Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Omezení lovu Halibutů v červnu a červenci

• Toto téma obsahuje celkem 60 odpovědí. Do diskuze (27 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Ota a poslední změna proběhla před 11 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 61)
  • Autor
    honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

mara45 napsal:

to kikibut:myslím,že lov všech ryb nezakážou,živí se jim v Norsku hodně lidí.A z cizinců,co jezdí do Norska lovit,maji taky určitý příjem.Neumím si představit,že by tam zakázali lov všech ryb

Ahoj, jsou lokality kde když nepřijede cizinec lovit ryby tak tam chcíp pes tak si nemyslím, že mají jen určitý příjem z cizinců.

A můj názor je , že jde jen o peníze. Prodej Halibutů asi klesá když jsou rybáři čím dál víc úspěšnější v lovu , tak se norové brání to je logické.

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

Sim napsal: Narazil jsem na tento odkaz, kde se projednává zákaz lovu halibutů v červnu a červenci.

http://www.fiskeridir.no/fiske-og-fangst/hoeringer/2012/oensker-innspill-om-fredning-av-kveite

Pomohl by někdo s překladem, myslím že by to hodně lidí zajímalo.

A už to někdo teda přeložil??? Abychom se tu nepřeli(doměnky některých norků):-)

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Paní Janko prosíme o přeložení děkujeme předem .:-D:-D:-D

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Zdravím po nějaké době všechny diskutující.

Když jsem objednával v únoru u Sima Soroyu na poslední dekádu května 2013(Bestemorhouse), stále jsem dumal, jestli jsem nezvolil moc brzký termín. Ve světle současných informací jsem se možná trefil úplně přesně.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

chocho napsal:

Zdravím: Janka asi nebude mít v těchto dnech čas na překlad.

Dnes jsme jí zastihli na výstavě v Holešovicích. Má tam docela

fofr. Musí se také věnovat i návštěvám z Norska.Karel

Ahoj jak to vypadá na výstavě? má tam cenu vůbec jezdit?

Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

respi napsal: husky19 napsal: Zdravím po nějaké době všechny diskutující.

Když jsem objednával v únoru u Sima Soroyu na poslední dekádu května 2013(Bestemorhouse), stále jsem dumal, jestli jsem nezvolil moc brzký termín. Ve světle současných informací jsem se možná trefil úplně přesně.

no tak vidíš jsme Norci ale nikdo z nás nemá zájem se norsky naučit,já asi ne ..!!ale syn by to mohl stihnout,umí angl.esper. a furt ho to do Norska táhne tak uvidíme ,,

Není pravda že nikdo nemá zájem.Já se učím sám z knihy LINGEA.Bohužel žádná škola v Plzni Norštinu neučí,takže je to jediná možnost.:-(

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Tilleggshøring:

Ønsker innspill om fredning av kveite

Oznámení/vyhlášení:

Žádáme o vstupy/data/informace o/pro zachování/ochranu halibuta

Fiskeridirektoratet ber om innspill på et forslag om forbud mot å fiske etter kveite med alle typer redskap i månedene juni og juli.

Fiskeridirektoratet (=úřad pro rybolov) žádá o vstupy/údaje/data pro návrh zákazu lovu halibuta všemi způsoby v měsících červnu a červenci.

Kunnskapsnivået om rekreasjonsfisket etter kveite er begrenset, men det kan tenkes at et forbud mot fritids-, rekreasjons- og turistfiske etter kveite i månedene juni og juli vil ha en positiv effekt på bestandens størrelse.

Informace o rekreačním lovu halibuta jsou omezené, ale je možné že zákaz rekreačního lovu halibuta v měsíci červnu a červenci bude mít pozitivní vliv na velikost jeho populace.

Direktoratet legger til grunn at et eventuelt forbud mot fiske etter kveite bør gjelde i alle norske farvann, og at likebehandlingsprinsippet tilsier at både norske og utenlandske fiskere omfattes av et eventuelt forbud.

Direktorát dodává že eventuální zákaz lovu halibuta v Norských vodách bude uplatněn bez diskriminace – tedy bude platit jak pro norské, tak pro zahraniční rybáře.

Et eventuelt forbud bør også omfatte yrkesfiskere, siden de har et større uttak av kveite enn fritids, rekreasjons- og turistfiskere.

Eventuální zákaz bude rovněž zahrnovat profesionální rybáře, neboť oni vylovují větší množství než rybáři rekreační.

I vurderingen må det også tas med at det er en risiko for økt utkast av kveite i den aktuelle perioden.

Rovněž je třeba vzít v úvahu že existuje riziko zvýšeného výlovu halibuta v současném/běžném období.

I tillegg ber Fiskeridirektoratet om innspill om områder som eventuelt kan stenges for å verne kveitebestanden, dette gjelder særlig gyteområder.

Kromě toho Fiskeridirektoratet žádá o informace o oblastech které by byly vhodné pro eventuální zřízení rezervací pro ochranu halibutí populace = zejména trdliště.

Fiskeridirektoratet ber om skriftlige innspill innen 29. november 2012.

Fiskeridirektoratet žádá o písemné návrhy do 29. listopadu 2012.

Saken vil også bli behandlet under reguleringsmøtet som avholdes i Bergen 8.–9. november 2012.

Záležitost bude řešena v souladu s jednáním, které se konalo v Bergenu 8. a 9. listopadu 2012.

——————————

Přeloženo bez slovníku a záruky 😀 ( konzultováno se strejdou Googlem ). V titulku PDF dokumentu pod odkazem na konci článku je rovněž zmíněn ďas, takže i u něj se nějaká regulace dá očekávat.

Pokud se někdo cítí být schopen mě kvalifikovaně opravit/doplnit, nechť tak s klidem učiní.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Omezení lovu halibutů v červnu a červenci – nikdo rozezlen, nebo pobouřen že si objednal/zaplatil pobyt v tomto termínu a (pokud zákaz bude ustanoven) nebude je moct lovit ? Nějaké názory, nebo zlepšovací návrhy které by stálo za to Norům doručit před dalším jednáním ?

Kdo by se rád k věci konstruktivně vyjádřil, může tak učinit zde:

Fiskeridirektoratet

E-post: postmottak@fiskeridir.no

Adresse: Postboks 185 Sentrum, 5804 Bergen

Telefaks: 55 23 80 90

Dovoluji si předpokládat že angličtina je akceptovatelná.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Northwolf

Je otázka, zda by na názory nějakých čechů vůbec brali zřetel 😀

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Nevím,jak se bude kontrolovat lov v těchto měsících tak,aby nebyl halibut chycen.Jedině,že budou některé úseky vyřazené,hájené.Běžní turisté samozřejmě mohou halibuty pouštět,jak to budou provádět profesionálové? Halibuti se třou od prosince do dubna,tak to může být také hájení.

V tom případě snad není ani nutné spec.návnady Savage příliš chránit 😛

,je třeba myslet i na prodejce ! 😀 Čím více zničených návnad,tím více prodaných.Přimlouvám se za vymazání příspěvku Kikibuta! Nejsem sice prodejce,ale ctím loajalitu k týmu Rybolovnorsko! 😛

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

ZM napsal: Nevím,jak se bude kontrolovat lov v těchto měsících tak,aby nebyl halibut chycen.Jedině,že budou některé úseky vyřazené,hájené.Běžní turisté samozřejmě mohou halibuty pouštět,jak to budou provádět profesionálové? Halibuti se třou od prosince do dubna,tak to může být také hájení.

V tom případě snad není ani nutné spec.návnady Savage příliš chránit

,je třeba myslet i na prodejce ! Čím více zničených návnad,tím více prodaných.Přimlouvám se za vymazání příspěvku Kikibuta! Nejsem sice prodejce,ale ctím loajalitu k týmu Rybolovnorsko!

nechtěl jsem do tohoto zasahovat,:-|tření halibuta a jeho hájení!!!Každý si to srovná a je na uvážení nás jak se k tomu postavíme..:-|podle Norů halíci v letních měsících jsou nejvíc aktivní co se týče potravy. Asi udělali průzkum,no a s tím se nedá nic dělat..jestli že nám potom při celní prohlídce najdou halíka bude to asi mastný8-O to když ho vezeš jako trofejku…jako filety :-|ale nevím jak by zjistili že filátka jsou halík:-|:-|

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

Kdybych si mel vybrat konkretni termin na halibuty do Norska, tak bych jel mezi 15 kvetnem a 15 cervnem a nebo kdykoli v zari.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Vyčistil jsem od přízpěvků out of topic.

To NorthWolf: Poslal jsem ti poděkování za překlad, díky.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Sim napsal:

Vyčistil jsem od přízpěvků out of topic.

To NorthWolf: Poslal jsem ti poděkování za překlad, díky.

Prosím. Palec nahoru za čištění diskuse a přeju brzké uzdravení.

respi napsal:

nechtěl jsem do tohoto zasahovat,tření halibuta a jeho hájení!!!Každý si to srovná a je na uvážení nás jak se k tomu postavíme..podle Norů halíci v letních měsících jsou nejvíc aktivní co se týče potravy. Asi udělali průzkum,no a s tím se nedá nic dělat..jestli že nám potom při celní prohlídce najdou halíka bude to asi mastný to když ho vezeš jako trofejku…jako filety ale nevím jak by zjistili že filátka jsou halík

Zajímavá úvaha. Zjišťování na místě zda filátka jsou halík jim nezávidím. Ale počkejme jak to celé postaví – určitě to není úplně jednoduché zorganizovat tak aby to v praxi bylo efektivně proveditelné.

Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

Zajímavá úvaha. Zjišťování na místě zda filátka jsou halík jim nezávidím. Ale počkejme jak to celé postaví – určitě to není úplně jednoduché zorganizovat tak aby to v praxi bylo efektivně proveditelné.

Osobně si myslím že nejlepší by bylo stanovit maximální velikost tak jak to psal Sim že se o tom uvažuje.asi málo kdo by si dovolil dovést do přístavu přes limit.od jaké velikosti se halík rozmnožuje?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 61)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Omezení lovu Halibutů v červnu a červenci

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...