Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 2°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 5°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
petras
14.08.2012 ID: 1043238

[citace]husky19 napsal:

Makrely se dají dělt i podobně jako "očka". Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem - dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na "sardelpastu" a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší. [/citace]

Makrely jsem nesolil,kolega tvrdil,že moc změknou.Už po týdnu kosti u sleďů měknou a po jednom dni v kyselém nálevu se dají jíst.Zrovna jsem dodělal další várku rybího salátu.

0

Odpovědět

husky19
14.08.2012 ID: 1043239

[citace]petras napsal:

husky19 napsal:

Makrely se dají dělt i podobně jako "očka". Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem - dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na "sardelpastu" a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

Nikde jsem se nemohl dočíst,jak dlouho nasolení sledi vydrží,mám je v čisté soli,pustili vodu,krásně voní.Nemusím se tedy obávat,že se po půl roce zkazí?[/citace]

Rozhodně se neboj. Pokud chceš mít naprostou jistotu, drž je hodně zatížené (na makrely polož prkénko a na prkénko velkou dlažební kostku - jako když nakládáš zelí) ať se dostane ven všechen vzduch. Vodu, která se odpaří můžeš klidně dolít. Jen stále držet v soli!!

0

Odpovědět

husky19
14.08.2012 ID: 1043240

[citace]petras napsal:

husky19 napsal:

Makrely se dají dělt i podobně jako "očka". Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem - dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na "sardelpastu" a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

Makrely jsem nesolil,kolega tvrdil,že moc změknou.Už po týdnu kosti u sleďů měknou a po jednom dni v kyselém nálevu se dají jíst.Zrovna jsem dodělal další várku rybího salátu.[/citace]

Kosti v soli nikdy nezměknou. Sůl se dává jako konzervant a hlavně zajistí "odvodnění" ryby. Tím se ryba "utáhne" a drží pohromadě. Toto jde v omezené míře dělat i se sladkovodními rybami, ale v soli musejí být déle. Bez soli by se ti např. cejni úplně rozpadli na bláto. Měknutí kostí způsobuje v tomto případě pouze ocet (odbourává vápník) - viz vajíčko v octě přijde o skořápku.

0

Odpovědět

Červený Jndřich
21.08.2012 ID: 1043635

Právě jsem ukončil výrobu rybího salátu podle příspěvku VLKOUŠE.Je to poměrně zdlouhavá záležitost, jelikož proces trvá skoro týden,ale rozhodně to stojí zato.Je to velká dobrota a doporučuji všem.:-)Tímto mu také děkuji.

0

Odpovědět

honzak
21.08.2012 ID: 1043647

[citace]Jindrich napsal:

Právě jsem ukončil výrobu rybího salátu podle příspěvku VLKOUŠE.Je to poměrně zdlouhavá záležitost, jelikož proces trvá skoro týden,ale rozhodně to stojí zato.Je to velká dobrota a doporučuji všem.Tímto mu také děkuji.[/citace]

Já bych navrhoval, aby se udělalo sezení rybářů a každý něco udělal dobrého k jídlu dle svého receptu a pak to všichni snědli a vyhodnotili.:-D:-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

Červený Jndřich
21.08.2012 ID: 1043649

No já rád vařim ,takže do tutoho sezení klidně půjdu.Řádně zatížíme chuťové pohárky.Jen se domluvit kdy a kde.Vzhledem k tomu že jsme roztroušeni po celé ČR, tak bych volil nějaké místo uprostřed.:-DA nejlépe někde u vody ,aby mohl člověk nejen vařit, ale třeba si i zavláčet.:-D

0

Odpovědět

honzak
21.08.2012 ID: 1043650

[citace]Jindrich napsal:

No já rád vařim ,takže do tutoho sezení klidně půjdu.Řádně zatížíme chuťové pohárky.Jen se domluvit kdy a kde.Vzhledem k tomu že jsme roztroušeni po celé ČR, tak bych volil nějaké místo uprostřed.A nejlépe někde u vody ,aby mohl člověk nejen vařit, ale třeba si i zavláčet.[/citace]

Souhlasím. Jenda K

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
21.08.2012 ID: 1043655

[citace]husky19 napsal:

Makrely se dají dělt i podobně jako "očka". Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem - dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na "sardelpastu" a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší. [/citace]

já to udělal na kyselo s octem a ten ty filety úplně rozložil .. jsou to krásné kousky masa, jen se rozsypávaji .. musim to zkusit jen s tou solí

0

Odpovědět

husky19
21.08.2012 ID: 1043704

[citace]Kapitan-lipanek napsal:

husky19 napsal:

Makrely se dají dělt i podobně jako "očka". Filety se hodně nasolí. zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem - dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na "sardelpastu" a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

Jen se solí je to zase jiné, ale také dobré. Takové klasické matjesy

já to udělal na kyselo s octem a ten ty filety úplně rozložil .. jsou to krásné kousky masa, jen se rozsypávaji .. musim to zkusit jen s tou solí[/citace]8-)

Je to zase něco jiného, ale také dobré. Jako klasické matjesy.;-)

0

Odpovědět

Petr Novák
21.08.2012 ID: 1043721

Polak klasicky na řízek nemá chybu. I já který ryby skoro nejí jsem si dneska pochutnal.

0

Odpovědět

Červený Jndřich
29.08.2012 ID: 1044191

AHOJ TOTO JE PRÁCE MÉ KAMARÁDKY A SKVĚLÉ CUKRÁŘKY Z PLZNĚ.

0

Odpovědět

monty1
29.08.2012 ID: 1044196

2 Jindrich:

Parádní dort............nádhera..............

8-)

0

Odpovědět

kulik
30.08.2012 ID: 1044207

To Jindrich: Taky bych chtěl mít takovou kamarádku, vypadá to báječně a pařížská šlehačka je úžasná.

0

Odpovědět

dalibor
04.09.2012 ID: 1044557

Kuci 4 hoďky jsme dolovali maso z krabů, krunýře i maso máme očištěné, ale nevíme co dál. Poraďte jak dál. PS: bylinky nemáme.

Dík :-)

0

Odpovědět

janka
04.09.2012 ID: 1044560

maso nacpat do krunyru a zmrazit, pozdeji pouzit na salat a jine laskominy.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Rapala Magnum 22cm 100g Purple Mackerel

Sleva 30 Kč
Rapala Magnum 22cm 100g Purple Mackerel
689 Kč
659 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Savage Gear Cutbait Herring Kit 20cm 270g Red Head Shiner

Sleva 140 Kč
Savage Gear Cutbait Herring Kit 20cm 270g Red Head Shiner
529 Kč
389 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Twister žlutý 15cm - D

Sleva 6 Kč
Twister žlutý 15cm - D
65 Kč
59 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.