Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel petras a poslední změna proběhla před 10 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)
  • Autor
    petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

V malém otvoru na vrcholu je přišitá šňůra,která je o něco delší než popruh a slouží k vytažení kotvy,musí být ve vodě volná,při zatáhnutí se z kotvy vytvoří šipka a směrem k lodi neklade žádný odpor.Její konec musí být taky přivázán k boku lodi.

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

V horním lemu je zašitá laťka,která drží tvar a pomáhá při umístění do vody,kotva se hází do vody proti větru,tak to někdy chvilku trvá,něž se nabere voda pak už si kotva sama vytahuje popruh z lodi.V protějším spodním lemu je zašiti olověné závaží,aby spodní konec šel dobře do vody.

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

Zátěž

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

Pohled z venkovní strany

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

Obsluha je jednoduchá.Najedu na místo,otočím loď bokem k vlnám,vezmu kotvu za laťku a spodní část s olovem ponořím do vody,začíná se pohybem lodi nabírat voda do kotvy a pokud už se začíná vzdalovat od lodi,tak si sama vytahuje popruh i s šňůrou na zpětné vytažení.Dá se to použít i při kratších vzdálenostech.Při ukončení lovu zatáhnu za šňůru,kotva se změní v šipku a pak ji spolu s popruhem stahuji do lodi,popruh je asi 8 metrů dlouhý,aby se při vytahování ryby nezamotaly popruhy a háčky.Toto trvá max.10 vteřin,takže to vůbec nezdržuje.Kotvu přehodím na bok lodi nebo ji po odkapání hodím na dno lodi.Jezdívám sám,zpočátku jsem z toho měl obavy,ale je to úplně bez problémů a opravdu to zpomalí loď minimálně o třetinu.

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

Ten suk je utržený popruh,chce to pevný materiál

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

Blbě se to fotí,snad to bude jasné.

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

Použil jsem šusťákovinu šíře 50 cm,z ní jsem ustřihl dva lichoběžníky podle nákresu a sešil je k sobě.Pak jsem sešil všechny 4 díly k sobě,rozměr byl asi metr a na výšku po sešití taky metr.Všechny spoje jsem přešil pevnou tkanicí,ty které pokračovaly na širší straně ven jsem spojil asi po 1,5 metru od kotvy,vytvořil oko a k němu připínám silný popruh,který na konci ukotvím na boku lodi,zhruba ve středu,aby se loď mohla pohybovat s vlnami a kotva je zhruba kolmo od lodi,ve směru proti větru.

Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

Díky petras je to názorná ukázka jak jsou rybáři šikovní

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

to Petras: prosím tě kam jezdíš? Již nekolikrát jsi zmínil, že rybaříš sám. Nevím, ale nepřijde mi to zrovna bezpečný. :-S ale třeba je to lokalita na klid.

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Moc šikovná věcička.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

Keďže patrím v šití medzi menej zdatných , zvažoval som túto kotvu. http://www.marinesport.cz – plovoucí kotva pre 6 m. loď.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...