Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 60)
  • Autor
    milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Tys mi dal. Rozebral jsem a složil oba moje Stradíky, jelikož jsem je zatím nepromazával a potřeba to stejně ani nebylo, jelikož jsou po dvou sezónách jako nové a to jsem je tak akorát při odjezdech osprchoval.

Problém se Shimanem moři se mi stal s baitrunerem a to jednak kvůli zadní brzdě jelikož se v ní usazovala sůl a pak to drhlo a druhej důvod je, že se mi usazovala sůl v nacvakávacím mechanismu cívky a blbě zapadávala – stačilo to vyčistit, ale baitruner už leda na skály. Čili to samé jako všechny navijáky se zadní brzdou.

Asi si děláš prdel, co? Nebo je víc lidí, kterým teče olej ze Shiman?

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (140 odpovědí)

To milos:

Prdel si nedělám, akorát už neberu sebou do Norska navijáky Shimano.

Mimochodem měl kolega ze Slovenska stejný problém s Baitrunnerem jako ty.

Takže zůstanu u původního názoru: PENN vydrží více!

Pozdrav, Kormoran:-D

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

A to já svá levnější Shimana sebou beru,nemažu je během chytání,tudíž mi z nich nic neteče,chytám dokud mohu na ruce a limit to dovoluje.8-)

viděl jsem chytat s baitrunnerem,spouštění nástrah je efektní,ale naviják na moře a jigging to není,a pak ta zadní brzda…:-?

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

a co znacka ,,fin nor,, mate nekdo neco od nich?

Tady to neni bezny ale jeden jsem mel a ze smekacich navijaku vydrzel s prehledem nejvic…

Kamos ma multika a myslim ze je to jedinej co se muze postavit starym Pennum…

Jo a jeste dotaz…pro bezne rybare z cech jsou multiky OK nebo to bude chtit i nejake smekaci navijaky?

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Já si myslím,že běžný rybář z Čech bude vycházet z toho co mu poradíš a co bude nejefektivnější k chycení ryb.

smile
    Člen
    (14 odpovědí)

Já si kupuji do Norska nejlevněší Shimana Alivio cca 1500,-. Vydrží mě tak dvě sezóny, potom odejde brzda a klička dostne vůle a letí to do popelnice. Na příští sezónu jsem pořídil Slammera 460, tak jsem zvědav, jak moc se vyplatí navíc investované peníze.

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

To shark: Mám Fin-Nor Ahab, ve velikosti 16lb, zlevněn loni u Cabelasu ze cca 350.-USD na 90.-USD. A nestačím se divit: celokovový, dokonalá robustní mechanika,konstrukce z ušlechtilých materiálů – je vážně radost s tím chytat. Mám i 2 Penny, ale odkdy mám AHABa, nechávám je dětem na hraní… Jediný smekaci naviják, co vypadá na to, že ho žádná mořská potvora nezruší. Taky něco váží, ale aby ne. Chrom, bronz,mosaz. A kupodivu Fin-Nor znamená Finnley-Norman: a ti dva amíci to fakt nešidí…

Přikládám ukázku z letošních žní na Bakkanu…

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

Zde je výše zmíněný AHAB, a vlajková loď firmy- multík Santiago.

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to ZM spis jsem myslel skusenosti beznych rybaru s naradim…co jsem tam byl naposled(snad pred 10 lety) tak multiky moc nemuseli,a co jsem tady mel kamose ze Slovenska tak mel s tim(ovladani multiplikatoru) dost problemy8-O

Vim ale ze ze v tomhle dost zmenilo…

to Doki jo presne tohle jsem myslel

8-)takovej ,,kus zeleza,, to ja rad;-)

hellstar
    Člen
    (77 odpovědí)

ZM Fin Nor jsou vesměs super mašiny, jedno, jestli multíky nebo smekací navijáky. Poctivá kovářská práce, i když dneska už vyráběné v Číně. Já mám slabost pro značku Penn, tak jsem si udělal letos radost a pořídil si k Vánocům multík Penn International Torque TRQ200. Stál mě u Tackle Direct 300 dolarů. Je to ještě “Made in USA” a drbu hlavu nad smekacím Torque. Ale smekací Torque je ranec i v Americe, tak asi zůstanu u těžkotonážního Spinfishera….

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

To já vůbec nezpochybňuju a vím,že je to špička nářadí pro mořský rybolov.Stejně tak ale i Shimano,a to jsme se vůbec nezmínili o firmě Daiwa.K Spinnfisher jen tolik,že to těžkotonážní je velice zdařilé přirovnání.Ale určitě mají své místo mezi špičkovými mořskými navijáky s nižší cenou.Je zajímavé,že Rainer Korn ho uvádí vedle Shimano Stella a Daiwou mezi svými vyvolenými,přičemž je mezi nimi rozdíl třídy.To Torque je asi jiný kalibr,ale cenově to není zase tak hrozné,ne?Pro mě je to akademická debata,protože si navijáky v ceně zájezdu do Norska zatím kupovat nebudu,ale od začátku jsem chtěl říci,že i mezi navijáky nižší cenové třídy se dají najít spolehlivé a svým chodem příjemné kousky a zvláště u Shimana.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Mořský speciál za přijatelnou cenu.Až do velikosti 18000.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

ja ti nevim…ten Torque je rozhodne supr…jenze ta cena…

Ja osobne $600 za smekaci navijak nedam8-O

A vubec jednou z prednosti PENN je prizniva cena,coz u Torque rozhodne neplati!:-S

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 60)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...