Hasvik, NO
temperature icon -4°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
jasno

RECEPTY

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

Odpovědět

Tak doraž, právě jsem naložil pečenáče a už 14 dnů mám naložený utopence :-D :-D :-D

[citace]Pafka napsal:

Tak doraž, právě jsem naložil pečenáče a už 14 dnů mám naložený utopence [/citace]

Tak i já dnes naložil pečenáče. Je to vítané vylepšení chuti po vánočním pečivu. ;-);-) a utopence má naložené kolega :-D:-D:-D

:-D :-D Je vidět, že si života umíme užívat :-D:-D

:-D:-D Svatá pravda Pafko!! Zážitky, krásné chvilky, ani vzpomínky nám nikdo nemůže vzít !!! :-D:-D

Mám dotaz na kuchaře jak děláte halibuta :-x:-x:-x

Já jsem spíše minimalista - takže moc nepoužívám různé kořenící směsi, pak chutná každé maso stejně :-(

Takže nejčastěji sůl, citrónový pepř, rozmarýn ... to vše na másle, na kterém pro ochucení osmahnu pár plátků česneku :-D

K takové rybce si pak udělám případně dle chuti nějakou omáčku ...

No a jako příloha grilovaná zelenina (papriky, cibule, žampiony, fazolové lusky, čenek apod.) a nemá to chybu :-D

Někdy to dělám každé zvlášť (zpravidla doma ) a nebo společně (zpravidla na chalupě v grilovací misce na grilu - ke konci lze přidat nějakou tu hoblinu, aby se to provonělo kouřem)

[citace]Dedek napsal:

Mám dotaz na kuchaře jak děláte halibuta [/citace]

Nejsem kuchař, ale poslední dobou si lehnu do vany na břicho a kopu nohama a zkouším alespoň jako halibut cákat. :-D:-D:-D

To PEN

To je dobrý to dám. Jem nevím jak s očima. Mám si je namalovat fixou vzadu. Nebo přilepit vteřiňákem skleněnky.8-)8-)

Halibut má tužší maso,tak se dá použít na toto:

možná,že znáte recept "špagety aglio e volio....s halibutem.

Na pánev dáme olivový olej,na plátky nakrájený česnek,chilli papričky,bazalku,když máme,tak nakrájené sušená rajčata,olivy,osmahneme a smícháme s uvařenými špagetami nebo vrtulkami atp.Kolínka ne.Na pánvi osmažíme kostky(3x3cm zhruba)halibuta(citron,pepř,cayenský pepř,sůl)a smícháme s předešlým.S citem,aby z masa nebylo mleté.Posypeme parmazánem.Když máme.Množství česneku(česneku není nikdy dost!),papriček,oleje odpovídá množství špaget a mentalitě stolujících,oliv na jedno balení špaget 2 hrsti,nešetřete s ničím,jste na dovolené...:-P. K tomu bílé víno,italskou hudbu a norské námořní mapy!

2MIKR důležité je aby jsi vodu dobře osolil a teplota nesmí přesáhnout 12°C potom ty nohy fungují naprosto dokonale. A oči nemusíš vůbec řešit. Jako koření doporučuji manželku nebo přítelkyni s halibutí smyčkou aby poznala jak je náš koníček náročný:-):-):-)

V noci nespím,beru léky tak si tu čtu a je mi fajn.Dnes jsem se rozhodla,že Vám dám recept na vanilkové rohlíčky.Pánové copak jíte celé dny na snídani?Já musím pokaždé péct ze tří dávek pro muže,protože jinak prý nejede:-P

jedna dávka) 24dkg hlad.mouky,16dkg másla 5 dkg cukru 10 dkg oříšků.

Pečte v předehřáte troubě asi 10 minut nevím,já to hlídám vod oka to odhadnu.Teplé obalujte v cukru a máte vystaráno.Příště Vám napíšu recept na hraběnčiny řezy:-P tedy pokud mi pan Sim nedá ban.

Všem pěkný víkend přeji

Ahoj. Vanilkové rohlíčky už ne.Tech bylo o vánocích až dost.Ještě teď z toho mám následky, že když vidím váhu tak jdu velkým obloukem.Snídaně u nás řeší soukromá pekárna kterou mám nedaleko a kde pečou poctivě a kvalitně.Od pečiva až po vánočky, koláče, buchty ,perník, atd.:-D

[citace]PEN napsal:

Dedek napsal:

Mám dotaz na kuchaře jak děláte halibuta

Nejsem kuchař, ale poslední dobou si lehnu do vany na břicho a kopu nohama a zkouším alespoň jako halibut cákat. [/citace]:

:-E:-E:-E:-E:-E:-E:-E:-E:-E:-E:-E

[citace]PEN napsal:

2MIKR důležité je aby jsi vodu dobře osolil a teplota nesmí přesáhnout 12°C potom ty nohy fungují naprosto dokonale. A oči nemusíš vůbec řešit. Jako koření doporučuji manželku nebo přítelkyni s halibutí smyčkou aby poznala jak je náš koníček náročný[/citace]

:-S:-S:-S:-S:-S:-S:-S:-S:-S:-S:-S

Dobrou chuť...Video

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!