Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 5°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
MifakM
13.08.2012 ID: 1043166

Mohl by to být spíše polack

0

Odpovědět

respi
13.08.2012 ID: 1043167

Ty tučné břišní okraje: natuty kapr-hladký !!!:-P

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
13.08.2012 ID: 1043195

Samá voda, makrela, horní řada-dorš-13 kg a ty zlaťoučký podkovy dole, pstruh mořský- opravdu delikates bašta.

0

Odpovědět

kulik
14.08.2012 ID: 1043198

To gruvearbeider: Moc hezké. Dorše také udím, ale pstruha mořského ne, neboť jsem ho nechytil. Udím Siveny a Duháky, taky lahůdka. Opravdu radost pohledět o tom dalším už raději pomlčím.

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
14.08.2012 ID: 1043225

[citace]kulik napsal:

To gruvearbeider: Moc hezké. Dorše také udím, ale pstruha mořského ne, neboť jsem ho nechytil. Udím Siveny a Duháky, taky lahůdka. Oravdu radost pohledět o tom dalším už raději pomlčím.[/citace]

Já je také nechytl, v květnu jsem natrefil na velmi solidní cenu,27 Nok/kg, tak šup do bedny,váha byla 3kg+.Masíčko jak losos, akorát nebyli vykuchaný,mám pouze 2ks u přítoku na Smole, klasika.

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
14.08.2012 ID: 1043226

0

Odpovědět

petras
14.08.2012 ID: 1043227

Máte někdo recept na nějakou lahůdku ze sleďů,letos se zadařilo u Korlinu.Ne uzenáče,pečenáče,zavináče,rybí salát,ale něco ne zcela běžného?

0

Odpovědět

respi
14.08.2012 ID: 1043229

Tak zkus tzv.matjesy:-P v oleji s cibulí,bob.list,nové koř. celý pepř.8-)

0

Odpovědět

petras
14.08.2012 ID: 1043231

[citace]respi napsal:

Tak zkus tzv.matjesy v oleji s cibulí,bob.list,nové koř. celý pepř.[/citace]

Už jsou naloženy:-)

0

Odpovědět

petras
14.08.2012 ID: 1043232

Spíš jsem myslel jako úpravu čerstvé ryby,sledě jsem nasolil ale po vyluhování v čisté vodě jsou jako po rozmražení,dají se upravit jako normální ryba,dělal jsem je na oleji,peř,kmín,česnek-vynikající chuť tučné ryby,zatím jsem je ještě nikdy nechytil.

0

Odpovědět

husky19
14.08.2012 ID: 1043233

Několik let jsme vozili do Norska sůl a ocet na zavináče ze sleďů. Nikdy jsme jich ale nechytili tolik, aby se to vyplatilo. Pak jsme jednou zkusili udělat makrely a zjistili, že jsou lepší než sledi!!

Recept:

Makrely vyfiletovat a filety naložit do soli. Klidně solí zasypat, nejdou přesolit. Solí ryba "ztuhne". Za 1-2 dny filety oprat a naložit na 24 hodin do čistého 8% octa. Ocet zlikviduje kosti. Následně nakrájet na velmi jemná kolečka cibuli a mrkev a udělat nálev jako na znojemské okurky. Do filety zamotat cibuli a mrkev, zajistit párátkem a naskládat do nádoby. Následně zalít nálevem a necht několik dní. Takto upravené se dají za týden konzumovat a vydrží v lednici i několik měsíců. (Pokud je tedy někdo nesežere) :-D

Pokud se nechcete motat se zavináči, je možné jen do nádoby skládat a prokládat cibulí a mrkví. Dělám jich každý rok zhruba 300 filet a nikdy se žádná nestačila zkazit.

0

Odpovědět

husky19
14.08.2012 ID: 1043234

Běžně to se zavináči praktikuji tak, že je nachytám poslední den a vezu je domu naložené v soli. Doma potom pokračuji octem atd. Rozhodně nedoporučuji je zamrazit. Nejsou takové, jako když mrazem neprojdou.

0

Odpovědět

husky19
14.08.2012 ID: 1043235

Makrely se dají dělt i podobně jako "očka". Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem - dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na "sardelpastu" a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

0

Odpovědět

Červený Jndřich
14.08.2012 ID: 1043236

[citace]husky19 napsal: Několik let jsme vozili do Norska sůl a ocet na zavináče ze sleďů. Nikdy jsme jich ale nechytili tolik, aby se to vyplatilo. Pak jsme jednou zkusili udělat makrely a zjistili, že jsou lepší než sledi!!

Recept:

Makrely vyfiletovat a filety naložit do soli. Klidně solí zasypat, nejdou přesolit. Solí ryba "ztuhne". Za 1-2 dny filety oprat a naložit na 24 hodin do čistého 8% octa. Ocet zlikviduje kosti. Následně nakrájet na velmi jemná kolečka cibuli a mrkev a udělat nálev jako na znojemské okurky. Do filety zamotat cibuli a mrkev, zajistit párátkem a naskládat do nádoby. Následně zalít nálevem a necht několik dní. Takto upravené se dají za týden konzumovat a vydrží v lednici i několik měsíců. (Pokud je tedy někdo nesežere)

Pokud se nechcete motat se zavináči, je možné jen do nádoby skládat a prokládat cibulí a mrkví. Dělám jich každý rok zhruba 300 filet a nikdy se žádná nestačila zkazit.[/citace]:-D:-D:-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

petras
14.08.2012 ID: 1043237

[citace]husky19 napsal:

Makrely se dají dělt i podobně jako "očka". Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem - dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na "sardelpastu" a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší. [/citace]

Nikde jsem se nemohl dočíst,jak dlouho nasolení sledi vydrží,mám je v čisté soli,pustili vodu,krásně voní.Nemusím se tedy obávat,že se po půl roce zkazí?

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Savage Gear Sandeel V2 23,5cm 175g Lemon Back

Sleva 60 Kč
Savage Gear Sandeel V2 23,5cm 175g Lemon Back
459 Kč
399 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Sea Dragon Medusa Eye Pink/Green 250g

Sleva 50 Kč
Sea Dragon Medusa Eye Pink/Green 250g
349 Kč
299 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

IceFish Polarizační brýle ATOKA

Sleva 30 Kč
IceFish Polarizační brýle ATOKA
629 Kč
599 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.