Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Poděkování

1 2 Další »
Preparator
24.07.2016 ID: 784390

Ahoj všem,  od 31.7.2016 se účastním jako vedoucí 10 denního rybářsko-výzkumného zájezdu na ostrov Averoy pořádaného Univerzitou Karlovou. Cílem výzkumu je studium a sběr parazitů, kteří tak moc trápí norské ryby a v posledních letech i nás sportovní rybáře. Kvalita masa jde neustále dolů a populace volně žijících ryb jsou parazity decimovány už v prvních letech života.

Při plánování tohoto zájezdu jsem oslovil své dva kamarády, Michala Simča (Sim) a Honzu Kozáka (Honzak), kteří bez jakýkoliv výhrad okamžitě souhlasili, že výzkum podpoří. Jan Kozák zapůjčil zdarma UK cestovní dodávku pro devět vědců a ušetřil tak UK 15 000 Kč! Michal Simčo pro změnu zapůjčil rybářské vybavení v celkové hodnotě 56 000 Kč! Mohu s jistotou říci, že bez pomoci těchto dvou lidí by projekt zanikl. Jsem rád, že i v dnešní době jsou mezi námi lidé (rybáři), kterým není lhostejný osud ryb v Norsku a dobrovolně pomohou naší nejznámější univerzitě. Tímto jim patří mé velké DÍKY!!!

Výsledky výzkumu bude UK srovnávat s univerzitami z jiných zemí. Krátký článek o parazitech mořských ryb se určitě dostane i sem na stránky rybolovnorsko.cz.

Děkuji pánové,

Láďa

0
Odpovědět
honzak
24.07.2016 ID: 1263914

A hlavne napis, ze tam hlavne jedes, protoze ty parazity budou hledat a zkoumat slecny od 18 do 21 let 😉😀😀😀😀😀😀😀😀

0

Odpovědět

rybarik
24.07.2016 ID: 1263933

DAKUJETE ...ako je to mozne  ze o PODOBNEJ akcii nevedia viacery ???mnoho  ludi si ,, mysli ze NORSKO je iba o ULOVKOCH.. rybarov  okolo MNA tiez trapia otazky ohladom  PARAZITOV..mozno aj my by sme prispeli......

0

Odpovědět

honzak
24.07.2016 ID: 1263951

Kdyz muzu rad pomuzu. 😉

0

Odpovědět

Sim
25.07.2016 ID: 1263970

Doufám, že nám také napíšeš pár řádek z badatelského pobytu. Těším se na reporty.

0

Odpovědět

honzak
26.07.2016 ID: 1264030

Doufám, že nám také napíšeš pár řádek z badatelského pobytu. Těším se na reporty.

Pan Preparátor říkal,že nás bude zásobovat fotkami a reporty každý den. Může to být zajímavá expedice. Jsem zvědav co vše se v rybách vyskytuje.

Výstřižek
0

Odpovědět

Preparator
26.07.2016 ID: 1264057

DAKUJETE …ako je to mozne ze o PODOBNEJ akcii nevedia viacery ???mnoho ludi si ,, mysli ze NORSKO je iba o ULOVKOCH.. rybarov okolo MNA tiez trapia otazky ohladom PARAZITOV..mozno aj my by sme prispeli……

Ahoj, výskyt parazitu v Norsku, je přímo spjatý s chovem lososů a tak to není v této zemi oblíbené téma, dokonce mohu říct, že přehlížené. Při plánování expedice jsem oslovil pouze své nejbližší přátele u kterých jsem věděl, že rádi pomůžou dobré věci. Děkuji, vážím si nabídky pomoci, ale sám neví jak celý výlet dopadne a tak nemohu ručit za výsledky. Budu se snažit udělat pro výzkum maximum a určitě napíšu zde na stránky co nejvíce z celé akce. Díky, s pozdravem Láďa

0

Odpovědět

Preparator
26.07.2016 ID: 1264058

Ahoj Sime, určitě napíšu. Vše od Tebe už dorazilo v pořádku ke mě. Ještě jednou Děkuju, hodně jsi tím pomohl, Láďa

0

Odpovědět

Preparator
26.07.2016 ID: 1264059

A hlavne napis, ze tam hlavne jedes, protoze ty parazity budou hledat a zkoumat slecny od 18 do 21 let 😉😀😀😀😀😀😀😀😀

Tobě kamaráde, rád osobně nějakého pěkného parazita přivezu živého a něž odjedeš na tu Aljašku, hodím ti ho do trenek!!!!

0

Odpovědět

honzak
29.07.2016 ID: 1264265

Touto cestou bych chtel podekovat kamaradovi Jimmymu (Milanovi) za darek ve forme viz foto. Dekuji Jimmy a doufam, ze ji spolu nacneme na nejaky rybarsky spolecny vyprave treba na Smolu.

20160729_142849
0

Odpovědět

Preparator
12.08.2016 ID: 1265034

Ahoj všem, tak jsem zpět z rybářko - nerybářské dovolené na Averoya. Týden utekl jako voda a kus práce je za námi. Nasbírali jsme spousty parazitů mořských ryb, okoukli  halibutí farmy v okolí a i něco chytili. Chtěl bych poděkovat Jance, která nám pomáhala dát dohromady program a celé ubytování zařizovala. Díky. V nejbližší době dám zde na stránky krátký článek o parazitech mořských ryb, aby každý rybář měl alespoň základní informace o tomto problému. S pozdravem Láďa

IMG_9340-1 IMG_9356-1 IMG_9320-1 IMG_9048-1 IMG_9268-1 IMG_9018-1 IMG_8995-1 IMG_8964-1 IMG_8944-1 IMG_9492-1 IMG_8904-1 IMG_9451-1 IMG_9464-1 IMG_9231-1 IMG_9094-1 IMG_8837-1 IMG_9195-2
0

Odpovědět

Sim
13.08.2016 ID: 1265045

Láďo, ty makrely jsou z volného moře? Nebo také z farmy?

0

Odpovědět

Preparator
13.08.2016 ID: 1265049

Láďo, ty makrely jsou z volného moře? Nebo také z farmy?

Makrely jsem nafotil zvenku klecí. Neveřil bych, kolik se točí okolo klecí ostatních druhů ryb. Makrely, tresky a polaci pomalu ve stejném množství jako halibuti zavření uvnitř. Určitě to ale neberte jako návod chytat v blízkosti klecí! Norové to hodně hlídají a dokonce mají u klecí ponorku, která prohlíží klec a blízské okolí, jestli se neděje něco co nemá.

IMG_9385 IMG_9398
0

Odpovědět

JIMMI
13.08.2016 ID: 1265050

to Honzak - ,,ne,ne,ne, pane učiteli - ty švestičky jsou pouze pro Vás,,.......... :lol: :lol: :lol:

Do dalšího rybolovu v Norsku je ještě daleko, to by se taky mohlo zkazit......Možná Vám to třeba příjde vhod s bratrem (pokud teda jede) zrovna na Bakkan - budete mít čím oslavit nějakého pěkného pollacka, kterých Vám přeju plnou loď...... :-)

0

Odpovědět

sandokan
23.12.2016 ID: 1272970

Pane Preparátore, ten článek je fantastický, vyčerpávající. Já jsem si mnohdy myslel, že mám krásně zbarvenou tresku, s nádherným pigmentem, ale ouha, byli to paraziti.

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.