Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 60)
  • Autor
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)
    hellstar
    Člen
    (77 odpovědí)

to ZM: Já jsem na Penna ujetej. Ale souhlasím, že se dost málo pozornosti věnuje firmě Daiwa. Vlastním (taky z Ameriky dovezený) smekací Daiwa BlackGold. Jednoduchá a velice solidní mašina na těžký mořský rybolov.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Tak tady je jeden v ceně zájezdu na Soroya ….musí to být s ním radost točit.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to hellstar promin ale neznam jedinej smekaci navijak vhodnej na ,,těžký mořský rybolov,,:-D

Daiwa BlackGold jsem nemel ale jiz znacka Daiwa garantuje alespon nejake to plastove kolecko:-S

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

No,ten nahoře je dokonalý a i navijáky nižší cenové třídy mají vnitřky kovové,ale ne z bronzu,Daiwa dělá i celokovové navijáky a to,že jsou všude,včetně USA dražší,o něčem svědčí.Kdyby byly špatné,asi by to tak nebylo.Slovo plast je zavádějící,jestli je tělo z grafitového kompozitu,tak je to materiál který se používá třeba na stíhací letadla,rámy kol atd.Já chápu tradici a určitý patriotismus k značce Penn,ale jinde(stačí se podívat na internet)používají na mořský rybolov většinou Shimano,Daiwu a ryby chytají.

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (140 odpovědí)

Používá někdo (jako já) naviják PENN Spinnfisher SSG 440, 450 nebo 550?

Tělo má z grafitového-polyméru a je to absolutně spolehlivý stroj.

K mání je model SSG 550 již od 1.900 Kč.

Pozdrav, Kormoran:-P

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

ale jo panove…v podstate souhlas:-D

Jde jen o muj subjektivny nazor,proste mne Daiwa kdysi pekne ,,nasrala,,8-O a tak ten zazor nemusi bejt objektivni:-D

Co je ale myslim na debatu je ten ,,těžký mořský rybolov,,

ja jsi myslim ze tady smekaci navijaky misto proste nemaj…pokud nekdo znate takovej co je ta to vhodnej rad se dozvim jakej:-?

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Shark

nejdrive si vyspecifikujte pojem “Těžký mořský rybolov”

Předpokládám že u Tebe to bude znamenat úplně jiný lov, než pro Norky 😎

mario
    Účastník
    (5 odpovědí)

Chlapci mám dojem, že mnohý z Vás nedržali kvalitnú DAIWU, ani v ruke, nie to že by ste ju vlastnili. Porovnávate neporovnatelné. Tak ako SHIMANO tak isto aj DAIWA vyrába lacné komerčné navijaky a takisto vyrába najlepšie navijaky na svete. Ak si raz kúpite špičkový navijak DAIWA / GS8, Capricorn,Saltiga,Certate, Steez alebo elektrický multiplikátor…/ a špičkové SHIMANO , tak nebudete viesť siahodlhé diskusie a iné už nebudete chcieť.

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (140 odpovědí)

Tak o co tady vůbec go?

Myslel jsem si, že tématem je PENN versus SHIMANO.

Pozdrav, Kormoran:-?

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to MifakM jo to je vazne docela otazka co to je “Těžký mořský rybolov”

Rozhodne vsak tim nemyslim tahani 20kg tresek:-D

mariom no mas pravdu ze co jsi zaplatis to mas…a rozhodne souhlasim s tim ze Daiwa dela i skvele navijaky.Sam mam Daiwa Sealine 900H a nemam zasadni pripominky…

Smekaci navijaky nevim…tam moc skusenosti nemam(teda tech dobrejch skusenosti)…ale pokud jde o multiplikatory tak jsi dovolim tvrdit ze v pomere kvalita/cena je Penn s prehledem nejlepsi!

hellstar
    Člen
    (77 odpovědí)

to shark: Tak pod “těžkým mořským rybolovem” si každý může předtavit něco jiného. Jak v jižních mořích, tak v severních. Já si pod tímhle označením (samozřejmě kromě trollingu) představuju něco, čemu se říká “speedjigging” – jak v jižních mořích, tak v Norsku. Jistě, i pro tuhle rybolovnou metodu můžeš použít multiplikátor. Ale pořádný smekací naviják se mi k tomu zdá vhodnější. Další je lov tzv. hladinových ryb (i velkých) na velké poppery a woblery – tam má smekací naviják především své uplatnění.

Každý má jiný názor a oblíbenou značku či typ nádobíčka. Na tu celokovovou Daiwu BlackGold se nejdřív podívej, přečti si třeba několik recenzí od amerických rybářů a hlavně a především ji vyzkoušej, teprve pak hodnoť. Je totiž to, co máš rád – pořádnej kus železa…o)))

hellstar
    Člen
    (77 odpovědí)

to shark: Jen dodám, že tvou oblibu značky Penn, jak jsem včera už uvedl, naprosto sdílím. Ovšem, Made in USA. Těm vyráběným v Číně až tak moc co do použitých materiálů nevěřím. I když můj čínský Slammer, kterého používám v Norsku na lehčí přívlač, šlape zatím slušně.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to hellstar jo souhlas,krom ty definice ,,tezkeho morskeho rybolovu,,tam mam predstavu naprosto jinou….ale s tim penn taky…neda se srovnavat cinskej s tim puvodnim…i kdyz na prvni pohled je stejnej,jde uplne o jinou kvalitu…Ostatne dost napovi fakt ze napriklad uplne novou(made in cina) 309 kopis v kramu kolem $50….pokud chces vsak poctivou ,,americkou,, 309 tak za POUZITOU starsi zaplatis neco ke $1008-O

hellstar
    Člen
    (77 odpovědí)

to shark: Chápu, že pod těžkým mořským rybolovem rozumíš hlavně trolling a pruty kolem dvou kil s rolnami a celokovové multiplikátory nejlíp s minimálně 800 yardy dvěstělibrového silonu….

Mně u těch čínských Pennů trochu výstražně zablikalo, když jsem si srovnal váhy, které jsou oproti těm americkým o něco menší. Ta “úspora” musí být někde znát.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 60)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...