Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….

• Toto téma obsahuje celkem 1,587 odpovědí. Do diskuze (188 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 1 rokem a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 601. až 615. (celkem z 1,588)
  • Autor
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

to shark

Fakt by jsi měl navšívit Norsko, když se chceš zúčastňovat diskuzí zabývající se Norskem.

Fakt my o voze a ty o koze.

Dotaz zněl na vysílačky, které nahradí volání telefonem, za který musíme nostop plati. Takzvané vysílačky do kapsy. Žádné běžné lodě, které si pronajímáme v Norsku nemají ve výbavě vysílačky. Nemusejí je mít!

Jinak nám se ty obyčejné vysílačky s dosahem 4 km osvědčily nejen na moři, ale i pro komunikaci více aut na cestě. Je to prostě levnější, jak si volat mobilem.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

a napsal jsem snad neco jine?!

bezna vysilacka v lodi ma dosach klidne 100km…to jsem nespominal.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Shark myslí profesionální vysílačky. ( předpokládám ) .

Ty dětské s dosahem 5-10 km nepotřebují žádné povolení i v norsku.

My bereme letos CB stanice. Tam je dosah max. 40 km. Každá země má volné frekvence. Používají je i kamioňáci.

Ruční začíná někde od 5 000,- CZK. Je na 8 tužkových . Jedinou nevýhodou je, že jsou veliké a do kapsy proti vodě je nedáte. Jsou ale spolehlivé.

Nebylo by naškodu, kdyby JANKA zjistila nějaký levný tarif v Norsku na telefonování.

V Rakousku mají Orange ,,supernet europa,, za 29 EUR a máte v EU na volání 300 minut. Z CZ kamkoliv po EU . TARIF

Pár lidí , co znám to mají. a spokojenost.

Je i něco takového v Norsku ?

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (63 odpovědí)

zprava pro křivana,

zdar nevi se co kluci na Titranu? Čekám jak to vypadá a zatím nic.

R8-O

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Jak se dívám, tak ceny CB stanic jdou dolů. Dnes již od 2500,-

Vysílačky

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

to kikibut:ty vysílačky maji dobrej dosah a jsou super,když jste od sebe tak daleko,že se už neslyšíte bez vysílačky nebo telefonu.Když se ale pak dostaneš za větší ostrov,tak signál opravdu zmizí.Na volném moři bez ostrovů je to dobrý.Profi vysílačky maji samozřejmě zcela jiný signál,než tyto za cca 1500,- Kč.Je to taková nouzovka,abys nemusel utrácet peníze za mobil.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Jlimáne, já ti dám křivana.

Věř, že se ozvou, co nevidět. Taky čekám na zprávy.

Trajekt do osla byl prý luxusní.

Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

Zdar máte čerstvé info ve vláknu středního Norska 2012

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to 007krivanek presne o tom jsem psal,jen bych nerozlisoval vysilacky na CB a detske…Dozajista existuje hranice(treba 5w) kde je provoz bez povoleni.Nektere maj i slusnej dosach.

Volne frekvence to je zaklad,co je v CR volne muze bejt v Norsku problem.Tohle je ale treba znat predem…protoze povidani o rybach na treba nouzovy frekvenci muze bejt pruser i u ,,detsky,, velikosti 😯

Co jsem ale puvodne chtel napsat je ze lidi bezne ocekavaji od vysilacky treba s dosahem 10km prave takovej dosach na mori.(nejsou prekazky) ale neni to pravda.Dle mych skusenosti je na otevrene vode pouziti malych visilacek tak do 1/3 az 1/2 udavaneho dosahu…

Jiz spominanej ostrov samozrejme dosach jeste zmizuje.

Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

Dnes jsme zkoušeli vysílajdy s dosahem 8 km na volné ploše.Po 2 km už byl signál tak mizerný, že jsme se sotva slyšeli.Žádná hitparáda….

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Dorsak napsal:

Dnes jsme zkoušeli vysílajdy s dosahem 8 km na volné ploše.Po 2 km už byl signál tak mizerný, že jsme se sotva slyšeli.Žádná hitparáda….

A co ryby něco na podívanou ???

Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

Dorsak napsal: Dnes jsme zkoušeli vysílajdy s dosahem 8 km na volné ploše.Po 2 km už byl signál tak mizerný, že jsme se sotva slyšeli.Žádná hitparáda….

Tak to je tedy nejspíš kpovat nebudu.Nějak tu převládá negace.

Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

To kikibut: je to ve vláknu středního norska 2012.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Dorsak napsal:

To kikibut: je to ve vláknu středního norska 2012.

už jsem viděl good fish8-)

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to Jindrich koukal jsem jak to je v CR a mate deleni podle frekvenci a vykonu.Obavam se ze na povolenych frekvencich a s povolenym max 0.5W to bude fungovat asi tak ,,vidim te dobre slysim te spatne,,

Rovnako v aute bez externy anteny by podle mne museli jet dve auta hned za sebou aby vubec byla komunikace mozna…

Na strednich vlnach ktere jsou jiz regulovany prisneji jsou moznosti lepsi…pokud vysilacku tak spise neco ze spominane ,,CB,,kategorie.Tady ovsem nastava otazka nakolik by byli legalne v Norsku ,jedna se totiz o mnohem haklivejsi frekvence.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 601. až 615. (celkem z 1,588)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...