Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Ostrava-Finnmark
- Toto téma obsahuje celkem 45 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Vojtko a poslední změna proběhla před 6 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#292554 26.2.2018 v 0:16
trajekt gdansk- Nynashamn jezdime tudy porad , kajuty jsou ok ale doporucuju ty co jsou smerem na vodu , ty vnitrni – sou levnejsi ale divny, neni to 5* luxus ale na vyspani a dobrou snidani to je idelani, kdyz je hezky tak na palube je toceny pivko a nakej gril, na lodi je ochranka takze v noci tam neni bordel – jezdil sem jak pres mosty tak pres rostock ale toto je asi best – je pravda ze sem nejel tu variantu do helsinek
#292630 28.2.2018 v 8:57Ahoj,
Ostrava -Soroya už jezdíme více než 10 let. Poprvé jsme jeli Gdyna – Karlskrone, ale teď už jedine Nynashamn. Cesta se hodně změnila k lepšímu. Dálnice a obchvat Lodz takže je v pohodě. Kdysi jsme na Polsko počítali 10 hodin s rezervou a teď už to jezdíme za necelých 6 hodin.
Trajekt je v pohodě, jdeme většinou do vnitřní kajuty pro 4 osoby, ale ve třech. Na trajektu se najis a vyspis protože je to nějakých 18 hodin. Je tam gril, restauracka a celkem klídek. Žádná 4* to není, ale odpočinek před dlouhou cestou na sever je super. Já za sebe doporučuji, ale je to na preferencích každého.
listky koupíš v pohodě na pollferies.
Stastnou cestu,
Petr
#292633 28.2.2018 v 10:55Díky borci za reakce. Ještě upřesňuji, že jsem pojmem bordel a hluk myslel hluk lodních motorů, nikoliv bordel od lidí. Ale to bude asi n všech trajektech podobný.
I když ten polské trajekty na webu vypadají “nově.”
Mám holt smůlu, že jen tak někde neusnu :-))
#292649 28.2.2018 v 23:40kdyz se podivas na lode tak hledej ktera se jmenuje wawel a to je ta ktera jezdi gdansk – nyashamn , hluk od motoru ani tak ne , kdyz sou vlny tak to pekne pleska o lod ale po par pivech je nam vsechno jedno 🙂
#292650 1.3.2018 v 9:11Jezdím tuto trasu také a vždy ji preferuji. Jen několik poznámek. Neberu jízdenku economy . Je to v podpalubí u motorů a spát se tam pro hluk skoro nedá. Spojení má zásadní nevýhodu. Jezdí se v sezoně obden, jinak nepravidelně a jízdní řád je znám až v novém roce, což je pro rezervaci tragoška. Jinak super, hlavně pro Moraváky a po výstavbě dálnic i rychlé. Některé úseky jsou zpoplatněny.
#292651 1.3.2018 v 10:44Jezdím tuto trasu také a vždy ji preferuji. Jen několik poznámek. Neberu jízdenku economy . Je to v podpalubí u motorů a spát se tam pro hluk skoro nedá. Spojení má zásadní nevýhodu. Jezdí se v sezoně obden, jinak nepravidelně a jízdní řád je znám až v novém roce, což je pro rezervaci tragoška. Jinak super, hlavně pro Moraváky a po výstavbě dálnic i rychlé. Některé úseky jsou zpoplatněny.
My jedeme také s Wawelem, rezervaci nám dělali přímo u Polferries přes mail, i když jim ještě nefungoval online rezervační systém.
Jak se platí polské úseky?
#292652 1.3.2018 v 11:28Marfius, já koukám na rezervaci na náš konkrétní termín a vyhodilo mi to loď M/F Nova Star.
Nepředpokládám, že si člověk může vybírat konkrétní loď. Asi záleží, která je zrovna na ten termín naplánovaná. Ne?
#292653 1.3.2018 v 11:30Jezdíme až do Tallinnu a pak trajektem do Helsinek, cestou tam nocujeme ve Finsku a druhou noc v Norsku,sauna ,pivečko, odpočinek, prostě pohoda a zpátky už non stop……naprostá spokojenost…
#292654 1.3.2018 v 12:54Marin – mozna nejaka zmena ale pokazde sem jel wawelem
jinak je pravda ze termin na novou seznonu se vypisuje na konci ledna ale jezdi se obden a termin mi podle trajektu vzdy v cestovce upraví podle potreb
#292663 1.3.2018 v 16:02Michale jezdím s tebou je to skvěle popsané a všem tuto variantu doporučuji
#292677 2.3.2018 v 7:07marap, před třemi roky se mýtné v Polsku platilo přímo na mýtné bráně
Michal, přes Tallin jsme taky jeli, ale z důvodu poznání krajiny, Tallin je krásný a stojí za to, ale jako cesta no Norska na ryby vyhrálo z Polska do Stokholmu
#292680 2.3.2018 v 9:15Ahojte , jezdíme na Nordkap a jeli jsme jak Tallin, tak i z Rigy do Stockholmu , Naposledy jsme jeli Trajektem, který vyjede z Tallinu večer v 22,30 přejede do Helsinek a zůstane stát , je to z kajutami , ráno se snídaní super všem se to moc líbilo. Polovina cesty na Nordkap a 2 tranzity cesta tam i zpět + kajuty vyšli na nějakých 25000 Kč. Není ani špatné jet z Rigy do Helsinek ale nejezdí moc často . Spojili jsme to s poznáním Rigy a taky dost dobré .
U té cesty z talinu do Helsinek s přespáním je dobré , že jak dojedou tak vypnou motory a je absoutní klid na vyspání.
Zpět z Helsinek to jede ale dost dlouho .
Ahojte D
#293330 24.3.2018 v 0:05U té cesty z talinu do Helsinek s přespáním je dobré , že jak dojedou tak vypnou motory a je absoutní klid na vyspání. Zpět z Helsinek to jede ale dost dlouho . Ahojte D
Tiež chodíme tým trajektom s prenocovaním. Tento rok sme cestu domov zvolili na trase Ninashamn-Gdaňsk.
#293348 24.3.2018 v 8:08Zdravím,mám dotaz,Letos jedeme poprvé bez cestovky a na nové místo,Ostrava-Lauvsness.Zvažovali jsme trajekt Gdansk-Nynashamn,ale nepasuje nám s termínem nástupu(trajekt 3x týdně).Uvažujeme o trajektu Swinoujsie-York,nikde se o něm tady nepíše,máte někdo s tímto zkušenost?Díky
#293369 24.3.2018 v 17:31Oprava Swinoujsie-Ystad
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Ostrava-Finnmark