Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pilkrovací prut s otáčivými válečky (trollys) místo oček

• Toto téma obsahuje celkem 33 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZAPA a poslední změna proběhla před 8 roky a 9 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 31. až 34. (celkem z 34)
  • Autor
    honza dufek
    Účastník
    (1494 odpovědí)

…originál Strenky ze států.Stolibrovka by měla mít nosnost udávaných 45kg, ale při průměru 0,30mm???? Když 65librovka má průměr 0,41mm,tak stolibrovka má minimálně 0,45mm, Amíci udávají někdě jen libry a někdy jen metrické údaje v mm. Letos jsem ale přešel na Tuff line a naprostá spokojenost..

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Už je to hodně dávno co jsem koupil u Michala prut MILLENIUM 2,30 m 200-600g má kladky a zatím jsem nic lepšího neměl v ruce. Chytám na něj pořád a je to nesmrtelný prut. Nevím jak dlouho ještě vydrží a proto se chci zeptat ,zda je za něho nějaká adekvátní náhrada.

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Používá někdo takový prut a nebo podobný?

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Pánové, šňůru Stren, tu v červené krabičce mám navinutu na několika navijácích co půjčuji návštěvám. Před lety se zde prodávala 270m což je 300yd za 499Kč. To jsem považoval za přijatelnou cenu. Mám jí tak 6, 7, let Používaná občas. Pokud výrobce nezměnil technologii jedná se o zcela průměrnou šňůru která vyniká pouze tím, že neodpovídá ničemu co na ní píšou. Délka návinu byla u každé cívky jiná a to podstatně. Průměr je taky někde jinde než deklarovaný. Výsledek na naviják kam se vám má tohoto průměru vejít 320m se stěží vleze 240. Nosnost jsem nezkoumal je to podle mě ten nejméně podstatný údaj, vzhledem k tomu že věřím jen takovému údaji který si sám zfalšuji. 🙁 Co je ale horší je hodně náchylná na poškození a pak se ráda trhá. V tomto ohledu u mě vede. Za mě, poměr výkon cena, špatné nekupovat.

Ještě k lada, Pro chytání ve středním Norsku nemají pruty s rolničkou, pro rybaření žádný význam, možná pro vás pokud je chcete na půjčování. Výhoda je jejich nezničitelnost a bezúdržbovost. Jak tu nějaký kolega doporučuje mazat tak to je přesně ta cesta jakou se nesmíte dát. Vydrží to mlácení po cestě i házení v lodi přes sebe. Dokonce i občasné šlápnutí. Mám těchto prutů několik, tak vím o čem mluvím. Používám je hlavně ve spojení s elektrikou nebo velkými navijáky. Tam nevadí jejich hlavní nevýhoda a to možnost nahazování. Resumé dobrá volba pro toho kdo to umí a chytá ryby technikou která dovolí použití koncové rolničky.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 31. až 34. (celkem z 34)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pilkrovací prut s otáčivými válečky (trollys) místo oček

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...