Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pokec – volný pokec o všem možném
- Toto téma obsahuje celkem 648 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel os a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#81048 13.2.2014 v 18:08
Kime,
zásady výběru lovu v Norsku jsi vybral dle mne správně a taky jsi je dle důležitosti fajn seřadil.
Já teda s CK ne, autobus a organizaci moc nemusím a ani kemp. Ale to je individuální a není podstatné pro nahozené téma.
Důležitější je vyzkoušet si několik lokalit a každý si najde to svoje. Když máš kamoše (ne kecaly), kteří znají a umí poradit, vždy to zredujkuje volbu “pokus-omyl”. Stránky RN nemají v tomto konkurenci.
Zdar, tvoje názory a zkušenosti si vždy rád přečtu.
😉
#81062 13.2.2014 v 20:24Souhlasím s Banjoboy s tím, že každý si hledá to svoje. Někdo zde již dříve odpovídal nováčkům, kteří nejsou začleněni do již existující party se zaběhlým režimem, aby využili CK. Pro ně je to asi pravděpodobně jediná cesta jak se jako jedinec může za lovem tresek dostat. Jak však takový jediný zájemce sežene přijatelnou dopravu. Navíc neví zda jej Norsko chytne. Také nemám rád resp. nesnáším, když by mě v Norsku někdo organizoval pobyt. Uzemnil mě sedoil s těmi motory. Mám za to, že by pro náš způsob rybolovu (pokud nevyužiji kutr) měl mít motor minimálně 30 koní na velikostně odpovídající lodi.
#81103 14.2.2014 v 12:25Patřit by to mělo asi do téma
kolik rybářů do lodi…..ale vidíte, že v šesti v pohodě
a sranda prý veliká:-D
#81110 14.2.2014 v 13:27Ano je to jeden ze způsobu lovu ryb. Kormoráni mají podvázané krky, aby rybu nepolkli. Až má páníček dost dá jim samozřejmě také ochutnat. U ptáků je to zřejmě vypracovaný podmíněný reflex, který vychází z jejich instinktu. Snad se to dá přirovnat k sokolnictví.
#81123 14.2.2014 v 19:30No tak Kime, to si mě fakt dostal…s těma podvázanýma krkama:-P
#81124 14.2.2014 v 20:28#81125 14.2.2014 v 20:34Díky Stepe, zase jsem o trošku chytřejší….velikost ryb sice trošku slabší…ale ještě mě řekněte jak takového ptáčka chytnu a ochočím…
lítá jich tady dost…:-D
#81129 14.2.2014 v 20:45Já nevím, tady všichni na kormorány nadávají, ale aby je využili jako číňani, to ne:-D:-D
#81167 15.2.2014 v 3:34Nejdříve by bylo asi nutné doplnit rybářský řád o takový způsob lovu. Dovedu si představit jak by asi probíhala diskuse nad takovou změnou. Hoope myslím, že by bylo nejúčinnější najít hnízdo a od malička vychovat. Jinak to asi nepůjde. Podle mě jsou to velmi bystří ptáci a s inteligencí si moc nezadají s krkavcem.
#81205 15.2.2014 v 10:13Ročně tito predátoři způsobí rybářům mnohamilionové škody. Protože je kormorán zákonem chráněn, mohou o náhradu škody požádat pouze soukromí chovatelé ryb. Rybářské svazy ne a proto získávají peníze na nákup nových ryb z příspěvků samotných rybářů:-E
#81206 15.2.2014 v 11:07Na českých rybnících způsobují kormoráni roční škody až 130 milionů korun.Jejich odlov je možný pouze s povolením kraje,ale od 1.září bude vyškrtnut ze zvláště chráněných druhů,čímž umožní jejich jednodušší odstřel.A myslím,že je na řadě další přemnožený predátor a to je krkavec:-E
#81207 15.2.2014 v 11:11Kormorán byl vyňat ze zvláště chráněných druhů v loňském roce. Náhrada jím způsobených škod již není vyplácena ani profesním rybářům. Celková evropská populace kormorána činí v současnédobě 2 mil.ks (oproti 70 tis. v roce 1970). Denně sežerou 1 OOO tun ryb a mnohonásobně více jich poškodí. Typický příklad kam až může vést demagogická ochrana zelených.
#81216 15.2.2014 v 11:31Tak nyní musím něco prásknout. Před mnoha lety, když se v parlamentu projednávali zvláště chránění živočiši a již v té době se kormorán dosti šířil, jsem za mnou sedící rybáře vyzval, aby také na tom semináři diskutovali a hájili své zájmy. Doslova jsme jim řekl: “nám myslivcům nevadí ….” Bez odezvy. Vůbec se svými názory – požadavky nevystoupili. Já jsem samozřejmě pro zachování biodiverzity v naší krajině. Avšak, když lidé utvářejí krajinu pouze dle svých potřeb tak to tak dopadá. Je to daleko širší problém. Když zelení volají po likvidaci nepůvodních druhů živočichů nemám nic proti. Na druhé straně použiji výrok mého kolegy, který na adresu ochranářů říká – když původní živočich, tak nasadíme mamuty – nadnesené. Stačilo by, kdyby se u nás natrvalo usadili medvědi. Už raději končím, bylo by toho více. Myslím, že problémy s nepůvodními živočichy a rostlinami jsou na všech kontinentech.
#81217 15.2.2014 v 11:47Heslo zelených:
Zabij bobra, zachráníš strom:-D
#81218 15.2.2014 v 12:00Solny napsal:
Na českých rybnících způsobují kormoráni roční škody až 130 milionů korun.Jejich odlov je možný pouze s povolením kraje,ale od 1.září bude vyškrtnut ze zvláště chráněných druhů,čímž umožní jejich jednodušší odstřel.A myslím,že je na řadě další přemnožený predátor a to je krkavec
Akorát se nepotápí:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pokec – volný pokec o všem možném