Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › prosba o pomoc
- Toto téma obsahuje celkem 49 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 13 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#22393 2.7.2011 v 17:28
Když čtu tuto diskuzi,tak mi naskakuje husí kuže a to jedu zase až příští rok.Věřím že někdo najde nějaké řešení, jak se dát pojistit a dá nám vědět.Já měl zatím štěstí a to samé přeji všem ostatním.
#22413 3.7.2011 v 7:43Anonymní uživatelNeaktivní(33 odpovědí)Mikulcak..
Hoj,psal jsem ze Soroye,pod jménem Karel Svoboda,zajímal jsem se o projev závady.Pokud je motor potkaný(přeskočený rozvod řemen)tak se to mohlo opravit na místě!Dovézt hotovou hlavu, mechanika co to posr.a….
Osobně si myslím že moc nepomůže žádné pojištění,a nové auto?ano,ale je to věc názoru,ani nové auto v takzv. záruce nezajistí že bude vše bez problémů(uplatnění rekl.atd)Není zde prostor se komplet rozepisovat.
Myslím si že nejdůležitější je mít po ruce dobrý a spolehlivý autoservis,píšu zde jako majitel autoservisu se zaměstnanci,z této pozice si nedokážu představit že by mě zákazník zavolal že nejede, a já bych zůstal klidný,že kluci při opravě něco nepřehlédly,proto by logicky následovalo :od zákazníka popis závady.Určení postupu zajištění mobility od našeho autoservisu,popř odtah. Vzhledem k tomu že VW multivan T4 vlastním,a opravujeme i tato auta, tak zde máme spousty dílů popř. i celý motor.Odtahovka nebo náhr.vozidlo je sam ozřejmostí.Snad každý kdo jezdí autem, má svůj autoservis,nebo se mýlím?Leoš
#22434 4.7.2011 v 9:02To leo-pro odtah jsme se nakonec rozhodly proto,protože jsme byly přesvědčeni že chybu udělal ten co dělal rozvody a pokud by jsme do motoru nějak sáhly tak by nemusel uznat reklamaci… Teď má tento pán auto u sebe,přijel si pro něj,dnes by měl motor spolu se soudním znalcem nebo někým od pojišťovny rozebrat a zjistit příčinu bo je pojištěn “na blbost”.Dám pak vědět jak to dopadlo.
#22452 4.7.2011 v 19:04mikulcak napsal:
To leo-pro odtah jsme se nakonec rozhodly proto,protože jsme byly přesvědčeni že chybu udělal ten co dělal rozvody a pokud by jsme do motoru nějak sáhly tak by nemusel uznat reklamaci… Teď má tento pán auto u sebe,přijel si pro něj,dnes by měl motor spolu se soudním znalcem nebo někým od pojišťovny rozebrat a zjistit příčinu bo je pojištěn “na blbost”.Dám pak vědět jak to dopadlo.
Ale keď ste dali dole plastový kryt rozvodu, tak Vám to nemusia uznať. Môžu to zdôvodňovať tým, že ste tie
skrutky zo zotrvačníka odskrutkovali až doma. Poisťovne sú svine… 🙁 No som zvedavý, ako to dopadne. Dúfam, že si to vypije ten, čo to spôsobil…
#22458 4.7.2011 v 21:35Anonymní uživatelNeaktivní(33 odpovědí)To-Mikulcak
Pojišťovna bude velmi problematická,protože tkzv.pojistka na blbost se nevztahuje na předmět opravy,to znamená že pokud máte fa.na výměnu rozvodů, žádná pojišťovna to nebude plnit,protože toto by bylo stoprocentně jednoduše zneužitelné.Pojistka na blbost se vztahuje na věci převzaté ,ale ne na předmět smlouvy o dílo.Nevím,přesně, nejsem pojišťovák,takže nevím zda to přesně popisuju.Ale byla mě tato pojistka vysvětlena,takto:pokud se nese ze skladu čelní okno a to se rozbije,pojistka se uplatní,je to nedbalost,ale pokud se rozbije při montáži už je to neodborná montáž a nic.Ano dělá se to jinak!to nebudu rozepisovat.
Pokud už ale přibírá Pán k případu soudního znalce,je předpoklad že se bude chtít bránit.Soudní znalec,vpodstatě popíše stav věci,ale rozhodně neurčí příčinu závady,to je na soudu,a ten si nechává dělat další posudky,a další a tak se to točí velmi dlouho!Protože v některých případech je velmi složié určit co je následek a co příčina!
Zeptám se jen na jedno? Byla vyměněna i vodní pumpa?Byl vyměněn i ten velký středový šroub?(pozor velký utahovací moment)Kolem kterého byly ty vypadané?Mělo by to být na faktuře.
Nebudu tady ale rozepisovat mechanické postupy,pokud můžeš a chceš rozsáhlé informace zavolej.Pokusím se ti pomoct i dalším jednání.Leoš
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › prosba o pomoc