Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#43238 14.8.2012 v 15:02
husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Makrely jsem nesolil,kolega tvrdil,že moc změknou.Už po týdnu kosti u sleďů měknou a po jednom dni v kyselém nálevu se dají jíst.Zrovna jsem dodělal další várku rybího salátu.
#43239 14.8.2012 v 15:12petras napsal:
husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Nikde jsem se nemohl dočíst,jak dlouho nasolení sledi vydrží,mám je v čisté soli,pustili vodu,krásně voní.Nemusím se tedy obávat,že se po půl roce zkazí?
Rozhodně se neboj. Pokud chceš mít naprostou jistotu, drž je hodně zatížené (na makrely polož prkénko a na prkénko velkou dlažební kostku – jako když nakládáš zelí) ať se dostane ven všechen vzduch. Vodu, která se odpaří můžeš klidně dolít. Jen stále držet v soli!!
#43240 14.8.2012 v 15:16petras napsal:
husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Makrely jsem nesolil,kolega tvrdil,že moc změknou.Už po týdnu kosti u sleďů měknou a po jednom dni v kyselém nálevu se dají jíst.Zrovna jsem dodělal další várku rybího salátu.
Kosti v soli nikdy nezměknou. Sůl se dává jako konzervant a hlavně zajistí “odvodnění” ryby. Tím se ryba “utáhne” a drží pohromadě. Toto jde v omezené míře dělat i se sladkovodními rybami, ale v soli musejí být déle. Bez soli by se ti např. cejni úplně rozpadli na bláto. Měknutí kostí způsobuje v tomto případě pouze ocet (odbourává vápník) – viz vajíčko v octě přijde o skořápku.
#43635 21.8.2012 v 7:37Právě jsem ukončil výrobu rybího salátu podle příspěvku VLKOUŠE.Je to poměrně zdlouhavá záležitost, jelikož proces trvá skoro týden,ale rozhodně to stojí zato.Je to velká dobrota a doporučuji všem.:-)Tímto mu také děkuji.
#43647 21.8.2012 v 10:03Jindrich napsal:
Právě jsem ukončil výrobu rybího salátu podle příspěvku VLKOUŠE.Je to poměrně zdlouhavá záležitost, jelikož proces trvá skoro týden,ale rozhodně to stojí zato.Je to velká dobrota a doporučuji všem.Tímto mu také děkuji.
Já bych navrhoval, aby se udělalo sezení rybářů a každý něco udělal dobrého k jídlu dle svého receptu a pak to všichni snědli a vyhodnotili.:-D:-D:-D:-D:-D
#43649 21.8.2012 v 10:45No já rád vařim ,takže do tutoho sezení klidně půjdu.Řádně zatížíme chuťové pohárky.Jen se domluvit kdy a kde.Vzhledem k tomu že jsme roztroušeni po celé ČR, tak bych volil nějaké místo uprostřed.:-DA nejlépe někde u vody ,aby mohl člověk nejen vařit, ale třeba si i zavláčet.:-D
#43650 21.8.2012 v 11:00
Jindrich napsal:
No já rád vařim ,takže do tutoho sezení klidně půjdu.Řádně zatížíme chuťové pohárky.Jen se domluvit kdy a kde.Vzhledem k tomu že jsme roztroušeni po celé ČR, tak bych volil nějaké místo uprostřed.A nejlépe někde u vody ,aby mohl člověk nejen vařit, ale třeba si i zavláčet.
Souhlasím. Jenda K
#43655 21.8.2012 v 12:45husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
já to udělal na kyselo s octem a ten ty filety úplně rozložil .. jsou to krásné kousky masa, jen se rozsypávaji .. musim to zkusit jen s tou solí
#43704 21.8.2012 v 18:14Kapitan-lipanek napsal:
husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Jen se solí je to zase jiné, ale také dobré. Takové klasické matjesy
já to udělal na kyselo s octem a ten ty filety úplně rozložil .. jsou to krásné kousky masa, jen se rozsypávaji .. musim to zkusit jen s tou solí
😎
Je to zase něco jiného, ale také dobré. Jako klasické matjesy.;-)
#43721 21.8.2012 v 20:56Polak klasicky na řízek nemá chybu. I já který ryby skoro nejí jsem si dneska pochutnal.
#44191 29.8.2012 v 17:24AHOJ TOTO JE PRÁCE MÉ KAMARÁDKY A SKVĚLÉ CUKRÁŘKY Z PLZNĚ.
#44196 29.8.2012 v 19:192 Jindrich:
Parádní dort…………nádhera…………..
😎
#44207 30.8.2012 v 4:32To Jindrich: Taky bych chtěl mít takovou kamarádku, vypadá to báječně a pařížská šlehačka je úžasná.
#44557 4.9.2012 v 22:16Kuci 4 hoďky jsme dolovali maso z krabů, krunýře i maso máme očištěné, ale nevíme co dál. Poraďte jak dál. PS: bylinky nemáme.
Dík 🙂
#44560 4.9.2012 v 22:26maso nacpat do krunyru a zmrazit, pozdeji pouzit na salat a jine laskominy.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY