Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 23°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 16°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Pojištění 2011 – Kompletní vč. škod na ,,cizím majetku,,

Jelikož mi během vánoc došlo asi 20 dotazů na pojištění a dostal jsem se k PC až nyní, propátral jsem pár pojišťoven a zjistil, co a jak.

Všechny pojišťovny Vám nabídnou výhodné pojištění. Ale pozor při sjednávání podmínek. Sportovní rybolov na otevřeném nepatří do běžných sportů a ve většině pojišťovnách je to ve výlukách. Když uděláte vrtuli, Tak to nějaké uznají, jiné ne. Pojištění lodi, to musí mít provozovatel. Něco jako poviné ručení u nás na auta. Tedy NOR. Ale je tam spouúčast, která múže být klidně i 100 000,- CZK.

Většinou když uděláte vrtuli tak to stojí cca 7 000,- CZK. 4 lidi na lodi to zaplatí podílem a ani to na pojistku nedáváte. Ale kdyby jste rozbili loď tak částka bude mnohem vyšší. Myslím že opravdu dobré pojištění je základ. A co potom záchrané práce. Jediné RYBÁŘSKÉ POJIŠŤENÍ (co jsem našel)s pojištěním věcí převzatých ( zapůjčených ) má AXA.ZDE si můžete stáhnout aktuální ceník s kontaktem V ceníku je uveden.

Máte-li i Vy nějaké zkušenosti s pojišťovnami, tak honem s nimi sem. Za chvíli už budeme všichni odjíždět.

Odpovědět

Kamarádi udělali na moři vrtuli a samozřejmě jim to pojišťovna nezaplatila.Pojišťovák jim ale řekl,že by to proplatili,pokud by třeba motor nesli, upadl jim na molu a zlomili vrtuli.To je docela na hlavu co?

Mára

2 mara45

Diky za tip... pokud nekdy udelam vrtuli, reknu ze se to stalo pro manipulaci s motorem na suchu :-)

No dobrý nápad, nicméně by mne zajímalo, jak by se likvidaci vysvětlovalo poškození vrtule na suchu.My to zkoušeli a můžu říci, že to zase tak jedoduché není zničit vrtuli tak aby byla na odpis, uvážíme-li hmotnost a rozměry motoru, tak z moc velké výšky spadnout nemůže.Je z docela zajímavého kompozitu...a drahého...:-P

2 Dorsak

Spadnul ze schodu od mola primo na kamen

Jsme to koumáci.Jaká je pravděpodobnost, že se při pádu ze schodů poškodí jen vrtule?Ale toto bych zde asi nerozebíral, takto veřejně...;-)

2 Dorska

Uz mlcim :-D

Jako hrob, velebnosti...:-P

Jinak neni nutné aby se pojišťoval každej člen vyýpravy, ale pouze ten kdo jí zničí :-))

My se taky pojišťujeme jen jeden z posádky.

Mára

To Vlkous:

Svata pravda, ale kdo zaplatí všem ostatním veškeré náklady když např.otočí loď?Bo se stane něco horšího. Stále je pojištěn pouze ten jeden...

ta pomyslná vrtule je ten nejmenší průšvih.

To Dorsak:

Měl jsem na mysli poškození vrtule, jakožto nečastěji řešený problém.

Když někdo otočí loď, tak bude otázkou, jetli vůbec bude KOMU co vyplácet.

Nevím, jestli takováto pojistka bude platit i na osobní majetek.

Jinak tuto pojistku si určitě na rybolov z lodě nechám udělat. Protože poškodit loď nebo části motoru se může přihodit kdykoliv.

To je samozřejmě otázkou, ale pojištění obsahuje odpovědnost za škody na ostatním majetku.Tedy prokážeme-li "šoférovi" objektivní odpovědnost, pak se budou hradit i věci spoluvyklopených rybářů.Neboť oproti standardním výlukám, je zde kryta i škoda při/z řízení lodě.

Tak to by mne zajímalo, jak bych prokazovala, že jsem ty utopené věci měla?

Já to řeším tak, že při příjezdu nafotím loď i vrtuli, když je motor zvedlý. Nejlépe aby byl na lodi delegát, nebo majitel. Poté nastěhujeme pruty a vybavení. Poté to opět nafotím.

Pro pojišťovnu je toto myslím důkazní materiál.

Samozřejmě těžko při převrácení lodi budete požadovat proplacení Notebooku.

A v poslední řadě jsou doklady od nákupu rybářského vybavení.

To Segnorita: Jednoduše, většinou od věcí máme daňové doklady.No a když nejsou, tak čestné prohlášení.Ale jen stěží budou hradit vodní lyže atd.

:-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.