nachytám dost.Potom písnu, jak mi to šlo[/citace]

To nejlepší z makrely-tučné boky jsou pryč :-(

0

Odpovědět

otapa
13.09.2013 ID: 1071137

to JAKABO - ty makrelky vypadají úžasně ,jen nějak nemůžu přijít na to ,

proč jsou tak složitě a komplikovaně vyvazované...poradíš??

díky Ota

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
13.09.2013 ID: 1071138

[citace]otapa napsal:

to JAKABO - ty makrelky vypadají úžasně ,jen nějak nemůžu přijít na to ,

proč jsou tak složitě a komplikovaně vyvazované...poradíš??

díky Ota[/citace]

podle mě je to hlavně pro efekt, šlo by to udělat jednodušeji, ale účel bude nejspíš aby z nich nevypadla ta náplň, jinak to nechápu :)

0

Odpovědět

JAKABO
13.09.2013 ID: 1071144

otapa- Jedlo dobre chutí,keď aj dobre vypadá.V reštaurácii ti jedlo len tak nedajú hocijako na tanier,ale ho aj naaranžujú. O tom to celé je.

0

Odpovědět

zok
17.09.2013 ID: 1071418

Včera podruhé uvařeno a moc mi to chutná, tak se s vámi podělím. Recept je opsaný, jsem kuchař amatér.

Halibut na pánvi s paprikou

600g filet z halibuta,2 lžičky citronové šťávy,sůl,bílý pepř, 500g různobarevných paprik,2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, 1dcl suchého bílého vína, 3 lžíce smetany ke šlehání, 1 lžíce rajčatového protlaku, sladká mletá paprika, lžička tymiánu a oregána, špetka cukru.

Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Papriky nakrájíme na tenké proužky. Rybí kostky obalíme v mouce a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji asi minutu ze všech stran. Vyjmeme, přikryjeme a odložíme stranou. Do výpeku dáme nakrájené papriky a smažíme cca 3 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, bílé víno, smetanu a rajčatový protlak. Přidáme zbylé imgredience, přikryjeme a při nižší teplotě dusíme cca 10 minut. K zelenině přidáme osmažené rybí kostky a cca 2 minuty zahříváme. Jako příloha je vhodná rýže nebo bageta. Dobrou chuť!

0

Odpovědět

Vlkous
18.09.2013 ID: 1071488

RYBÍ KARBANÁTKY

Suroviny: rybí maso, sůl, pepř, česnek, majoránka, vejce, strouhanka, houby

Postup: vykostěnou rybu bez kůže nakrájíme na menší kousky, přidáme namačkaný česnek, majoránku, sůl, vejce, pepř a na zahuštění trošku strouhanky, vše dle své chuti, uděláme tenčí karbanátky a osmažíme. Příloha - chléb, brambory, zelenina, prostě co kdo ráčí. Na vylepšení chuti můžete přimíchat do karbanátků na drobno nakrájené, udušené houby.

Vyzkoušeno i z makrel a chutnalo to skvěle.

Karbanátky jsou vhodné na svačinu na lodě nebo na cestu z Norska.

0

Odpovědět

otapa
20.09.2013 ID: 1071608

rybí karbenátky dělám už dlouho,jak zw sladkovodních tak mořských ryb,receptůra hoodně podobná,jen dam dávám navíc poměrně dost cibule nahrubo pokrájené....zkuste to ,je to goood

ota

0

Odpovědět

Vlkous
20.09.2013 ID: 1071614

Já jí tam letos taky chtěl dát, ale ostatní že prý ne a tak příští rok to už prosadím :-)

0

Odpovědět

Otta
13.10.2013 ID: 1072923

Jelikož jsem novas tak jsem o citronovém pepři něvěděl,letos jsem ho tedy na doporučení těchto stránek koupil,koupil jsem ten HINDU,co to je za pepř?Je to směs normálního pepře s přísadama nebo je i ten samotnej pepř jiného druhu,samozřejmě přísady tam jsou.Ještě jsem s nim rybu neměl tak jsem moc zvědav na dnešní oběd.

:-D:-D:-D

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
13.10.2013 ID: 1072925

citron peper je výborná věc, ale chce to používat jen občas, taky se ta chuť "přejí" a potom na člověk nemá chuť! (ale to je se všim) U nás ho koupite v Globusu.

Potom nám bylo doporučeno koupit si Allroundkrydda - je to veškerý koření (paprika, cibule ...), se kterym se podle Martina z kempu stašen šéfkuchařem ... :D

0

Odpovědět

Červený Jndřich
13.10.2013 ID: 1072927

To-otta.Ahoj s tím citronpepprer od Hindu opatrně.Má poměrně silné aroma.Tak ať to nepřeženeš.Pak to potlačí chuť ryby a nepochutnáš si.Takže v tomto případě bych se držel pořekadla že méně je více.Zdraví Plzeň.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.