Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pojištění na moře

• Toto téma obsahuje celkem 21 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sten76 a poslední změna proběhla před 14 roky a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)
  • Autor
    Honza Špička
    Člen
    (6 odpovědí)

Kolegové,zajímalo by mě jaké si vyřizujete pojištění na dovolenou na moři,přesněji řečeno jestli obsahuje i pojištění pro případ záchrany na moři?

vamor
    Účastník
    (93 odpovědí)

Záchrana na moři je zdarma, u nás se stejně pojistit nedá. Stejně tak nenajdete v Čr pojišťovnu, která by pojistila loď, tu má ve většině případů pojištěnou její majitel v Norsku.

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

Zdarma ale nejspíše nebude, pokud bude nutná díky hloupostem pod vlivem alkoholu.

Sten76
    Účastník
    (208 odpovědí)

Po zkušenostech osobně sjednávám pojištění jen pro případ lékařského ošetření. Už nesjednávám ani pojištění zavazadel. Vychází to cca na 20,- Kč za den.

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

Sjednávám si pro jistotu vždy cestovní pojištění u Allianz nebo Kooperativy  lékařské výlovy a pojištění odpovědnosti za škody způsobené třetí osobě, nikdy nevím do čeho můžu najed, nemusí to být vždy zničení lodě, oprávnění k řízení na moři mám, takže by to mělo být zohledněno.Lodě musí mít pojištěné majitel, tak jako u nás auta. Pokud má kvůli nám ještě nějakou zvláštní pojistku tak ji většinou asi započítá do ceny jako na Bakkanu.

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

Tak na pojištění zavazadel mě v Generali taky lákali, ale když jsem chtěl vědět jak to je, tak už tak ativní s informacema nebyli. Pokud by se mi s věcma něco stalo třeba v autobuse, tak za to odpovídá dopravce a oni ne. A kdyby se mi něco stratilo při pobytu v Norsku, tak je to prý taky trochu komplikované. Musí být věci prokazatelně pod zámkem a navíc by nejspíše chtěli nějaký zápis od policie:-(

Zajímavé je, že u některých pojišťoven berou rybolov ze člunu jako běžnou dovolenou a jinde vyžadují dražší pojištění pro nebezpečné sporty. Otázkou je, zda chtějí z lidí vytřískat více peněz nebo naopak při nižším pojištění nebude problém se špatnou pojistkou (zařazení). Ne všude jsou v kancelářích fundovaní lidé.

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

Zavazadla se pojišťují samostatně a tuto pojistku v cestovním pojištění nesjednávám , jen lékařské výlovy za ošetření a odpovědnost za způsobenou škodu.

Honza Špička
    Člen
    (6 odpovědí)

Generali a Kooperativa mají lodě a motorové čluny vyjmuty z plnění,takže na toto pojistku ani neuzavřou.V Allianz mi nedokázali ani odpovědět.Přes německé cestovky jsem se připojišťoval i s “posádkou ve člunu”.Měli v tom zahrnuté i případy přírodních katastrof a záchrana při nich (myslím tím na moři).Nepřeju nikomu aby ho museli zachraňovat,ale vím,že i čechům se to stalo a tak mě zajímalo jestli někdo nemáte nějaké info (víc než “jedna paní povídala”).Záchrana na moři je zdarma pouze při zranění,ale né třeba při poruše lodi.

bocman
    Účastník
    (86 odpovědí)

Dneska jsem byl sjednávat cestovní pojištění.Nejdříve jsem navštívil Českou pojišťovnu,a tam mi to paní spočítala přes tisíc korun.Po nějaké redukci jí vyšlo 874 Kč.Poděkoval jsem.Zajel jsem si svojí zdravotní pojišťovnu,a měl jsem to za 216 Kč.Jak píše Salmon,tak zřejmě některé pojišťovny rybolov berou,jako nebezpečnou činnost.Jestli mohu radit,zkusit svoji zdrav.pojištovnu.

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

Souhlasím s Bocmanem: zdá se, že Česká pojišťovna dělá co může, aby odradila klienty vysokýma cenama. Kasírují moc, platí málo. Nejlepší zkušenosti : Allianz a nově Kooperativa. POZOR na připojištění odpovědnosti za škody u VZP: pro ně tohleto zařizuje Česká podnikatelská pojišťovna, aniž vám to oznámí, a to je hrůza. Rok jsem se s nima tahal o proplacení vrtule od motoru cca 4000,- Kč. Je to i dle mých dalších zkušeností nejnesolidnější pojišťovna v ČR.  

