Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pilkrovací prut s otáčivými válečky (trollys) místo oček

• Toto téma obsahuje celkem 33 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZAPA a poslední změna proběhla před 7 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 34)
  • Autor
    mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Určitě si raději připlať a kup něco lepšího.Na moře se to vyplatí.Já mám Penn 2,40 m zátěž tuším 800, Newercreek(nebo jak se to píše) a je super.Je to taková střední třída v ceně.

Mára

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Jo název je Nevercrack a teď ho dělá WFT.A pruty vozím v tubusu zhotoveném z trubky na odpad jako asi většina.

Mára

Qwuiddo
    Účastník
    (89 odpovědí)

SIM: Ten overseas inline se mi opravdu libi, pockam tedy az ho dostanes, diky. Muzes mi prosím jeste pomoc s vyberem vhodneho navijaku k tomu? Mam jakous takous predstavu, ale opravdu si uzivam tvoje rady (vas vsech samozrejme). Diky

Salmon
    Účastník
    (602 odpovědí)

To Qwuiddo: já jsem si od Michala ten zmiňovaný Overseas koupil a zatím vypadá moc dobře. U nás má na svědomí už sumce 127cm (kámoš) a osvědčil se. Do Norska pojede ale až koncem srpna:-)

Sim
    Správce
    (11040 odpovědí)

to Qwuiddo: Předpokládám, že to chceš v podobné ceně, tak bych si vzal Penn LC 20 s počítadlem odvinuté pletenky za 1990,-. V Norsku je dobré vědět, jak hluboko nade dnem se tvoje nástraha nachází. Hodně velkých ryb se chytá 5-10m nad dnem. A rovnou bych si k tomu vzal tuto pletenku Stren 0,35mm 49kg. A máš to komplet.

Sim
    Správce
    (11040 odpovědí)

Pilkrovací pletenka Stren sonic 0,35mm 49,6kg 270m

Sim
    Správce
    (11040 odpovědí)

To Qwuiddo: Teď jsem je naskladnil, jestli chceš můžeš být prvním majitelem prutu Overseas Inner Boat 2,1m 300-1000g

kodl1
    Účastník
    (214 odpovědí)

Zdravím.Chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi tímto prutem a Z-Line??

Díky za informace

Qwuiddo
    Účastník
    (89 odpovědí)

Já si ten prut vezmu, ale objednam to pristi tyden, jeste pockam co si vybere tata a objednam to pri jednom. Diky

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

Souhlasím,že prut s rolničkama je náročnější na údržbu – kontrola a mazání, oplachování – ale pokud je dobře seřízený, nedělá potíže. Mám Shimano Catana 30-50 lbs s koncovou rolnou, s elektrikou, a odchytal spolehlivě dvě výpravy, ač s ním zacházel i můj 13tiletý syn. A mám i celorolničkový prut 2.70 Eagle Claw, měkčí, na lehčí pilkry,ten má bez potíží a beze ztrát čehokoli již za sebou 5. výpravu!

Ovšem: pokaždé před spuštěním pilkru se podívám na špičku, jestli je šňůra tam,kde má být…

Sim
    Správce
    (11040 odpovědí)

to kodl1: Co se týká funkčnosti, tak tak to bude stejné. Z line má trochu jiný design a z dálky vypadá jako kosa, protože pletenka je naváděna do prutu pomocí nerezového Zetka. U Pennu je vodítko trochu jiné, ale funkce je stejná. Praktický rozdíl ukáže až čas, na Overseas Inner jsem zatím nechytal.

Z line v akci

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Sonic Braid s originál vinětou – nosnost 65 lb tj. 29,5 kg tloušťka 0,33. Sim uvádí 0.35 a nosnost 49,6 kg – tj. dvojnásobek. Opět už mnohokrát řešený problém: někde nad oceánem se zdvojnásobila nosnost pletenky. Vstupuji jenom proto aby Qwuiddo znal skutečnost.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)
    Sim
    Správce
    (11040 odpovědí)

To zdeneko: Nevím, kde se zdvojuje nosnost, ale Stren mě dodává s touto vinětou.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

To Sim: neber to osobně. Ale Stren v USA má jiné viněty, než u nás. Je to proto, že v USA je to trestné a u nás nikoli. Skutečná nosnost je ta v USA tzn. 0.33 má nosnost 29,5 kg. Loni se mi přiznal jeden prodejce Sonic Braid , že ví o tom, že skutečně dochází k přelepování vinět. To nedělají prodejci jako ty, ale dovozce. Tento problém je, ale i u Spidewire a u Power pro. Když si je koupíš v USA tak mají uváděnou cca poloviční nosnost, než u nás.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 34)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pilkrovací prut s otáčivými válečky (trollys) místo oček

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte rybolov v Norsku v roce 2022?

(44)
(179)
(41)
(37)

Nahrávání ... Nahrávání ...