Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#43125 13.8.2012 v 4:26
2 husky19: Recept se zeleninou ti mohu poslat, pokud jej chceš, ale respi napsal, že makrelu do zeleniny NE. Jinak na kapra je tento nálev úžasný. Taky informace od respiho, že uřízne hlavu, aby nebyla makrela hořká mi zaujala, neboť to slyším poprvé.
#43130 13.8.2012 v 5:04To Kulík: recept se zeleninou mi určitě pošli. Rád ho vyzkouší. 100 lidí, 100 názorů a 100 chutí, že??:-P
Právě makrela uzená s hlavou a zavěšená v udírně ocasem dolů je pro mne ta nejlepší varianta. Zkoušel jsem udit i bez hlavy, (je to lepší pro transport), ale něco tomu prostě chybělo. Stejně tak, že někdo makrelám odřezává i ocáska (na tzv. válečky), ale ani to nebylo ono.
Pro mne je celá makrela, naložená v soli a česneku, v udírně zavěšená za hlavu prostě to nejlepší.
#43139 13.8.2012 v 5:33husky19 napsal: To Kulík: recept se zeleninou mi určitě pošli. Rád ho vyzkouší. 100 lidí, 100 názorů a 100 chutí, že??
Právě makrela uzená s hlavou a zavěšená v udírně ocasem dolů je pro mne ta nejlepší varianta. Zkoušel jsem udit i bez hlavy, (je to lepší pro transport), ale něco tomu prostě chybělo. Stejně tak, že někdo makrelám odřezává i ocáska (na tzv. válečky), ale ani to nebylo ono.
Pro mne je celá makrela, naložená v soli a česneku, v udírně zavěšená za hlavu prostě to nejlepší.
Ahoj jak tu makrelu prosimtě nakládáš a na jak dlouho?S uzením nemám mnoho skušeností ale už mám k udírně přístup tak je každá rada dobrá.Dík.
#43144 13.8.2012 v 6:39husky19 napsal: To Kulík: recept se zeleninou mi určitě pošli. Rád ho vyzkouší. 100 lidí, 100 názorů a 100 chutí, že??
Právě makrela uzená s hlavou a zavěšená v udírně ocasem dolů je pro mne ta nejlepší varianta. Zkoušel jsem udit i bez hlavy, (je to lepší pro transport), ale něco tomu prostě chybělo. Stejně tak, že někdo makrelám odřezává i ocáska (na tzv. válečky), ale ani to nebylo ono.
Pro mne je celá makrela, naložená v soli a česneku, v udírně zavěšená za hlavu prostě to nejlepší.
Česnek prát do makrel před uzením??:-|no nevím ale já teda ne!! Je pravda 100názorů!!!8-)
#43146 13.8.2012 v 6:42Včera jsme měli k obědu ďasíka:-) na grilu,výborný s citronovým pepřem!!8-) zásoby už se pomálu tenčí:-P:-P
#43148 13.8.2012 v 7:182 husky 19: Recept ti pošlu příští týden, mám jej na chalupě a nepamatuji si přesně poměry. Na kapra je úžasný.
#43151 13.8.2012 v 7:58respi napsal:
Včera jsme měli k obědu ďasíka na grilu,výborný s citronovým pepřem!! zásoby už se pomálu tenčí
Toho ďase, nebo pepře, asi odpovíš obě 2 položky? No a ten česnek k nakládání ryb,používám skoro na všechny uzené ryby. Pře vložením do udírny pěkně utřít rybu do sucha, ale každý má svůj receptík ……
#43152 13.8.2012 v 8:00#43153 13.8.2012 v 8:402 gruvearbeider
S takovýma fotkama před obědem běž někam…. :-D:-D:-D
Slintám jako Pavlovovi psi 8-O8-O8-O8-O8-O8-O8-O
#43157 13.8.2012 v 8:57Krásný televizní program. Je fakt, že před obědem si připadám také jako Pavlovův pes 😯
#43158 13.8.2012 v 8:59Myslím, že česnek do uzených makrel patří. Když potom trefíš při jídle ten kousek, co se na mase udrží….. Mňam. 8-O8-O8-O8-O.
Ale nikumu to nechci nutit. Vyudil jsem jich už tisíce, ale nebráním se novinkám. Proč nevyzkoušet něco nového?
#43159 13.8.2012 v 9:00To Kulík: Děkuji, počkám na něj.
#43160 13.8.2012 v 9:00gruvearbeider napsal:
respi napsal:
Včera jsme měli k obědu ďasíka na grilu,výborný s citronovým pepřem!! zásoby už se pomálu tenčí
Toho ďase, nebo pepře, asi odpovíš obě 2 položky? No a ten česnek k nakládání ryb,používám skoro na všechny uzené ryby. Pře vložením do udírny pěkně utřít rybu do sucha, ale každý má svůj receptík ……
Markelu poznám , ale ta druhá ryby na podkovi je co?
#43163 13.8.2012 v 9:27gruvearbeider napsal: respi napsal:
Včera jsme měli k obědu ďasíka na grilu,výborný s citronovým pepřem!! zásoby už se pomálu tenčí
Toho ďase, nebo pepře, asi odpovíš obě 2 položky? No a ten česnek k nakládání ryb,používám skoro na všechny uzené ryby. Pře vložením do udírny pěkně utřít rybu do sucha, ale každý má svůj receptík ……
Vida makrely bez hlav(žaber)aby nebyly hořké,a ty druhé podkůvky?? kapřík!! nebo tolstolobik že??? hezké foto8-)
#43165 13.8.2012 v 10:09Viděl bych to na kapříka lysce. Snad!;-)
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY