Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pojištění 2011 – Kompletní vč. škod na ,,cizím majetku,,
- Toto téma obsahuje celkem 80 odpovědí. Do diskuze (28 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Doršák a poslední změna proběhla před 11 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#19035 30.3.2011 v 16:01
A je mezi námi někdo, komu se např.podařilo udělat vrtuli a měl takové pojištění, že mu byla škoda u nás proplacena? Pokud ano, tak na jakém základě? Tedy, jaký formulář pojišťovně předložil a kým byl potvrzený?
Kolegům se povedlo v jeden termín udělat vrtule dvě, které zaplatili a pojišťovák se jim pak vysmál, že “nějaký papír” vystavený provozovatelem kempu nestačí. Co měli za pojišťovnu si už dnes nevzpomenu.
#19040 30.3.2011 v 18:41Musíš mít papír od majitele kempu a lodí,ne od cestovky.To byl také jeden z mínusů,když kluci bouchli vrtuli.Kluci dostali papír o zaplacení vrtule od cestovky,ale potřebovali ho od Nora.Na to taky pozor.Pojišťovna nezaplatí nic přes třetí osobu.No a taky Vám ten motor musá upadnout na břehu,jak jsem psal.Pak by to asi zaplatili.
Mára
#19083 31.3.2011 v 16:23Až zase pravda to není.Kdo jede přes cestovku, nemá žádný právní vztah k majiteli lodí popř.kempu.Z právního a jediného správného hlediska je to tak, že cestovka předepíše k náhradě škodu na základě písemného požadavku “Nora” na náhradu škody.Nor tuto škodu obvykle žádá po smluvním partnerovi, stejně tak, jako když se ” nepřijde” na to, kdo vrtuli udělal.Hodl má cestovka smolíka pacholíka a zaplatí to.
Samozřejmě kdo jede napřímo, toho se cestovka logicky netýká, pak musí předpis k náhradě přímo od provozovatele.
#19092 31.3.2011 v 18:57Kluci dostali papír o zaplacení vrtule od majitele cestovky,ale pojišŤovna chtěla papír od majitele lodi,tedy od Nora.Nevím už co to bylo za pojišťovnu.ale myslím,že to asi maji všechny stejně.
Mára
#19100 31.3.2011 v 19:59Také přispěji svou trochou do mlýna. Pokud se týká pojištění lodí ať odpovědnosti za škody nebo havarijního. Doporučuji použít pojišťovnu HDI najdete ji na této adrese. http://www.hdiczech.cz/ Myslím že každý kdo vlastní a provozuje loď mimo ČR jí zná a muže jí jenom doporučit. Pokud jste jen uživatelé musíte se spoléhat na to že loď mají majitelé pojištěnou. Druhá otázka je jak dalece odpovídáte za škodu kterou způsobíte. Rozhodně nehoda kterou budete mít neznamená že automaticky zaplatíte škodu na lodi. Takovouto náhradu lze vymoci pouze v případě že jste způsobili nehodu úmyslně, zanedbáním povinnosti nebo v opilosti. To se ale týká větších nehod ty jak předpokládám ale nejsou předmětem této diskuze. Pokud urazíte vrtuli tak je to téměř vždy vaše vina a musíte počítat že to za vás asi nikdo neuhradí. Je to asi jako u půjčovny aut kde se píchla guma také nehradí. Na drtivé většině lodí které jsou v Norsku půjčovány jsou hliníkové vrtule. Cena takovéto vrtule se pohybuje kolem 2000Kč. V Norsku o moc dražší nejsou. Pokud na vás za takovou vrtuli někdo chce dvacet tisíc tak mu řekněte že mu je nedáte a pošlete mu z čech novou. Takováto vrtule je spotřební záležitost a její životnost je jednu sezonu. Má rada je, pokud se něco stane buďte tvrdí a nenechte se zastrašit. Případně si kupte pojištění právní ochrany od DAS a při konfliktu to přehoďte na ně.
#19104 31.3.2011 v 21:08To Zapa. Musím Vám trochu oponovat, i když nerad jelikož Vaše příspěvky bývají účelné a přesné.
Jestliže dojedu do Norska, půjčím si loď a hned první den urazím vrtuli, Tak Majiteli mohu říci , že mu ji pošlu z čech. Že u nás stojí 2 000,- ( chleba u nás stojí taky 20,- CZK )A co mi na to řekne ? ok, Až mi ji pošleš, tak budeš jezdit dál. A zbývající pobyt mohu chytat na brčko z mola. Jedu tam proto, abych mohl chytat každý den, když to podmínky dovolí.
To znamená , urazím vrtuli , zaplatím za ni 2-4000,- + práce ( a chtěl bych expresní , abych mohl druhý den znovu na vodu ) ta taky něco stojí. Nechám si vystavit doklad, zaplatím to, nafotím to a u nás si to u pojišťovny nechám proplatit se spouúčastí 500,- CZK.
Každopádně to nikomu nepřeji a sám jezdím tak , aby k tomu nedošlo.
Ale nikdy neříkej nikdy.
To, že lodě ( NOR ) by měl mít každý pojištěný je jasný. Ale je tam spoluúčast, která nebývá malá. A uražená vrtule je spotřebák, který ani Nor nebude na pojišťovnu hlásit.
Tady jde o pojištění způsobené na věcech třetí osoby. Lodě, motory, vybavení rybářské, foťáky při SPORTOVNÍM RYBOLOVU NA MOŘI.
Zítra odjíždíme na TITRAN. Pojistku za 99,- na den sjednanou máme.
Doufám, že se nic nepřihodí. A kdyby náhodou ano, rád se podělím
příspěvkem o průběhu likvidace způsobené škody.
#19124 1.4.2011 v 12:41Osobně si myslím že právě vrtule je to co by domácí ani vy nemuseli řešit. Pokud je domácí Slušný tak vám tu vrtuli dá za normální cenu a není důvod cokoliv řešit. Ostatně mu ji ve většině případů pokryje vaše kauce když už ji nebudete chtít hradit. Pokud bude chtít horentní sumu je asi záhodno podívat se po jiné lokalitě. Ještě jen k částce za výměnu. Vrtule drží na jednom šroubu zajištěném podložkou nebo závlačkou. Práce je to asi na 5min a lze jí udělat i na moři při zvednutém motoru. Rozhodně to neberte jako že jsem proti pojištění. Já osobně od každého kdo se mnou jede cestovní pojištění vyžaduji. Jen chci upozornit na to že pojištění lodi je věc majitele nebo provozovatele. Ve smlouvě o zapůjčení by měla být klausule o tomto pojištění a vy by jste měli převzít odpovědnost za úhradu pouze do výše spoluúčasti. A to je ještě pouze do výše obvyklé spoluúčasti. Ta se u těchto lodí pohybuje okolo 300 euro. Jen na obranu majitele vrtule je z pojištění vyloučena.
#19132 1.4.2011 v 19:42Ještě k vrtuli-při nástupu u jedné CK na Hitře jsme byli seznámeni s cenou při poškození vrtule a nutností její výměny. Nepamatuji si již přesně cifru. Bohužel jedné naší posádce se to povedlo. Vyřešili jsme to tak,že jsme zajeli do Filanu do obchodu,kde jsme jí pořídili za polovinu ceny požadované CK. Stačí říct “propeller” a typ motoru. Výměna je opravdu otázkou 5 minut.Zdraví Jonas.
#19134 1.4.2011 v 19:55Jen upřesnění pokud budete vrtuli sami kupovat je nejlepší to torzo vzít sebou. Pokud to nejde tak kromě typu a výkonu motoru si opište z vrtule údaj o stoupání. Nemusí být na totožném motoru vždy stejné stoupání. Ten údaj vypadá např. takto, 15/18. Je to důležité vrtule s jiným stoupáním může značně změnit spotřebu nebo ovladatelnost lodě. Prodavač případně doporučí náhradu pokud stejnou nemá.
