Kočka v papryce
když už jsme v těch receptech, tak jsem se zrovna vrátil z Itálie. Jako vždy jsem si s sebou vzal kostku mražených ryb. až na místšě jsem zjistil, že jsem si vzal filety z Vlkouše asi 1kg. Protože bylo na trhu nepřeberné mnoýství zeleniny a různých ingrediencítak jsem udělal pokus, který dopadl nadmíru mého očekávání:
suroviny: čerstvé papryky červená,zelená,oranžová; jeden lilek; jedna mladá asi 20cm cuketa, jedna cibula; jedna pálka česneku, 20dkg sušených nakládaných rajčat, hrst ančoviček (slanečků)a nějaká místní směs bylynek(bazalka, feferonky,plátky sušeného česneku…)a asi tři deci nefiltrovaného olivového oleje.
Čerstvá zelenina se nakrájí na hrubé kousky asi tak 5x5cm ,lilek a cuketa o tl.1cm, česnek na tenké plátky,které se lehce zpění v oleji a potom přidat ostatní zeleninu č.l.koření a dusit až do změknutí potom jsem ještě přidal na kostečky nakrájené ančovičky a nakládaná rajčata.
Z ryby jem odstranil kosti lehce osolil okořenil a na roštu lehce ogriloval. Potom jsem ryby přidal do dušené zeleniny a ještě nechal asi 5min prohřát protože během grilování byla zelenina odstavená.
Měl jsem obavy, že se to všechno nesní, ale nazbylo a málem jsme prodřeli chlebem i hliníkový tácek.