Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 166. až 180. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #43238
    petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

    husky19 napsal:

    Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

    Makrely jsem nesolil,kolega tvrdil,že moc změknou.Už po týdnu kosti u sleďů měknou a po jednom dni v kyselém nálevu se dají jíst.Zrovna jsem dodělal další várku rybího salátu.

    #43239
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    petras napsal:

    husky19 napsal:

    Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

    Nikde jsem se nemohl dočíst,jak dlouho nasolení sledi vydrží,mám je v čisté soli,pustili vodu,krásně voní.Nemusím se tedy obávat,že se po půl roce zkazí?

    Rozhodně se neboj. Pokud chceš mít naprostou jistotu, drž je hodně zatížené (na makrely polož prkénko a na prkénko velkou dlažební kostku – jako když nakládáš zelí) ať se dostane ven všechen vzduch. Vodu, která se odpaří můžeš klidně dolít. Jen stále držet v soli!!

    #43240
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    petras napsal:

    husky19 napsal:

    Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

    Makrely jsem nesolil,kolega tvrdil,že moc změknou.Už po týdnu kosti u sleďů měknou a po jednom dni v kyselém nálevu se dají jíst.Zrovna jsem dodělal další várku rybího salátu.

    Kosti v soli nikdy nezměknou. Sůl se dává jako konzervant a hlavně zajistí “odvodnění” ryby. Tím se ryba “utáhne” a drží pohromadě. Toto jde v omezené míře dělat i se sladkovodními rybami, ale v soli musejí být déle. Bez soli by se ti např. cejni úplně rozpadli na bláto. Měknutí kostí způsobuje v tomto případě pouze ocet (odbourává vápník) – viz vajíčko v octě přijde o skořápku.

    #43635
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Právě jsem ukončil výrobu rybího salátu podle příspěvku VLKOUŠE.Je to poměrně zdlouhavá záležitost, jelikož proces trvá skoro týden,ale rozhodně to stojí zato.Je to velká dobrota a doporučuji všem.:-)Tímto mu také děkuji.

    #43647
    honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

    Jindrich napsal:

    Právě jsem ukončil výrobu rybího salátu podle příspěvku VLKOUŠE.Je to poměrně zdlouhavá záležitost, jelikož proces trvá skoro týden,ale rozhodně to stojí zato.Je to velká dobrota a doporučuji všem.Tímto mu také děkuji.

    Já bych navrhoval, aby se udělalo sezení rybářů a každý něco udělal dobrého k jídlu dle svého receptu a pak to všichni snědli a vyhodnotili.:-D:-D:-D:-D:-D

    #43649
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    No já rád vařim ,takže do tutoho sezení klidně půjdu.Řádně zatížíme chuťové pohárky.Jen se domluvit kdy a kde.Vzhledem k tomu že jsme roztroušeni po celé ČR, tak bych volil nějaké místo uprostřed.:-DA nejlépe někde u vody ,aby mohl člověk nejen vařit, ale třeba si i zavláčet.:-D

    #43650
    honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

    Jindrich napsal:

    No já rád vařim ,takže do tutoho sezení klidně půjdu.Řádně zatížíme chuťové pohárky.Jen se domluvit kdy a kde.Vzhledem k tomu že jsme roztroušeni po celé ČR, tak bych volil nějaké místo uprostřed.A nejlépe někde u vody ,aby mohl člověk nejen vařit, ale třeba si i zavláčet.

    Souhlasím. Jenda K

    #43655
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    husky19 napsal:

    Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

    já to udělal na kyselo s octem a ten ty filety úplně rozložil .. jsou to krásné kousky masa, jen se rozsypávaji .. musim to zkusit jen s tou solí

    #43704
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Kapitan-lipanek napsal:

    husky19 napsal:

    Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

    Jen se solí je to zase jiné, ale také dobré. Takové klasické matjesy

    já to udělal na kyselo s octem a ten ty filety úplně rozložil .. jsou to krásné kousky masa, jen se rozsypávaji .. musim to zkusit jen s tou solí

    😎

    Je to zase něco jiného, ale také dobré. Jako klasické matjesy.;-)

    #43721
    Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

    Polak klasicky na řízek nemá chybu. I já který ryby skoro nejí jsem si dneska pochutnal.

    #44191
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    AHOJ TOTO JE PRÁCE MÉ KAMARÁDKY A SKVĚLÉ CUKRÁŘKY Z PLZNĚ.

    #44196
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    2 Jindrich:

    Parádní dort…………nádhera…………..

    😎

    #44207
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    To Jindrich: Taky bych chtěl mít takovou kamarádku, vypadá to báječně a pařížská šlehačka je úžasná.

    #44557
    dalibor
    Účastník
    (298 odpovědí)

    Kuci 4 hoďky jsme dolovali maso z krabů, krunýře i maso máme očištěné, ale nevíme co dál. Poraďte jak dál. PS: bylinky nemáme.

    Dík 🙂

    #44560
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

    maso nacpat do krunyru a zmrazit, pozdeji pouzit na salat a jine laskominy.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 166. až 180. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...