#19238 4.4.2011 v 23:17Nedá mi to.
Pane Zapa, když pojedu s vaší cestovní agenturou, Udělám vrtuli, Budete mi účtovat pouze 2000,- za vrtuli a výměnu tak jak jste psal v příspěvku dříve ?
Nebo budete i zkoumat převody na motoru, nebo zda-li není ohlá hřídel za další peníze ?
Vyměníte mi vrtuli ještě ten den ?
Dáte mi účet, abych mohl uplatnit škodu 2000,- na pojišťovně ?
Ptám se jen proto, že všechno nevypadá tak jednoduše.
Odpovíte mi ? Nebo nejlépe Nám ?
Ti co k Vám pojedou a tu vrtuli udělají, tak budou rádi za to , že za ni zaplatí jen 2000,- , což nikde v Norsku není.
#19244 5.4.2011 v 10:46Zdravím všechny,
zajímalo by mě, jestli nemáte někdo podrobnější informace o pojištění lodí, co si platíme na Bakkanu (100E). Jaká je tam spoluúčast atd?
Díky za info
i.
#19255 5.4.2011 v 19:14Především já nemám cestovní agenturu. Co se týká otázky jestli vám budu účtovat jen vrtuli tak mohu říci ano. Náhradní vrtuli mám s nářadím přímo v lodi a můžete si jí vyměnit sám. Z mého pohledu je to opravdu spotřební záležitost. Co se týká poškození hřídele tak to není tak časté a pozná se to po vyjetí motor vibruje a celé se to klepe. Pohledem se to opravdu těžko zjistí. Pokud k tomu dojde tak to už kryje pojistka kterou na lodě mám. Z mého pohledu zas není co řešit. V tomto případě to řeším výměnou celého motoru. Mám náhradní pro tyto případy. S účtem to je asi tak. Jelikož prozatím ke mě můžete přijed jen jako můj host tak vám účet nevystavím. Můžu vám jen ukázat fa co ta vrtule stojí aby jste neměl pocit že jsem na vás zbohatl. Jen ještě dovětek, za posledních 6 sezon na tomto místě, nepamatuji jediný problém s poškozenou vrtulí. Na následujícím odkazu si můžete ověřit cenu vrtule. Za tuto cenu si to může koupit každý a vrtule se hodí téměř na každý motor který se běžně půjčuje. To je zřejmé z popisu v textu.
#19561 14.4.2011 v 19:59Ještě o pojištění lodí , u pojišťovny Allianz lze pojistit vratnou kauci( na případné škody) při zapůjčení lodi, ale musí se to prokázat smlouvou od cestovky kde kauce musí být vyčíslena, nebo přímo od majitele lodě.Co se týka cestovního pojištění je potřeba se ještě podívat na limity plnění pojišťovny kde jsou většinou horní limity 1,5- 2 mil korun , jen Allianz a Victorie mají plnění bez limitu.
#19605 15.4.2011 v 9:11Zdarec chlapi,
teď jsem dostal od ALLRISKu podmínky pojištění do Norska. Pokud je budete chtít někdo přeposlat, pošlete soukromou zprávu. Ještě jsem neměl čas se s nimi seznámit.
🙂
#19627 15.4.2011 v 13:06O víkendu ještě naskenuji sazebník a těm, co jsem posílal podmínky ho dopošlu. Trochu vidím problém ve výši plateb na den – jsou zde 2 varianty :
99,- Kč na den u základního pojištění – motor do 40 Hp
314,- Kč na den u pojištění PLUS – motor nad 40 Hp
Kolik mají Aluboaty? nemají náhodou 50 Hp
🙁
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pojištění 2011 – Kompletní vč. škod na ,,cizím majetku,,