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

já sa pojistím  na zdraví a potom ještě na škodu,kterou,bych mohl způsobit.Zavazadla nepojištiju,jenom lékařské výlohy-ošetření a  odpovědnost za škodu,která jde způsobit.Pojištění mi už několik let dělá naše ůčetní,jenom ji řeknu od,kdy do kdy a je to.Platím asi kolem 300.

Jak jedem pracovně do světa,tak o to sa stará dycky ona a umí v tom chodit 🙂

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

to Doki: Podařilo se Ti nakonec z nich peníze za vrtuli dostat? Pokud jo, co jsi k tomu musel doložit? Je to celkem častý problém, tak by to určitě uvítali i jiní.

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

Pro Salmona: Ano, dostal, a do halíře. Ale vzájemná korespondence s ČPP by zde mohla běžet jako napínavý seriál… No zkráceně: nejprve napsali že vše je OK, jen potřebují doplnit údaje, a zda byl ten člun mně osobně zapůjčen. Já že ano, tak mně odpověděli že v tom případě mi dají kulový, viz mikrotečky pod smlouvou. Jak jsem je zlomil? |Chce to dobrý příběh: vrtuli jsem poškodil sice člunem, který mne byl zapůjčen, ale NE na tomto člunu, ovšem na člunu vedlejším, a NE při provozu motorového člunu, ale v době, kdy byl ukotven u mola. Byl červenec, horko, a já jsem skočil ze SVÉHO člunu do vody, a jak jsem ho odstrčil, poškodil VEDLEJŠÍMU ČLUNU vrtuli. Proč ne, ve středním Norsku… “Pojištění odpovědnosti za škody způsobené ” – taky někdy nazývané “pojistka na blbost”- se mi teda celkem vyplatila. Ale před nahlášením škody je nutno dobře rozvážit jak to sepsat, nejlépe se poradit s kamarádem z jiné pojišťovny…

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

Pro Doki: Dík! Takže kromě strategie na ryby musíme vymyslet i strategii na pojišťovnu:-)

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Česká pojišťovna? Jako by jste nic nepojistili! Při ceste do Norska jsme potřebovali pro jednoho člena výpravy lékařské vyšetřenní a ošetření ve větším rozsahu. Prostě jsme ani nevěděli, jestli ten člověk bude moci s námi na ceste pokračovat nebo si ho tam nechají. Byl pojištěny u ČP, ale kartu pojištěnce jsme prostě najiít nedokázali. Telefonáty do ČR nakonec stály 2500Kč a nakonec nám řekli, že se můžou pouze spojit s onou nemocnicí ( naštěstí státní ) a že to nejspíš bude trvat 12 hodin. A to vše zhruba v polovině cesty, notně nevyspalí atd. každý  tohle zná. Samozřejmě jsme s ČP řešili i ono pojištění a nakonec kdybychom nenašli u toho dotyčného obyč kartu VZP – která vše vyřešila, tak si ho tam nechali snad i s autem. Měli jsme štěstí, že jsme natrefili na státní nemocnici v Norsku a ne na soukromou. tam by se veškeré vyšetření muselo zaplatit keš a pak doma vymáhat na pojištovně. Musím říct, že to vyšetření u nás tojí přes 200 tisíc Kč. Norové se chovali neskutečně dobře a pacienta nám nakonec po všech vyšetřeních          ” předali ” s tím, že neshledali nic závažného i když průběh záchvatu velice vážný byl a ještě dnes se modlím, že nedopadl tragicky.

Tentokráte jen opravdu náhodou, skvělým přístupem všech lidí ve výpravě, doktorům zásahovky a pak v nemocnici v Fredrikstadu vše dobře dopadlo.

Nakonec ten dotyčný i když mu jednoznačně nejméně dva lidé zachránili život ani nepoděkoval.

Na dlouhé cesty do Norska by se měli vydávat lidé v dobré kondici a pokud někdo ví, že jeho zdraví je vrtkavé, by se tam vydávat neměl. Je jasný, že i zdánlivě zdravého člověka může potkat cokoliv a proto píšu na koho nespoléhat.

S Českou pojišťovnou od té doby nechci a nebudu mít nikdy nic polečného – neporadili, nepomohli nic neřešili.

Tato pojišťovna prostě podle mé zkušenosti spolhlivá neni.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pojištění na moře

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...