Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 181. až 195. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #44564
    dalibor
    Účastník
    (298 odpovědí)

    Janko,dík

    Máme ke krabímu masu něco přidat.Raději to spapáme v Norsku.

    Udájně to máme upéct jen v krunýři-bez přísad ? 😕

    PS Dnes asi pojedem za Frantíškem a Alenkou na Sandviku.

    #44584
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

    Moc je na Andvice pozdravujte!!

    Proc to krabi maso pect? je prece uvarene ..

    Ja to nikdy nepekla a sporadala vzdy jen tak.

    Kupte si vybornou norskou majonezu a udelejte si salatek a nebo jen tak bez niceho na chleba – mnaaam

    #44586
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    ke krabům a krabicím

    Vyměnil jsem 2 kraby za Plzeňský pivo.

    Kraby je třeba pořádně očistit, zespoda mají takovou řasu, kartáček a čistit.

    #44587
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    očištěného kraba nebo krabici (větší krab, nemší krabice) po očištění vhodíme hlavou dolu do bublající, vařící se a hodně osolené vody

    #44588
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    Po cca 12 minutách, podle velikosti kraba můžeme podávat, my jsme zvolili třený česnek s oliv ojlem, chléb a citron.

    Kameny jako příbor na rozbití, můžu říct, že jsem si pochutnal 😉

    #44819
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Kočka v papryce

    když už jsme v těch receptech, tak jsem se zrovna vrátil z Itálie. Jako vždy jsem si s sebou vzal kostku mražených ryb. až na místšě jsem zjistil, že jsem si vzal filety z Vlkouše asi 1kg. Protože bylo na trhu nepřeberné mnoýství zeleniny a různých ingrediencítak jsem udělal pokus, který dopadl nadmíru mého očekávání:

    suroviny: čerstvé papryky červená,zelená,oranžová; jeden lilek; jedna mladá asi 20cm cuketa, jedna cibula; jedna pálka česneku, 20dkg sušených nakládaných rajčat, hrst ančoviček (slanečků)a nějaká místní směs bylynek(bazalka, feferonky,plátky sušeného česneku…)a asi tři deci nefiltrovaného olivového oleje.

    Čerstvá zelenina se nakrájí na hrubé kousky asi tak 5x5cm ,lilek a cuketa o tl.1cm, česnek na tenké plátky,které se lehce zpění v oleji a potom přidat ostatní zeleninu č.l.koření a dusit až do změknutí potom jsem ještě přidal na kostečky nakrájené ančovičky a nakládaná rajčata.

    Z ryby jem odstranil kosti lehce osolil okořenil a na roštu lehce ogriloval. Potom jsem ryby přidal do dušené zeleniny a ještě nechal asi 5min prohřát protože během grilování byla zelenina odstavená.

    Měl jsem obavy, že se to všechno nesní, ale nazbylo a málem jsme prodřeli chlebem i hliníkový tácek.

    #44820
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    #44821
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    #44822
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    #44823
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    #45954
    dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

    Hledám recept jak skresat náklady na rybolov v Norsku na 10000 kč. Viď anketu na hlavnej strane – kolik utrácíte… Poradí nekdo ? :-):-P:-D

    #45956
    JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

    dub- Počkaj ešte dva,tri mesiace a Česká koruna bude 1ku1 s eurom,

    a potom to hravo zaplatíš celej parte.

    #45960
    dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

    Zdar JAKABO – práve odpovede tohoto typu som čakal. Nejak viaznu srandičky. Prajem všetkým úspešný koniec sezóny – aj u nás sú ešte nejaké rybky. A na jar znova na sever. 😯

    #45977
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Jo, tak na toto opravdu recept neznám, ani nevím že by se něco takového vařilo.8-O

    #46278
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Makrela s kukuřičnými lupínky na česneku

    Včera jsem si rozmrazi 8 filetů z makrel. Namačkal 4 větší stroužky česneku. Smíchal se solí. Makrelu jsem tím potřel a nechal půl hoďky odležet. Pak jsem vzal hrst kukuřičných slaných lupínků a válečkem je rozdrtil na jemno. Pak jsem rozdrcené lupínky smíchal s hladkou moukou v poměru 1:1. Makrely v tom obalil a na sádle osmahnul.

    Výborná rychlovka.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 181. až 195. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...