Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pletená šňůra na lehkou vláčku

• Toto téma obsahuje celkem 51 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel jeliman a poslední změna proběhla před 6 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 46. až 52. (celkem z 52)
  • Autor
    shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to ZM , ale ja ti naprosto rozumim . Ja reagoval jen na argument ,,utrzeny ryby,, (tusim sroubek).

Ps.vice uzlu pevnost snizit muze…ale podstatny je ze uzel primo na karabince ma malou pevnost(v procentach) kdezto uzel medzi snurama ma pevnost vyssi.Takze prime navazani na karabinku neni vhodne.

Argument o ,,nápadnosti udice,, taky neobstoji protoze 2cm dlouhej navazec nemuze delat problem ….

Pokud mas obavu o stratu snury tak slabsi navazec logiku ma.

Pokud ale chytas na silon(na co jsem reagoval) tak zas nevidim duvod na nejake setreni;-)

Michal
    Účastník
    (246 odpovědí)

K těm uzlům,mám zkušenost,že při vázce z 90% urvu mimo uzel a to ať už je uvázán na karabině,obratlíku nebo přímo na návazci….8-)

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Když jsem zkoušel nosnosti různých šňůr,praskalo to vždy v uzlu.Používám grinner s dvojím protažením.Při chytání by to chtělo označit :-P,pak tomu uvěřím.Tak na jaře…U vlasce je to jasné,praská většinou v uzlu nebo na poškozeném místě.

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

K uzlom. Keď som pri vláčení prišiel o pekného sumca , myslel som že prdla šnúra. No a keď som ho vytiahol asi po hodine za riť , mal ,, odtrhnutého ripera” zaťatého v pysku a po zbytku šnúry ani stopy. _ Pozor na odfláknuté uzly. 😀

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Zdar Norci, doposud jsem kupoval šňůru SPIDERWIRE průhlednou 4C (max. spokojenost), teď jsem si všiml, že je i 8C. Jaký je v nich rozdíl kromě počtu vláken? Bude ta 8C tvrdší? Zkoušel jste někdo? Chci ji používat i na vláčku v ČR tak bych případně oželel těch 8 vláken a vzal pokud bude měkčí tu 4C.

• Odpověď byla upravena před 6 roky a 3 měsíci uživatelem Vydra.
    Planchet
    Účastník
    (28 odpovědí)

Ahoj, já používám bezuzlovky, nosnost 40kg, uzel žádný, výměna návnady velmi rychlá

jeliman
    Účastník
    (167 odpovědí)

Já používám obojí, šňůru na 12 kg VFT, hlavně v chaluhách, vážu na obyčejnou karabinku nebo také přímo na hlavičku – hlavně když není čas a dosti trháme kvůli ostrounům. Vlasec používám na vláčku na dorše. Podstatné je ovšem vedení nástrahy, cit a zkušenost s daným lovem, protože zejména v drsnějších podmínkách, třeba při lovu Polaků v příbojových vlnách se to projeví množstvím zdolaných ryb.

Ještě chci podotknout, že prvně jsem si jako asi všichni nakoupil hoooodně blbostí, které jsem postupně vylučoval a nakonec jsem skončil u pravidla jednoduše a lépe. R

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 46. až 52. (celkem z 52)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pletená šňůra na lehkou vláčku

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...