Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#71077 12.9.2013 v 10:10
Nejde o recept, ale o srovnání názorů:
Jak by jste sestavili, dle Vašeho názoru, pořadí kvality a chuti masa ryb lovených v Norsku?:-|
#71087 12.9.2013 v 11:12zkusil nekdo filetovat makrelu podle toho druheho videa, na dvoj filethttp://www.visfileren.nl/makreel
#71104 12.9.2013 v 17:59mira.sta napsal:
zkusil nekdo filetovat makrelu podle toho druheho videa, na dvoj filethttp://www.visfileren.nl/makreel
od jakživa to jinak nedělám … je to bez žeberních kostí, max. tam máš jen ty kolmý kostičky, který jdou sež+at!
#71108 12.9.2013 v 18:16vyzkouším, jedu 19.9., to jich nachytám dost.Potom písnu, jak mi to šlo
#71113 12.9.2013 v 19:03leiter napsal:
vyzkouším, jedu 19.9., to jich nachytám dost.Potom písnu, jak mi to šlo
To nejlepší z makrely-tučné boky jsou pryč 🙁
#71137 13.9.2013 v 8:30to JAKABO – ty makrelky vypadají úžasně ,jen nějak nemůžu přijít na to ,
proč jsou tak složitě a komplikovaně vyvazované…poradíš??
díky Ota
#71138 13.9.2013 v 9:05otapa napsal:
to JAKABO – ty makrelky vypadají úžasně ,jen nějak nemůžu přijít na to ,
proč jsou tak složitě a komplikovaně vyvazované…poradíš??
díky Ota
podle mě je to hlavně pro efekt, šlo by to udělat jednodušeji, ale účel bude nejspíš aby z nich nevypadla ta náplň, jinak to nechápu 🙂
#71144 13.9.2013 v 10:08otapa- Jedlo dobre chutí,keď aj dobre vypadá.V reštaurácii ti jedlo len tak nedajú hocijako na tanier,ale ho aj naaranžujú. O tom to celé je.
#71418 17.9.2013 v 15:10Včera podruhé uvařeno a moc mi to chutná, tak se s vámi podělím. Recept je opsaný, jsem kuchař amatér.
Halibut na pánvi s paprikou
600g filet z halibuta,2 lžičky citronové šťávy,sůl,bílý pepř, 500g různobarevných paprik,2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, 1dcl suchého bílého vína, 3 lžíce smetany ke šlehání, 1 lžíce rajčatového protlaku, sladká mletá paprika, lžička tymiánu a oregána, špetka cukru.
Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Papriky nakrájíme na tenké proužky. Rybí kostky obalíme v mouce a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji asi minutu ze všech stran. Vyjmeme, přikryjeme a odložíme stranou. Do výpeku dáme nakrájené papriky a smažíme cca 3 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, bílé víno, smetanu a rajčatový protlak. Přidáme zbylé imgredience, přikryjeme a při nižší teplotě dusíme cca 10 minut. K zelenině přidáme osmažené rybí kostky a cca 2 minuty zahříváme. Jako příloha je vhodná rýže nebo bageta. Dobrou chuť!
#71488 18.9.2013 v 13:17RYBÍ KARBANÁTKY
Suroviny: rybí maso, sůl, pepř, česnek, majoránka, vejce, strouhanka, houby
Postup: vykostěnou rybu bez kůže nakrájíme na menší kousky, přidáme namačkaný česnek, majoránku, sůl, vejce, pepř a na zahuštění trošku strouhanky, vše dle své chuti, uděláme tenčí karbanátky a osmažíme. Příloha – chléb, brambory, zelenina, prostě co kdo ráčí. Na vylepšení chuti můžete přimíchat do karbanátků na drobno nakrájené, udušené houby.
Vyzkoušeno i z makrel a chutnalo to skvěle.
Karbanátky jsou vhodné na svačinu na lodě nebo na cestu z Norska.
#71608 20.9.2013 v 20:12rybí karbenátky dělám už dlouho,jak zw sladkovodních tak mořských ryb,receptůra hoodně podobná,jen dam dávám navíc poměrně dost cibule nahrubo pokrájené….zkuste to ,je to goood
ota
#71614 20.9.2013 v 23:29Já jí tam letos taky chtěl dát, ale ostatní že prý ne a tak příští rok to už prosadím 🙂
#72923 13.10.2013 v 8:46Jelikož jsem novas tak jsem o citronovém pepři něvěděl,letos jsem ho tedy na doporučení těchto stránek koupil,koupil jsem ten HINDU,co to je za pepř?Je to směs normálního pepře s přísadama nebo je i ten samotnej pepř jiného druhu,samozřejmě přísady tam jsou.Ještě jsem s nim rybu neměl tak jsem moc zvědav na dnešní oběd.
:-D:-D:-D
#72925 13.10.2013 v 8:51citron peper je výborná věc, ale chce to používat jen občas, taky se ta chuť “přejí” a potom na člověk nemá chuť! (ale to je se všim) U nás ho koupite v Globusu.
Potom nám bylo doporučeno koupit si Allroundkrydda – je to veškerý koření (paprika, cibule …), se kterym se podle Martina z kempu stašen šéfkuchařem … 😀
#72927 13.10.2013 v 9:08To-otta.Ahoj s tím citronpepprer od Hindu opatrně.Má poměrně silné aroma.Tak ať to nepřeženeš.Pak to potlačí chuť ryby a nepochutnáš si.Takže v tomto případě bych se držel pořekadla že méně je více.Zdraví Plzeň.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY