Zde si můžem pokecat o všem možném a tím jiná témata,které sou zaměřeny na určitou věc nebudeme odkloňovat od hlavního tématu....;-);-);-);-)
Zde si můžem pokecat o všem možném a tím jiná témata,které sou zaměřeny na určitou věc nebudeme odkloňovat od hlavního tématu....;-);-);-);-)
Všetko závisí od spôsobu lovu a destinácie.
V strednom Norsku stačí jemná výbava, na severe pevnejšia.
Napríklad dole používam šnúru max. 0,17 (20Kg), na severe 0,32 (52Kg).
U spôsobu lovu je to podobné.
Lov na mäso, pilker – silnejšia šnúra, vláčka – jemnejšia
Odpovědět
Vzalo to blbé formátovanie.
To je tak, keď sa robí viac vecí naraz :-)
Odpovědět
Stare bankovky 50 a 500 nok by mely prestat platit ve ctvrtem kvartalu 2018 – presny datum jeste neni dan. 1000 NOK ke konci roku 2019 100 a 200 konci 30.5. 2018 Pak se daji vymenit za poplatek u Norges Bank. https://www.norges-bank.no/Sedler-og-mynter/Ny-seddelserie/
Dobrý den, nevíte dokdy platí staré bankovky 50, 500 a 1000 NOK ??? Jedeme na Soroyu od 18/9 – 2/10/2019 Děkuji Pavel
18.10 2019
Odpovědět
Víte někdo kolik se asi vejde kilo filet do standardní bedny na úlovky 80 x 40 x 20 cm?
Odpovědět
záleží na tom jestli bude bedna v mrazáku a budeš to do ni ukladat právě vyfiletovane , tak 30-33kg. pokud budeš ukládat do bedny již zmrzle filety tak 23-28kg podle toho jak uhledne balíčky budeš mit. V prvním případě bacha na to ze ryba zmrznutim nabyde a bedna se ti může vyboulit popřípadě nedovres víno.
Odpovědět
Ahoj. Já se ani nedivím, jelikož to co jsem viděl za dvacet let, co do Norska jezdím, nemůže směřovat jinam. Prostě si za to můžeme sami nedodržování pravidel a zákonů. Já bych kontroly ještě zpřísnil.
Odpovědět
Zdravim kolegové, nedá mi to nenapsat, ačkoli zřejmě budu osočen za barbara co kazí českou pověst v očích norů.
Po cestě od Tingvolu je před Sunndalsorou tunel 9km max. rychlostí 80km/h. Tunel je po kopci a vjezd je také z kopce. Venku lilo jak blázen a já jel s dodávkou do tunelu. Samozřejmě se to sviňa z kopce rozjelo a já čuměl po barevných sekcích tunelu a navigace ukazovala 80km.( V tunelu samozřejmě rychlost neukazuje, ukazuje trvale jen tu vstupní) Tak jedu a čumím. A najednou uprostřed tunelu sedí jakýsi mužík a nad ním někdo mává červeným světlem. Přijedu blíž a z mužíka se vyklubal polda s radarem a druhej na mě mával a navedl mě do servisního prostoru v tunelu kde měli schovaný auto. Tak si vystupte a pojďte si sednout do našeho auta. Krve by se ve mě nedořezal. No a pak to už bylo rychlý. Já 92 oni 3400NOK. Dostal jsem ve vší slušnosti bumážku a přání ke šťastné cestě. Poučení je jasné dodržovat a dodržovat. Poldové jsou slušní ale i kurevsky rafinovaný. Těžko budu říkat že měřit v temném tunelu je skoro hazardování se životy všech zúčastněných.
P.S. Po 300km za Ottou na E6 na 50km seděl zase mužík s pistolkou a za ním chlapci v úhledných vestičkách schovaní za rohem. Vzhledem k předchozí tunelové zkušenosti jsem jel 48. :-)
Odpovědět
Ty si rychlost zjišťuješ podle navigace ? Nemá náhodou auto vyrobené posledních 30 let povinně funkční rychloměr ? btw. nemají náhodou i dodávky (mimimálně koncernu vw) tempomat? Jinak si z překročení rychlosti nic nedělaj. Já 50 kou ve městě snad jen parkuju..kdyby zákonodárci vážně chtěli abychom jezdili podle předpisů tak nařídí zákonem aby všechny auta měli omezovač a podle značky by nastavovali maximální rychlost..
Odpovědět
před pár lety nás taky změřil jeden ležel ve škarpě s puškou za 12km 3000 noku
Odpovědět
Na rafičku tachometru koukám samo taky, ale když máš před ksichtem 12 palcový display tak kam se koukneš dřív? Hlavně když jedeš a nepřemýšlíš o rychlosti. A obyčejný tempomat tě z kopce neubrzdí. Ale to je jen takový plkání. Jel jsem rychle a holt tam byli.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...