Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#43166 13.8.2012 v 10:18
Mohl by to být spíše polack
#43167 13.8.2012 v 11:03Ty tučné břišní okraje: natuty kapr-hladký !!!:-P
#43195 13.8.2012 v 21:07Samá voda, makrela, horní řada-dorš-13 kg a ty zlaťoučký podkovy dole, pstruh mořský- opravdu delikates bašta.
#43198 14.8.2012 v 4:16To gruvearbeider: Moc hezké. Dorše také udím, ale pstruha mořského ne, neboť jsem ho nechytil. Udím Siveny a Duháky, taky lahůdka. Opravdu radost pohledět o tom dalším už raději pomlčím.
#43225 14.8.2012 v 11:17kulik napsal:
To gruvearbeider: Moc hezké. Dorše také udím, ale pstruha mořského ne, neboť jsem ho nechytil. Udím Siveny a Duháky, taky lahůdka. Oravdu radost pohledět o tom dalším už raději pomlčím.
Já je také nechytl, v květnu jsem natrefil na velmi solidní cenu,27 Nok/kg, tak šup do bedny,váha byla 3kg+.Masíčko jak losos, akorát nebyli vykuchaný,mám pouze 2ks u přítoku na Smole, klasika.
#43226 14.8.2012 v 11:18#43227 14.8.2012 v 12:43Máte někdo recept na nějakou lahůdku ze sleďů,letos se zadařilo u Korlinu.Ne uzenáče,pečenáče,zavináče,rybí salát,ale něco ne zcela běžného?
#43229 14.8.2012 v 13:22Tak zkus tzv.matjesy:-P v oleji s cibulí,bob.list,nové koř. celý pepř.8-)
#43231 14.8.2012 v 13:30respi napsal:
Tak zkus tzv.matjesy v oleji s cibulí,bob.list,nové koř. celý pepř.
Už jsou naloženy:-)
#43232 14.8.2012 v 13:34Spíš jsem myslel jako úpravu čerstvé ryby,sledě jsem nasolil ale po vyluhování v čisté vodě jsou jako po rozmražení,dají se upravit jako normální ryba,dělal jsem je na oleji,peř,kmín,česnek-vynikající chuť tučné ryby,zatím jsem je ještě nikdy nechytil.
#43233 14.8.2012 v 13:54Několik let jsme vozili do Norska sůl a ocet na zavináče ze sleďů. Nikdy jsme jich ale nechytili tolik, aby se to vyplatilo. Pak jsme jednou zkusili udělat makrely a zjistili, že jsou lepší než sledi!!
Recept:
Makrely vyfiletovat a filety naložit do soli. Klidně solí zasypat, nejdou přesolit. Solí ryba “ztuhne”. Za 1-2 dny filety oprat a naložit na 24 hodin do čistého 8% octa. Ocet zlikviduje kosti. Následně nakrájet na velmi jemná kolečka cibuli a mrkev a udělat nálev jako na znojemské okurky. Do filety zamotat cibuli a mrkev, zajistit párátkem a naskládat do nádoby. Následně zalít nálevem a necht několik dní. Takto upravené se dají za týden konzumovat a vydrží v lednici i několik měsíců. (Pokud je tedy někdo nesežere) 😀
Pokud se nechcete motat se zavináči, je možné jen do nádoby skládat a prokládat cibulí a mrkví. Dělám jich každý rok zhruba 300 filet a nikdy se žádná nestačila zkazit.
#43234 14.8.2012 v 14:17Běžně to se zavináči praktikuji tak, že je nachytám poslední den a vezu je domu naložené v soli. Doma potom pokračuji octem atd. Rozhodně nedoporučuji je zamrazit. Nejsou takové, jako když mrazem neprojdou.
#43235 14.8.2012 v 14:23Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
#43236 14.8.2012 v 14:36husky19 napsal: Několik let jsme vozili do Norska sůl a ocet na zavináče ze sleďů. Nikdy jsme jich ale nechytili tolik, aby se to vyplatilo. Pak jsme jednou zkusili udělat makrely a zjistili, že jsou lepší než sledi!!
Recept:
Makrely vyfiletovat a filety naložit do soli. Klidně solí zasypat, nejdou přesolit. Solí ryba “ztuhne”. Za 1-2 dny filety oprat a naložit na 24 hodin do čistého 8% octa. Ocet zlikviduje kosti. Následně nakrájet na velmi jemná kolečka cibuli a mrkev a udělat nálev jako na znojemské okurky. Do filety zamotat cibuli a mrkev, zajistit párátkem a naskládat do nádoby. Následně zalít nálevem a necht několik dní. Takto upravené se dají za týden konzumovat a vydrží v lednici i několik měsíců. (Pokud je tedy někdo nesežere)
Pokud se nechcete motat se zavináči, je možné jen do nádoby skládat a prokládat cibulí a mrkví. Dělám jich každý rok zhruba 300 filet a nikdy se žádná nestačila zkazit.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
#43237 14.8.2012 v 14:57husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Nikde jsem se nemohl dočíst,jak dlouho nasolení sledi vydrží,mám je v čisté soli,pustili vodu,krásně voní.Nemusím se tedy obávat,že se po půl roce zkazí?
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY