Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#52357 10.2.2013 v 18:34
Opilou rybu jsem ještě nechytil:-P
#61839 8.5.2013 v 9:27Jaké máte zkušenosti s přípravou halíka? Na grilu ANO/NE? Dík.
#61866 8.5.2013 v 18:52kaqpa napsal:
Jaké máte zkušenosti s přípravou halíka? Na grilu ANO/NE? Dík.
Určitě ano – nemá chybu
#61936 9.5.2013 v 8:06jen dodám že negrilovat moc dlouho,tak 3 minutky z každé strany,jinak bude vysušený,je to jako s hovězím:-D
#61937 9.5.2013 v 8:14delali jsme ho nedavno, jen se soli a kminem… vynikajici i rano za studena 😎
#61940 9.5.2013 v 8:21Kdysi jsem koukal na video jak Jamie Oliver dělal halibuta vcelku na grilu v alobalu (resp.ho položil celého na žhavé uhlíky a zasypal) a byla to bomba. Jen se mi to nedaří najít 🙁
#61948 9.5.2013 v 10:02Holzby, doufám, že s sebou tedy bereš velký gril a hromadu huhlí, neboť tu placku co chytíme musíme podle vzoru Olivera někde urožnit:-D:-D:-D
#61950 9.5.2013 v 10:08Supr, díky za rady, večer vyzkouším 🙂
#61954 9.5.2013 v 10:40Ivoši:
Na gril jsou z halíka nejlepší bříška, protože obsahují nejvíce tuku a nesmíš je stahovat z kůže. A dají se udit v teple. Umíš grilování na nepřímém ohni? Uhlí nebo brikety nahrneš ke stranám grilu, tak abys uprostřed grilu neměl oheň. Pak si pořiď piliny nebo štěpky z ovocného dřeva a namoč je min na 30 minut do vody. Bříška namoč na 20 min do slané mořské vody. Vyrob si z tvrdého alobalu vaničky velikosti přesně na bříška. Vlož je do vaniček kůží dolů. Vaničky dej na gril na plochu, kde ze spod není oheň. Naházej na vrch žhavých uhlíků mokré štěpky/piliny – trošky – budeš po 10 min přihazovat – kouří to – udí to. Nech to takto udit 20 minut. Pak vymačkej na každé bříško max. půlku pomeranče – tak abys měl bříška ponořená ve šťávě jen do poloviny. Nech to dojet dalších 30-40 min a přihazuj mokré štěpky/piliny … až to vyndáš na stůl, tak si ukoušete prsty.
M.
A zapomněl jsem to nejhlavnější – gril musí mít poklop.
#61960 9.5.2013 v 12:23milos napsal:
Ivoši:
Na gril jsou z halíka nejlepší bříška, protože obsahují nejvíce tuku a nesmíš je stahovat z kůže. A dají se udit v teple. Umíš grilování na nepřímém ohni? Uhlí nebo brikety nahrneš ke stranám grilu, tak abys uprostřed grilu neměl oheň. Pak si pořiď piliny nebo štěpky z ovocného dřeva a namoč je min na 30 minut do vody. Bříška namoč na 20 min do slané mořské vody. Vyrob si z tvrdého alobalu vaničky velikosti přesně na bříška. Vlož je do vaniček kůží dolů. Vaničky dej na gril na plochu, kde ze spod není oheň. Naházej na vrch žhavých uhlíků mokré štěpky/piliny – trošky – budeš po 10 min přihazovat – kouří to – udí to. Nech to takto udit 20 minut. Pak vymačkej na každé bříško max. půlku pomeranče – tak abys měl bříška ponořená ve šťávě jen do poloviny. Nech to dojet dalších 30-40 min a přihazuj mokré štěpky/piliny … až to vyndáš na stůl, tak si ukoušete prsty.
M.
A zapomněl jsem to nejhlavnější – gril musí mít poklop.
To vypadá hodně dobře. Snad se nám nějací letos povedou chytit.
#61961 9.5.2013 v 12:25Jsem Tvým 10tým děkujícím 😎 Zní to víc než lákavě. Měl by jsi mít email 😉
#61962 9.5.2013 v 12:47leiter napsal:
Holzby, doufám, že s sebou tedy bereš velký gril a hromadu huhlí, neboť tu placku co chytíme musíme podle vzoru Olivera někde urožnit
prdlajs grill, on normálně vykopal strouhu v trávníku a tam udělal. Jen do toho dal mraky bylinek a já nevím jaký 🙁
#61986 9.5.2013 v 15:09kaqpa napsal:
Jaké máte zkušenosti s přípravou halíka? Na grilu ANO/NE? Dík.
Urcite ano 🙂 Ja ho grilu delam bud na mramorove desce ( konstantni teplota a neni primo nad uhlim, takze se nespali) a nebo v grilovaci misce se zeleninou mimo primy zar. Oboje je uzasne – pouzivam jen sul, citrnovy pepr a bylinky (nejcasteji cerstvy rozmaryn. Pripadne jeste pridavam namocene drevo na uhli pro trochu koure. Vic neni potreba :-D:-D:-D:-D
#61988 9.5.2013 v 15:54Letos v dubnu byly vyjímečně pěkný játýrka na Bakkanu,zavařeno (celkem asi 5 litrů)podle návodu od Mikulčáka a první sklenka padla hned druhý den po příjezdu–
Neměly chybu.
Děda.
#61991 9.5.2013 v 17:09To deda: který prosím Mikulčákův recept, díval jsem se do historie, ale od Mikulčáka tu není.
Díky
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY