Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 21°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 21°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
JAKABO
09.05.2013 ID: 1061992

Treščí játra,recepty.

0

Odpovědět

deda
09.05.2013 ID: 1062012

to Leiter,

viděl jsem ho vloni na Loktě jak to dělal.

Děda

0

Odpovědět

radek
09.05.2013 ID: 1062026

Jakabo: tam Mikulčákův není.

To deda: nechceš ho sem napsat? Nebo jeli shodný s recepty v tématu viz Jakabo, tak to napiš.dík

0

Odpovědět

kaqpa
09.05.2013 ID: 1062028

Potvrzuji, že halibut na grilu paráda. Dělal jsem to na elektrickém, pěkně stálá teplota z obou stran, vytáhnout dříve než ostatní ryby. Delikateska 8-)

0

Odpovědět

mikulcak
09.05.2013 ID: 1062053

to leiter,samozřejmě to není můj recept,také jsem ho odkoukal:-D

klasika,na dno sklenky bobkový list,pepř,nové koření (koření) pak játra do půlky,pak opět koření,pak játra a nahoru koření,zalít olivákem(někdo nezalévá) a sůl (někdo nedává),zavíčkovat a dát do velkého hrnce s vařící vodou (klasické zavařování) asi na 45 minut.

To je vše,a ještě doporučuji zkusit zavařit i játra z halibuta-pokud se ovšem podaří chytit,loni jsem si skleničku udělal a je snad i lepší než z tresek...

0

Odpovědět

radek
10.05.2013 ID: 1062054

díky, beru pár slínek a už se těším

0

Odpovědět

lacoh
10.05.2013 ID: 1062079

[citace]mikulcak napsal: ... také jsem ho odkoukal

klasika ... [citace]

my to robíme tak isto, len pred plnením do pohárov ich ešte chvíľu povaríme v slanej vode a zalievame ich horúcim olejom. Potom sterilizujeme 2x po cca 15 min.

0

Odpovědět

respi
03.06.2013 ID: 1064574

to Mifak: ty křidýlka z doršů se dělaj podobně jako kapr po mlynářsku,:-) osolíš,trochu potřeš česnekem a obalíš v hl.mouce smíchané se sl.paprikou.A hodíš to do rozpálenýho oleje..:-)!!

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
12.06.2013 ID: 1065510

zdar všichni kuchaři a rybáři, máte někdo nějaký zajímavý návod na lák na naložení ryb před uzením? Chci vyudit makrely, abych dovyprázdnil mrazák před vejletem do Norska. Nemusí to být jen vhodný na makrely, ale jestli víte, jak Norové nakládaji nebo upravují lososy před uzením nebo jiné typy a vychytávky, budu rád ... díky

0

Odpovědět

husky19
19.07.2013 ID: 1068561

Na přání ještě jednou recept na kyselé rybí zavináče (uzle)

Makrely vyfiletovat. Jednotlivé filety hodně nasolit. Když píšu hodně, myslím hodně. Díky soli rybí maso pustí vodu a fileta je pevná a nerozpadá se. V soli nechat 1-2 dny. Pustí tolik vody, že se budou vlastně koupat ve slaném nálevu.

Vyndat ze soli a vložit do neředěného octa. (myslím, že má 8%) Opět nechat 1-2 dny. potom svařít nálev prakticky stejný jako je na okurky, nebo sterilovanou zeleninu. Prostě dle chuti. Někdo má rás sladší, někdo kyselejší, někdo má rád více divokého koření, pro někoho je to potom moc voňavé. Prostě podle chuti.

Nálev nechat úplně vychladnout.

Cibuli překrojit na 2 poloviny a nakrájet na velmi jemné plátky. Takové ty cibulové "vlasy", které máte vždy i v kupovaných zavináčích.

Nakonec mrkev oloupat a nakrájet na kolečka. Mrkev je dobré povařit, neboť je dlouho tvrdá. Já to někdy dělám tak, že ji dám povařit už do připravovaného nálevu.

Nu a potom cibuli a pár koleček mrkve balím do připravených makrelích filet a zajistím párátkem. Skládám do velké sklenice, nebo kameninové nádoby na zelí. (podle toho kolik jich mám).

Pokud jsem lenivý, nebo jich dělám hodně, tak jen prokládám filety cibulí a mrkví.

Nakonec zalejvám studeným nálevem a nechám tak dlougo, jak to vydržím.

V každém případě minimálně 2 dny. Vydrží v lednici ale i měsíc. (Tedy pokud je někdo nezhltne)

0

Odpovědět

mira.sta
26.07.2013 ID: 1068852

Z Kelera delame salat ale i zavinace, nakladaj se filety Kelera asi 2 az 2,5kg do laku z Deka, lak se udela jak je v navodu, jen cukr se da JINAK da se 13 polivkovych lzic cukru, svari se a pak se filety zalejou vychladnutym precedenym lakem a daj se do chladu, pouzivame 3l sklenici s vickem na zavit, aspon 14 dni ale 21 je lepsi ale meli sem i pres mesic a rybam nic nebylo ale 21 dni je optimalni. Po 21 dnech oplachnout a pokud chcete sundat kuzi jde to snadne a jen rukou se sloupne.

na zavinace nesloupavame kuzi a jen klasicky zabalime se zeleninou, lehce opeprime a zalejeme lakem na zeleninu nebo zbytkem laku od okurek.

na salat stahujeme kuzi a ryby pokrajime a nechame v naklonene misce pustit prebytecnej lak, lehce zmacknout a slejeme, to same se udela s sterilovanou zelenivou, davame sterilovane cibulky, kapii, okurky, hrasek a povarenou mrkev krajenou na kosticky - je pak mekci lepsi, a jeste klasickou cibuli na pulkolecka.

je potreba dostat prebytecny lak pryc, nechat v naklonene mise vytect, aby pak nebyl salat tak ridkej.

pak uz jen pridat trochu pepre podle chuti, a tatarku nebo majonezu nekdo pridava jogurt, nebo zakysanou smetanu, zalezi jak moc chceme mit dietni ))

osvedcila se nam jen tatarka nejlepe co nejhustsi, tak pouzivame tatarku, zalezi na vas.

0

Odpovědět

JAKABO
29.07.2013 ID: 1068903

Spravme si aspoň chuť k dnešnému obedu s makrelami.

0

Odpovědět

JAKABO
29.07.2013 ID: 1068904

0

Odpovědět

JAKABO
29.07.2013 ID: 1068905

0

Odpovědět

JAKABO
29.07.2013 ID: 1068906

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.