Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 14°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 19°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

1 2 3 4 5 6 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
Červený Jndřich
31.03.2012 ID: 1033810

To zní zajímavě a velice lákavě.Bohužel si musím počkat na Červen jelikož treskovité ryby došly.

0

Odpovědět

monty1
31.03.2012 ID: 1033867

No už jsem to tu jednou dával před nějakým časem, ale dám to tu ještě jednou. Stojí to za to.

Rybí salát:

Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme utěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalijeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zalito. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.

Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.

0

Odpovědět

petras
31.03.2012 ID: 1033886

[citace]monty1 napsal: No už jsem to tu jednou dával před nějakým časem, ale dám to tu ještě jednou. Stojí to za to.

Rybí salát:

Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme utěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalijeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zalito. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.

Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem. [/citace]

To deko už bez octa,doufám:-(

0

Odpovědět

vd
01.04.2012 ID: 1033889

cca 1 kg feliet z tresky uvarím v slanej vode, nechám vychladnúť a skontrolujem, či tam nezostali kosti, nakrájam nadrobno cibuľu, kyslé uhorky, kúsok mrkvy, pridám hrášok, 1-2 lyžice plnotučnej horčice, trochu mletého korenia, 1 prípadne 2 majolky + 1 tatarskú omáčku a po vymiešaní dochutím podľa chuti octom a niekedy pridám na zriedenie i trochu vody z uhorkov.

Na tanieriku pokvapkám kečupom a s rohlíkom chutná domáca treska v majopnéze.

Dá sa použiť i sladkovodná ryba napr. pleskáč, len je viac práce s vyberaním kosťí.

0

Odpovědět

casperko1
01.04.2012 ID: 1033913

to vd

skusil som je to dobry recept mnam :-)

0

Odpovědět

01.04.2012 ID: 1033928

Přidávám super recept na těstíčko,který mám přímo od anglického šéfkuchaře které se používá při anglickém národním jídle Fish and chips:

Vykostěné a stáhnuté filety se nařežou na řízky přiměřené velikosti pánvice nebo friťáku,který budete používat.

Vymícháte hladkou mouku cca 75dkg. s vodou tak aby těsto bylo jako hustá kaše bez žmolkú.Do vzniknuté kaše vmícháte cca 2 polévkové lžíce octa,prášek do pečiva,přiměřené množství soli,pepře a trochu postrouhané kůry z citronu.Když těsto začne bublinkovat je připraveno k použití.

Pořádně namočíte připravený filet do těstíčka a prudce osmažíte na rozpáleném oleji/Ryba v oleji musí plavat a teplota oleje musí být okolo 200°C/Smažíte do té doby než těsto začne červenat.Pokud vám zůstane trochu těsta tak do něj namočte cibulové kroužky a osmažte je.

Osmažené ryby nechejte okapat na sítku a konzumujte s hranolky anebo chipsy.Jakákoliv omáčka,salát apod . podle vlastní chuti.

Je to nezdravé ale máš nebíčko v papuli

0

Odpovědět

dedek
01.04.2012 ID: 1033938

Treska smažená ve vinném těstíčku

O,5dl bílého vína,2 vejce,hladká mouka,1 lžíce oleje do těstíčka 2dl na smažení

Očištěné a opláchnuté porce osolíme.Rozšleháním bíleho vína,vajec,mouky,oleje a soli připrávíme těstíčko,které musí být přiměřeně husté-aby se pěkně táhlo a nebylo řidké.Tresky v těstíčku obalíme,opatrně avšak rychle vložíme na olej a po obou stranách osmažíme dozlatova.Vhodná příloha jsou brambory nebo hranolky a tatarská omáčka.

Je to fakt dobré u nás se to dělá dost často,dobrou chut:-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

Luboš
01.04.2012 ID: 1033941

Treska po Švédsku

Nakrájíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) na kolečka a na osmahnuté cibulce opečeme. Takto upravenou zeleninu dáme do menšího plechu, který potřete máslem (ne rama....). Filety posypeme kořením na ryby od Avokáda, položíme na zeleninu (čím víc zeleniny, tím lépe)a při teplotě 180 C. pečeme asi 10 min. V mezičase si připravíme jednu smetanu ke šlehání, jeden bílý jogurt, tavený sýr, kopr a podravku. Do menšího kastrůlku nalejeme smetanu, bílý jogurt a rozehřejeme v tom tavený sýr. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme kopr, podravku a sůl(dle chuti). Treska se mám pekla 10 min.... vyndáme ji a nalejeme připravenou směs na tresku .... na 190C pečeme asi 30 min. Na povrchu je to trošku opečené a smetana je zredukovaná na hustější konzistenci.

Jako příloha je super bramborová kaše, nebo opečené brambory.

Přeji všem dobrou chuť ;-);-)8-)8-)8-O

0

Odpovědět

Franta
01.04.2012 ID: 1033943

To Yetti: Ještě že jsem po obědě, jinak bych šel do mražáku a pár tresek si takhle udělal:-D.

0

Odpovědět

Kikibut
01.04.2012 ID: 1033952

Můj oblíbený recept co děláme s kamarádem

Halibutí tatarák ala Kikibut a Kubík Musil

ingredience:

podle počtu osob pro dvě stačí 500-700g halibuta.

sojovou omáčku

cibuli

okurky (kyselé)

rozdrcená rajčata

citron

mletou papriku

kmín drcený

čerstvý nadrcený pepř

sůl

Postup: Halibuta zbavíme kůže a nařežeme na tenké nudličky. Ty za pomocí ostrého nože nasekáme na jemnou kašovitou hmotu. Rozdrtíme rajčata nebo namixujem a přidáme k halubutovi. Zakapeme sojovou omáčkou a promícháme. Cibuli a okurky nakrájíme na malé kostičky a přidáme je k halibutovi. nadrtit pepř a přidat kmín a papriku.Zakapat citronem a nechat tak 2-3h v chladu a až potom dosolit ! Ryba by ji totiž vstřebala a byla by pak i možná přesolená ,když ji po vytažení ještě posolíte. Podávat na topinkách potřené česnekem !

Stejný postup děláme i s lososem a treskou :-D

0

Odpovědět

01.04.2012 ID: 1033954

To kikibut: Tak na toto se určitě dám,vypadá to super

0

Odpovědět

Červený Jndřich
01.04.2012 ID: 1033956

Jsou tu samé dobroty.

0

Odpovědět

Kikibut
01.04.2012 ID: 1033958

[citace]dedo145 napsal:

To kikibut: Tak na toto se určitě dám,vypadá to super[/citace]

Je to výborné !

0

Odpovědět

monty1
01.04.2012 ID: 1033963

[citace]petras napsal:

monty1 napsal: No už jsem to tu jednou dával před nějakým časem, ale dám to tu ještě jednou. Stojí to za to.

Rybí salát:

Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme utěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalijeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zalito. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.

Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.

To deko už bez octa,doufám[/citace]

jo, jo............................

8-)

0

Odpovědět

1 2 3 4 5 6 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.