Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 256. až 270. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #61992
    JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

    Treščí játra,recepty.

    #62012
    deda
    Účastník
    (265 odpovědí)

    to Leiter,

    viděl jsem ho vloni na Loktě jak to dělal.

    Děda

    #62026
    radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

    Jakabo: tam Mikulčákův není.

    To deda: nechceš ho sem napsat? Nebo jeli shodný s recepty v tématu viz Jakabo, tak to napiš.dík

    #62028
    kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

    Potvrzuji, že halibut na grilu paráda. Dělal jsem to na elektrickém, pěkně stálá teplota z obou stran, vytáhnout dříve než ostatní ryby. Delikateska 😎

    #62053
    mikulcak
    Účastník
    (376 odpovědí)

    to leiter,samozřejmě to není můj recept,také jsem ho odkoukal:-D

    klasika,na dno sklenky bobkový list,pepř,nové koření (koření) pak játra do půlky,pak opět koření,pak játra a nahoru koření,zalít olivákem(někdo nezalévá) a sůl (někdo nedává),zavíčkovat a dát do velkého hrnce s vařící vodou (klasické zavařování) asi na 45 minut.

    To je vše,a ještě doporučuji zkusit zavařit i játra z halibuta-pokud se ovšem podaří chytit,loni jsem si skleničku udělal a je snad i lepší než z tresek…

    #62054
    radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

    díky, beru pár slínek a už se těším

    #62079
    lacoh
    Člen
    (792 odpovědí)

    mikulcak napsal: … také jsem ho odkoukal

    klasika …

    my to robíme tak isto, len pred plnením do pohárov ich ešte chvíľu povaríme v slanej vode a zalievame ich horúcim olejom. Potom sterilizujeme 2x po cca 15 min.

    #64574
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    to Mifak: ty křidýlka z doršů se dělaj podobně jako kapr po mlynářsku,:-) osolíš,trochu potřeš česnekem a obalíš v hl.mouce smíchané se sl.paprikou.A hodíš to do rozpálenýho oleje..:-)!!

    #65510
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    zdar všichni kuchaři a rybáři, máte někdo nějaký zajímavý návod na lák na naložení ryb před uzením? Chci vyudit makrely, abych dovyprázdnil mrazák před vejletem do Norska. Nemusí to být jen vhodný na makrely, ale jestli víte, jak Norové nakládaji nebo upravují lososy před uzením nebo jiné typy a vychytávky, budu rád … díky

    #68561
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Na přání ještě jednou recept na kyselé rybí zavináče (uzle)

    Makrely vyfiletovat. Jednotlivé filety hodně nasolit. Když píšu hodně, myslím hodně. Díky soli rybí maso pustí vodu a fileta je pevná a nerozpadá se. V soli nechat 1-2 dny. Pustí tolik vody, že se budou vlastně koupat ve slaném nálevu.

    Vyndat ze soli a vložit do neředěného octa. (myslím, že má 8%) Opět nechat 1-2 dny. potom svařít nálev prakticky stejný jako je na okurky, nebo sterilovanou zeleninu. Prostě dle chuti. Někdo má rás sladší, někdo kyselejší, někdo má rád více divokého koření, pro někoho je to potom moc voňavé. Prostě podle chuti.

    Nálev nechat úplně vychladnout.

    Cibuli překrojit na 2 poloviny a nakrájet na velmi jemné plátky. Takové ty cibulové “vlasy”, které máte vždy i v kupovaných zavináčích.

    Nakonec mrkev oloupat a nakrájet na kolečka. Mrkev je dobré povařit, neboť je dlouho tvrdá. Já to někdy dělám tak, že ji dám povařit už do připravovaného nálevu.

    Nu a potom cibuli a pár koleček mrkve balím do připravených makrelích filet a zajistím párátkem. Skládám do velké sklenice, nebo kameninové nádoby na zelí. (podle toho kolik jich mám).

    Pokud jsem lenivý, nebo jich dělám hodně, tak jen prokládám filety cibulí a mrkví.

    Nakonec zalejvám studeným nálevem a nechám tak dlougo, jak to vydržím.

    V každém případě minimálně 2 dny. Vydrží v lednici ale i měsíc. (Tedy pokud je někdo nezhltne)

    #68852
    mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

    Z Kelera delame salat ale i zavinace, nakladaj se filety Kelera asi 2 az 2,5kg do laku z Deka, lak se udela jak je v navodu, jen cukr se da JINAK da se 13 polivkovych lzic cukru, svari se a pak se filety zalejou vychladnutym precedenym lakem a daj se do chladu, pouzivame 3l sklenici s vickem na zavit, aspon 14 dni ale 21 je lepsi ale meli sem i pres mesic a rybam nic nebylo ale 21 dni je optimalni. Po 21 dnech oplachnout a pokud chcete sundat kuzi jde to snadne a jen rukou se sloupne.

    na zavinace nesloupavame kuzi a jen klasicky zabalime se zeleninou, lehce opeprime a zalejeme lakem na zeleninu nebo zbytkem laku od okurek.

    na salat stahujeme kuzi a ryby pokrajime a nechame v naklonene misce pustit prebytecnej lak, lehce zmacknout a slejeme, to same se udela s sterilovanou zelenivou, davame sterilovane cibulky, kapii, okurky, hrasek a povarenou mrkev krajenou na kosticky – je pak mekci lepsi, a jeste klasickou cibuli na pulkolecka.

    je potreba dostat prebytecny lak pryc, nechat v naklonene mise vytect, aby pak nebyl salat tak ridkej.

    pak uz jen pridat trochu pepre podle chuti, a tatarku nebo majonezu nekdo pridava jogurt, nebo zakysanou smetanu, zalezi jak moc chceme mit dietni ))

    osvedcila se nam jen tatarka nejlepe co nejhustsi, tak pouzivame tatarku, zalezi na vas.

    #68903
    JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

    Spravme si aspoň chuť k dnešnému obedu s makrelami.

    #68904
    JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

    #68905
    JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

    #68906
    JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 256. až 270. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...